Det mediemæssige fyrtårn i dækningen dansk (motions)cykling, Alt om Cykling, stiller til start adskillige steder i det ganske land i weekenden. Bl.a. med et slagkraftigt hold til klassikeren “En forårsdag i Gudenådalen” på søndag i Ulstrup. Vi er også til start i det tradiontionsrige “Bakkeløbet” i Aarhus, hvor der bliver kørt så stærkt på 120kms ruten, at flere ellers ganske velkørende motionister jagter lykken på familierutens 85 kilometer. Imens kører redaktøren en lang tur på Sjælland! 

Af: Uggi Kaldan, Søren Kuipers og Daniel Vestergaard

En Forårsdag i Gudenådalen

Daugbjergvej Nasty En forårsdag i Gudenådalen 2014

Her er et billede fra 2014 udgaven… © Foto: En Forårsdag i Gudenådalen

Alt om Cykling stiller med flere ryttere fra A-kæden til dette super fede løb på 4 omgange af ca.20 kilometer. Bl.a. formstærke Jesper Johansen, der med sin enorme erfaring skal fungere som holdets vejkaptajn samt Jeppe Udby og Daniel Andersen, der begge har forberedt sig intensivt ved at følge flere af forårets store klassikere og mindre etapeløb (på TV). Torben Bartholin er den oplagte kaptajn efter sin imponerende indsats i det kuperede og stærkt besatte Gran Fondo Jennum. Sportsdirektør Uggi Kaldan er ikke bange for at melde stort ud “Målsætningen er mindst én rytter på side 1 på resultatlisten”. Kom til Ulstrup på søndag og se holdet på (over)arbejde på søndag (og hjælp gerne i sidevinden) :) 

Tilmelding er mulig på dagen, du kan køre 1 – 2 – 3 eller 4 omgange! 

Læs mere her: En Forårsdag i Gudenådalen

Bakkeløbet

Jeppe Udby kører på Team AoC i 2015 © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Cykeltøj skal testes på cyklen, her til Bakkeløbet © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

I Hørning lidt sydvest for Aarhus køres der søndag formiddag en velkendt aprilsbasker – Bakkeløbet.

Løbets navn holder meget godt stik. Der bliver kørt igennem Jeksendalen, over Yding Skovhøj, Lyngvej, Bjergvej og mange andre østjyske bakker er på menuen – om du kører den lange rute på 120km eller den korte på 85km, så er du sikret masser af højdemeter på begge ruter. Team AoC stiller med Søren Kuipers på 85 kilometers ruten, og måske joiner Uggi Kaldan, efter 260 kilometer på rammen Søndag… forventningerne er ikke store til sidstenævnte. 

Feltet. Om du kører den lange eller den korte, så er du sikret et stærkt felt med masser af mulighed at blive udfordret og ligesindede at følges med. Som regel stiller der en del meget stærke ryttere op, licensryttere og regulære landevejstosser, som kører rundt med masser af hestekræfter.

Vejrudsigten på søndag ser strålende ud, så klik i pedalerne og drøn ned til et fint organiseret løb; der er startgrupper defineret på gennemsnitsfart, super forplejning før, under og efter. Vil du have en snak med Altomcykling.dks udsendte – så bare gå efter de halve guldbarer – der er vi!

Tilmelding er selvfølgelig mulig på dagen. 

Læs mere her: Bakkeløbet

Tour de Nordsjælland

Michael Knudsen bestiger Pøt Mølle 161 gange i 2017 Foto © Uggi Kaldan

Redatøren AKA Uggi Kaldan er nået til sidste del af sin artikelresearch hvor han cykler en lang tur med hver af de 3 danske deltagere til Ultracykelløbet “Trans Siberia Extreme”. Peter Sandholt fra Jylland, Aske Søby på Fyn og nu altså Michael Knudsen på Sjælland. De tre ture munder ud i en artikel der beskriver de 3 rytteres grunde til at stille op i et så skørt et løb som TSE, og deres mål og drømme. 

260 kilometer er turen ca. på Sjælland lørdag, men for at gøre det lidt mere ultra starter gutterne på Sjællands Odde og ind til KBH fredag eftermiddag (140 km), herefter 260 kilometer på Sjælland, og så afslutning til Bakkeløbet i Aarhus 85 kilometer Søndag. En frisk weekend! 

Du kan cykle med på Sjælland lørdag hvis du har lyst – det ligner det starter vådt, men det er ikke noget problem for Michael som det ses på billedet, han elsker regn… 

Læs mere her: Tour de Nordsjælland 2017

Forårsløbet v. Horsens

Lørdag køres der lidt syd for Horsens et ganske nyt løb – Forårsløbet.

Vi har desværre ikke mulighed for at stille til start, men ruten nord for Vejle Fjord ser spændende ud. Feltet ser umiddelbart mindre ud end mange andre østjyske løb, hvilket kan have store fordele, hvis du bedst kan lide, at der ikke er masser af trængsel, eller hvis du har planer om en top 20-placering. Havde vi haft muligheden, så havde vi også stillet til start i dette løb.

Ruten er ca. 55km, og den kan køres den én eller to gange. Som andre løb, så synes vi bare det er fedt med omgange – omend det er to lange omgange – så er det fedt at være omkring målområdet, tilskuerne mm. flere gange; det giver fed stemning.

Løbet begynder kl. 10 (to omgange) eller kl. 11 (én omgang), men pas på – kl. 16.00 lukker løbssekretariatet.

Læs mere her: Forårsløbet

Ny uniform

Hold desuden øje med vores nye uniform der bliver luftet for første gang i weekenden, tøjet er sponsoreret af Enzo Cycling, og er blevet vildt flot (synes vi!). 
Vi får taget nogle mere officielle billeder snarest så rigtigt kan se den!