Henrik tog denne fantastisk selfie inden løbet © Photo: Henrik V. Nielsen // AltomCykling.dk

Webike Forårsklassiker 2015

Søndag og turen går til Fyn i dag, nærmere betegnet Morud, hvor jeg for første gang skal deltage i Webike forårsklassiker. Ved ikke helt hvad jeg skal forvente af dette løb, men vejret i dag skal ikke være en undskyldning for ikke at køre et hæderligt løb. Tror sgu det bliver de korte bukser i dag.

Af: Henrik V. Nielsen

Bilen er pakket og klar til afgang. Jeg flotter mig og slår lige et smut forbi Snejbjerg bageren (den lokale), og køber mig et rundstykke og en høj chokoladesnegl – der er er jo langt fra Herning til Fyn. ;)

Man skal jo fordrive rejsetiden med noget, så som så mange gange før – hvad skal jeg forvente af egne evner i dag? Som sagt så kender jeg ikke ruten, men ved dog fra tidligere løb på Fyn, at der kan være nogle “lækre” bakker, og jeg elsker at køre i bakker. Især fordi der ikke er ret mange af dem her hvor jeg bor – det flade Midtjylland. Så det kunne blive en go omgang træning til Bakkeløbet i næste weekend, og det var lige det det blev, en omgang træning.

Klar til start i god tid, men hvad skete der med de annoncerede startgrupper?

1 time til start, og jeg er ankommet til destinationen fuld af forventninger. Der er også mange andre der har valgt at bruge deres søndag på, at køre en tur på det naturskønne Fyn, og vejret har sikkert lokket lidt flere til – der er i hvert fald godt gang i den ved bordet med eftertilmeldinger, men generelt også god stemning.

Webike Foraar 2015 001

Så skal vi til dét 100 km skal fortæres, og jeg er sulten. Har læst mig til, at vi vil blive sendt af sted i grupper af 40, men det er åbenbart lavet om? Så jeg får mig desværre placeret lidt for langt tilbage til at starte med, og der bliver kørt med Masterbil – som da starten går, nærmest drøner af sted med hjulspind. Væk er er i hvert fald de første 40-50 mand før end jeg er rullet under start/mål linjen. ØV! Lidt ærgerligt, når nu jeg havde sat næsen op efter noget mere, men så må man jo få noget andet ud af turen. Nu er jeg er jo kun motionist, så det handler lige så meget om, at komme ud og få noget vind på næsen.

Ærgrelsen over ikke at være med de første kommer hurtigt på afstand. Er kommet med i en super god gruppe på ca. 25 mand, hvor især en flok fra (de kørte i blå tøj) kunne ligge fra land. De var godt repræsenteret med ca. 6-7 mand, og satte et godt tempo som alle kunne følge med til. Så der var ikke rigtig nogen der faldt fra, ej heller fik vi hentet alverden ind på de forreste – dog kom der lidt dryppende engang imellem.

Ruten byder som lovet på masser af gode bakker og stigninger, så jeg bruger lidt bakkerne som træning til næste weekends motionsløb. Så kører lidt interval træning på bakkerne, hvor den skal ha fuld gas, og her kan jeg i hvert fald godt være med. På nogen af bakkerne går det endda så godt, at jeg får skabt et lille hul til gruppen. Jeg lader mig dog hurtig falde tilbage igen, for ikke at lide samme skæbne som i sidste weekend i et noget mere vindblæst Thy, hvor jeg måtte side alene i modvinden i 10 km. Man skal jo også huske at nyde turen, og jeg må sige at Morud Idrætsforening har fundet en ganske flot rute hvor man kan gøre netop dette.

Målstregen nærmer sig, og vi er stadig en stor gruppe.

Vi nærmer os mål, og vi er stadig 20-25 mand tilbage i gruppen. Kan godt mærke på folk, at de gør sig klar til den store finale – selvom vi for længst er blevet slået af hurtigere kørende ryttere. Jeg kigger ned på gps´en og hvis den viser rigtig, så er der 2 km til mål. Men folk er er allerede begyndt at kæmpe om pladserne forrest i gruppen. Nå, jeg følger trop op ad – hvad viser sig at være sidste stigning før mål. Er heldigvis godt kørende på bakkerne i dag, så ender med at få en 3 plads i vores gruppe.

Tak for et godt varieret løb i Morud på en kuperet rute, som byder på lidt af hvert. Synes dog der er steder, hvor der godt kunne have været lidt flere flagvagter – især når vi skulle krydse store hovedveje. Ikke for at holde trafikken tilbage, men mere for at advare om, at nu kommer der altså en stor hovedvej. Starten kunne også godt ha været lidt anderledes – enten som annonceret, eller også skulle masterbilen ha sørget for, at alle var med til vi var ude af byen.

Når det nu er sagt, så skal der lyde en stor ros til dem som var ude på ruten, og betjening og forplejning før under og især efter løbet var super.

Som lidt bonus info kan jeg sige, at jeg var så heldig at få en lille præmie med hjem til fruen i form af et ur fra Dyrberg/Kern via lodtrækningspræmierne. Og ikke nok med det, da jeg på vej hjem holdt ind for at købe en cola – så fandt jeg lige en 100 kr seddel. (som Henrik naturligvis afleverede på nærmeste politistation til hittegods Red.)…

Webike Foraar 2015 002

Resultat: Blev nummer 53, og er udemærket tilfreds, følte dog benene var til mere, så det var lidt træls at fronten bare fes afsted i starten, hvor man stod og troede der ville være startgrupper.

Men alt i alt – en go dag på Fyn.