TST Langelinie Borneløb 2017
TST Langelinie Borneløb 2017

Børnecykelløb for hele familien

I weekenden var AoCs skribent Jesper Bjerring flagvagt til det fine cykelløb TST Langelinieløbet, og mens vi andre kørte 135 kilometer kørte Jespers søn Matti på 5, 10 kilometers fuld smadder sammen med mor. Her kommer deres beretning. 

Af: Mattis mor | Foto: Jesper Bjerring / TST Langelinie

Junior på 5 år er ligesom sin far bidt af cykling og til trods for sin unge alder, så der altså fart over feltet når han sætter sig på jernhesten! Derfor var han heller ikke på nogen måde tilfreds, da Jesper lørdag eftermiddag kom hjem og fortalte, at far skulle stå flagvagt, og det derfor ikke var muligt for junior at komme ud og køre ræs. 

Mor måtte træde i karakter! – men kunne junior virkelig cykle 10 km?, og ville han i så fald sætte mor på bakkerne og hvordan ville han være ude i trafikken væk fra de sikre stier!?  I stedet for at diskutere blev løsningen at vi tog ud og cyklede en prøverunde, (vi bor praktisk talt på ruten) hvor det med Jesper som bagtrop, blev afprøvet om Matti var klar på udfordringen. Det gik overraskende godt og turen tog 51 min. 

Jesper havde nået at tilmelde os inden deadline lørdag kl 20, men ellers var der også mulighed for at ”købe billet i døren” på dagen, men det var nu rart at være tilmeldt på forhånd som nybegynder, vi oplyste blot vores navne og fik uddelt startnumre. 

Junior var i sit es den morgen og det kunne mærkes han var både spændt, nervøs, ivrig og at han glædet sig meget, hvilket smittet af på moren, som normalt blot anser den der cykel, som et nødtvunget transportmiddel… der desuden ikke havde været brugt i over et år! Nu var det pludselig noget, som mor og søn skulle have sammen de to alene. Det var en helt ubeskrivelig magi der lyste i øjnene på Matti den morgen. Hvilket moderhjerte kan stå for det?

TST Langelinie Borneløb 2017

Ready to race

Vi så nogle af de andre grupper køre fra start og hele stemningen med spænding og godt humør og det skønne vejr på pladsen, det smittet af på os, så da vi selv stod klar til at køre fra start, var det med højt humør. Da starten var gået, var det med fart over feltet, ungerne trådte i pedalerne som aldrig før.

Bedsteforældre og naboer stod klar til at vinke og se os kører forbi, hvilket gjorde alverden for junior, der lyste af lykke og voksede mindst 10 cm af ren stolthed og så fik den ellers lidt ekstra i de små pedaler. Lige der fortrød jeg, at han ikke havde fået han 20” cykel med gear, for kadencen på hans 16” var så høj han gled af på pedalerne af og til, dog ikke noget hvor han mistede kontrollen eller modet, han skulle bare fremad. Rundt på ruten stod der flagposter og viste ruten, som var fint skiltet og derfor ikke nødvendigt at kende ruten på forhånd.

Ca halvvejs lå der et lille depot, dette havde junior dog ikke tid til og susede forbi, selvom en far med et stort smil råbte, at vi skulle passe på ikke at gå sukkerkolde. Han fik lidt ret, for efter Bakken i yderup, måtte der lige stoppes op og tankes lidt væske. Bakken og solen havde givet den lillemand lidt sved på panden, som dog hurtigt forsvandt, da faren og hans søn fra tidligere overhalede os og drillende råbte ”hvad sagde jeg”. Vupti så var junior i hælene på dem. Denne hyggelige small talk på turen gav en varm og rar stemning og før vi så os om var målet i sigte og så blev der ellers trådt til det sidste stykke, igen manglede junior sine gear, men han racede stolt over mållinjen, med mindst lige så stolt mor efter sig. 

Netop som vi var steget af cyklerne, kom farmor gående ind på pladsen, for at se ham køre i mål, men hun skulle have været hurtigere ude af døren, for junior havde optimeret vores tid fra dagen i forvejen og de 51 min var nu blevet barberet ned til 37:21. Det forhindrede dog ikke Matti i at hoppe af cyklen og sponse direkte over i hoppeborgen, man bliver aldrig træt  når man er 5 år! Pladsen summede af liv og turen blev lige kort evalueret sammen med nogle af de andre forældre, som helt klart også havde haft en rigtig god oplevelse væk fra iPads og tv. 

Flot målzone med masser af underholdning

Tiden var gik hurtigt i målzonen hvor vi sad og hyggede og ungerne legene,og så var det ekstra sjovt da juniors farbror trillede i mål efter 135 km som nr. 4 og blev modtaget af en begejstret nevø. Vi havde brugt ventetiden på at hygge os på pladsen, hvor Brandbilen berta fra Anelyst auto stod klar med gratis slushice og popcorn og snolder. Kræftens bekæmpelse gik rundt og delte solcreme ud – hvilket var super heldigt for solen havde besluttet sig for, vi skulle have årets første sommerdag i dagens anledning. Der var et par andre boder med smagsprøver mv. Samt salg af øl/vand og grill pølser i teltet. Til ungerne havde de desuden lavet et hjørne i teltet med sækkestole og tv med et lille dvd udvalgt stillet an, således der også kunne slappes lidt af i skyggen. 

TST Langelinie Borneløb 2017

Den samlet oplevelse var over alt forventning, især når man som jeg, ikke er cykelfanatikere og er i besiddelse af et par skavanker, plus grundformen mest af alt minder om kageform. 10 km på cykel med en turbo knægt på 5 år plus 75 deltagere kunne godt virke en smule intimiderende! Men mine bange anelser blev totalt gjort til skamme. Ruten var overkommelig, samtidig med der var lidt udfordring på. Alligevel kan den køres af stort set alle, muligvis med lidt hjælp til de mindste i Yderup da bakken er lidt teknisk.

Lidt flere frivillige flagposter vil jo altid være godt, men der stod på de vigtigste steder. Synes det var rigtig godt arrangeret og pladsen summede af liv, junior fik så mange gode indtryk og oplevelser med sig, samt han var blevet reelt udfordret. Vi fik en fantastisk dejlig dag sammen, bare ham og jeg, så fedt! Det bedste af alt var, da han fik sin medalje og diplom – at se den lille mand ydmygt bøje nakken og få medaljen lagt om halsen, det går lige i hjertet!  Så selvom det dagen derpå kan mærkes lidt på måsen, var det det hele værd og der er helt klart sat kryds i kalenderen og vi gentager succesen til næste år.

Håber andre kunne få mod og lyst på at følge trop, kan varmt anbefale andre familieruten til Langelinie løbet.

Mod på hyggelige fællesture for alle? 

Klik på billledet herunder og læs om de nye fællesture arrangeret af cykelfestivalen CYKLO, det er for alle, uanset cykel, og uanset niveau!