Mange af os har allerede været lidt igang til motionsløb rundt om i det ganske land, men denne søndag d.9. April kan med rette kaldes den store sæsonåbner. Der er i hvert fald godt booket i AoCs cykelløbskalender, og vi når også ud og køre en god håndfuld arrangementer. 

Af: Uggi Kaldan 

Holdkonkurrence i Thy og nyt tilmeldingstiltag

Flest ryttere har vi til start i Thy, hvor vi stiller et 4 mands hold til deres hold konkurrence, vi forventer ikke nogen topplacering, men kører naturligvis efter én :) Thy er i øvrigt et af de løb der i år har droppet eftertilmeldingsgebyret, og erstattet det med et “early bird” tilbud. Det er dobbelt fedt som deltager, få en billigere billet hvis du melder dig til i god tid, eller køb til almindelig fair pris hvis du beslutter dig i sidste øjeblik. 

Jeg har personligt stået og bandet lidt over gebyrer på 50 og 100 kroner på stregen til div. motionsløb, men omvendt kan jeg også godt forstå fra arrangørens side at det er træls med alt for mange tilmeldinger på dagen, da det kan udfordre afviklingen. 

Det bliver spændende at høre hvordan erfaringerne har været i Thy, og så er det selvfølgelig spændende hvordan det kommer til at gå vores hold. Vi stiller med et blandet hold for at sige det mildt. 

Torben Bartholin er rigtig god på bakker, og kørte vi efter resultater, så burde han nok have byttet plads med redaktøren der kører bakkeløb i Brejning, men han er taget til Thy, og det skal nok gå :) Søren Kuipers kører stærkt både på bakker og ligeud og er helt sikkert holdets trumf. Jesper Bjerring er lidt usikker på formen så han er en joker, og sidst men ikke mindst har Søren en ven med, på 72 år. Men selvom man er fyldt 72 kan man stadig køre inspirerende hurtigt på cykel. 

Det bliver fedt at høre hvordan det er gået drengene oppe nord på senere i dag! Sidste år var det en vådt og beskidt løb – som du kan læse om HER!

Redaktøren tager Cykelmagasinets løb i Brejning

Det bliver hårdt. Jeg har fået trænet en del kilometer i år, så grundformen er ok, farten mangler dog. Hvis jeg er heldig sidder jeg med i gruppe 1 – 2 stykker frem til Munkebjerg skal forceres, men det er KUN hvis der ikke bliver kørt som død og helvede, så vi må se. Efter jeg fik køretur til GF Jennum i forrige weekend kan det ligesom ende hvad som helst – dog helt sikkert ikke top 10 :) 

Cykelmagasinet har i år lavet deres løb om til en form for løbsserie, så man kan stille op og score point til en liste af en slags, og sikker vinde nogle præmier, det lyder meget sjovt, jeg har dog ikke sat mig videre ind i konceptet, det kan være jeg ved lidt mere når jeg har været afsted i dag. 

Jeg kører i øvrigt i gult, da jeg har lånt min teamuniform til vores special guest der kører med i Thy! 

Andre løb i dag… 

En Forårsdag i Hell-singør
Udover de 2 løb som AoC når ud at dække så køres der nogle andre ganske interessante løb, bl.a. det efterhånden legendariske En forårsdag Hell-singør, som AoC STADIG ikke har nået at køre og anmelde, hvilket simpelthen er for ringe! Jeg havde faktisk satset på at nå det i år, men havde desværre ikke tiden til en tur over bæltet. 

Vi prøver at finde én der gider skrive lidt om løbet, så hvis du kender nogen, eller selv har lyst – så smid en besked på Facebook eller send en mail :) 

Gran Fond0 Roubaix i Aarhus
I Aarhus køres der også et fedt arrangement, som dog på ingen måde er et motionscykelløb, men nærmere en cykeloplevelse. Her har tidligere pro-rytter Michael Berling været på udforskning og har fundet en god portion grus pavéer rundt om Aarhus, som han viser frem. 80km ca. – det skal nok blive udfordrende. Turen afsluttes i passende ramme på Aarhus Cykelbane, hvor man kan se dagen Paris-Roubaix klassiker på TV og spise lidt snacks. 

Hvis jeg kunne være to steder på én gang, så kørte jeg med på den her tur også, det lyder OGSÅ hyggeligt og fedt! 

Forårsløbet i Næstved
Er man mere til helt klassisk motionscykelløb, så er der forårsløbet i Næstved, det indbyder til landevej på 60, 90 og 120 kilometer, gode depoter og god hygge. 

Der køres også et løb nede omkring Paris… 

Som man selvfølgelig skal se på TV i eftermiddag – hvem vinder?? Det er satme svært at spå om, hjertet siger Boonen eller Sagan. Boonen kører i øvrigt på en cykel med affjedring… ikke ligefrem æstetisk, men hey, jeg ville nok også sige ja tak hvis jeg skulle køre på de brosten profferne skal over senere i dag! Læs mere om den HER!

Af en eller anden årsag tror jeg dog at Terpstra vinder, hvilket jeg ikke baserer på noget som helst andet end mavefornemmelse. Det bliver uanset hvad et mega fedt løb!