Brændte ben, smuk udsigt, og en tricky rundkørsel, til BikingMan Oman 2019

Peter, Michael og Helle er kommet i mål til BikingMan Oman, vi har fået en snak med Peter om løbet, det ikke helt forløb som planlagt, men alligevel overordnet set, var en rigtig fed oplevelse, med plads til lidt forbedring. 

Af Uggi Kaldan | Foto Peter Sandholt – og Michael Knudsen

Draft party i Ørkenen

Kan du fortælle fra starten af løbet?
Løbet startede med en fælles start. Vi endte med at køre samlet i to timer, og så kørte jeg væk. Derefter blev der draftet helt vildt af alle. Løbsledelsen gjorde ingenting. Vildt frustrerende.”

“Jeg ligger herefter i front, i et godt stykke tid og er godt kørende. Michael nogle kilometer bag. Vi fik senere at vide af Axel (arrangøren red.), det var det, det fik Sonccho (den senere vinder) til at tage grus genvejen og satse på at vinde tid der”.

“Vi havde fået at vide der ikke var et shortcut. Men det var det. Og da Michael og jeg missede et drej i en rundkørsel (det var en ud-hjem tur til bjerget, hvor man startede og sluttede ved denne rundkørsel) fordi vi blot fulgte sporet igennem rundkørslen, var Sonccho allerede tæt på toppen da vi gik en på stigningen. “

Herunder en lille video fra grusgenvejen, postet på BikingMans instagram.

Sejren var væk!

Havde i fornemmelsen af stadig at kunne nå sejren? Det spekulerede jeg lidt på da jeg så med, men tænkte Sonccos forspring var meget stort.

“Nej, der kunne vi godt se løbet var kørt. Så der skulle arbejdes lidt med en ny målsætning og motivation, de andre kunne dog også lave fejl, så podiet var da stadig muligt tænkte jeg. Men jeg kørte mere mit eget løb herfra, og tænkte mindre på de andre”

“Stigningen op var mega hård. Nok det hårdeste jeg har prøvet. Også fordi jeg havde brugt stort set hele dagen i udbrud, men det gik fint.

Gode ben, og tæt på podiet

Hvordan er humøret, er I sure over at være kørt forkert

“Nej, det er ved at have fortaget sig, vi kører ud i natten, og Michael og jeg følges (uden at drafte naturligvis 😉). På et tidspunkt skilles vi, og jeg kører videre selv. Ca kl 1.00 natten til mandag, tager jeg en lur på 45 min. hvor Michael overhaler. Jeg møder ham kort tid efter igen, men herfra følges vi ikke”.

“Jeg kan se, at to af de tre forhåndsfavoritter ligger lige for foran mig, og på et tidspunkt har jeg kun to-tre km op til dem. Det bliver de tydeligvis opmærksomme på og sætter farten gevaldigt op.”

Undervurder ikke solen i ørkenen…

AV! Hvad sker der på billedet med de brændte ben Peter?

“Ikke andet end at jeg simpelthen fik undervurderet solens styrke. Mod CP2 fortsætter det med at gå godt. Jeg er ovre den værste træthed. Men som det ses er jeg blevet meget forbrændt af solen dagen før, og det giver noget generende smerte. Det er selvfølgelig irriterende.”

En vanvittig finale på 1000km cykelløb.

“De sidste 280 kilometer op mod Muscat er stride. Det er op til 35 grader, modvind og mange lange og seje bakker.”

“Løbet sluttes af med 40 km natorientering på grusveje. Det var sindssygt frustrerende. Det er ikke en fed måde at afslutte et løb på, synes jeg. Mine lygter på cyklen løb så også tør for strøm, så jeg kører med en pandelampe i hånden, i mørke på det her ret grov grus, og skal også samtidig finde vej. Ikke optimalt.”

Billedet er fra Michael Knudsens sidste kilometer, hvor han endda fik kørt en rute, der tilmed var mudret, han udtaler i øvrigt også han synes de sidste km var meget hårde, også ved udstyret.

“Det føles som om, cyklen er ved at gå i stykker på gruset, og jeg fandt senere ud af, at en tand er slået sløv på den forreste klinge. Jeg ender også med meget begrænset føling i specielt min højre hånd.”

“På et tidspunkt er jeg ikke sikker på, at jeg når i mål, I hvert fald ikke som nummer fire. Men det viser sig, at Michael, ligesom jeg selv og de fleste andre har sit hyr med de sidste kilometer, så jeg holder placeringen hjem. Det er jeg faktisk tilfreds med. De 3 ryttere foran mig er alle proffer, og så kommer gymnasielæreren fra Horsens ind som nr. 4. Det er i orden. Med lidt mere held var det ikke umuligt at have kørt sig på podiet, så det ærgrer man sig naturligvis lidt over. Men lige nu, dagen efter, er jeg faktisk tilfreds med min præstation.”

Konklusion?

Hvad synes du overordnet om løbet i Oman, vil du køre det igen?

“På mange måder et fedt løb, men også et løb der skal slibes til, for at blive rigtig godt.
Det er slet ikke umuligt jeg stiller op igen. Når jeg ser på, hvor meget de tre forreste har forbedret sig ift sidste år, hvor de kørte det , der det ret tydeligt at se, hvad det betyder at have kørt løbet før. 

Den forhåndsviden er uvurderlig. Og så kunne det da være sjovt med et endnu lettere setup. Nu kan jeg jo se, hvad der er nødvendig at tage med, og hvad der er overflødigt. Med et setup a la Sonccos og en bedre viden om løbet, kunne det interessant at se, om jeg for alvor kunne byde ham op til dans!”

GEAR: Peter kørte på en 3T Strada