Fingers Crossed Merino 2019 AltomCykling.dk

GEAR: Fingers Crossed Merino vinterstrømper

Fingerscrossed blev grundlagt i sommeren 2016 af Susanne Haller og Patrick Lay. Begge er ivrige cyklister og har gjort det til deres mission at bringe cykling og cool design sammen. Det er blevet til mærket Fingers Crossed, der laver fancy strømper! Vi har kigget på deres vintermodel. 

Af Uggi Kaldan | Foto: AltomCykling.dk 

Strømper til de kolde dage!

Fingers Crossed Merino 2019 AltomCykling.dk

De her strømper er varme, meget varme. skaftet er rimeligt tykt, og det er overdelen også, men det er den forstærkede bund og forfod der byder på virkeligt meget materiale, forfoden af strømperne er ret tyk.

Strømperne er lavet af 63% merino uld, 15% multifilament polyamide, 12% polyester, 8% polyamide, 2% elastane. Den komplekse blanding giver høj holdbarhed, god isolation og glimrende åndbarhed. Strømperne tørrer også overraskende hurtigt, og har indtil videre klaret almindelig vask v.40 grader (selvom anbefalingen er 30).

Vi testede 40 grader, fordi det er samme temperatur som cykelklunset normalt vaskes ved, og det er bare nemmest at vaske det hele, i et hug. Kan dog ikke garantere at det ikke på sigt, koster lidt på strømpernes lækre “uldne feel”, at vaske ved lidt højere temperatur.

Det er klart at vi som udgangspunkt anbefaler at man vasker efter producentens anvisninger, hvis man ønsker at strømperne skal holde længst muligt.

Fingers Crossed Merino 2019 AltomCykling.dk

Fine detaljer, men der er en udfordring…

Strømperne virker særdeles slidstærke, og det er rart med den ekstra varme forfod. Det har betydet jeg har brugt dem enormt meget herhjemme. Men det har også givet en udfordring. Mine landevejssko er simpelthen for små til at have de her strømper nede i.

Mine MTB sko, som lige er et halvt nr. større en mine landevejssko, der er strømperne virkeligt gode. Det er dog noget man skal overveje ved de strømper her, man skal have plads i cykelskoene. Du kan ikke tage dem her på, i et par forvejen stramme cykelsko, hvor du har svært ved at holde varmen i fødderne, og forvente det hjælper.

Den vigtigste faktor i forhold til at holde varmen i sine sko, er stadig at dine fødder har plads!! I sko der strammer er der intet der hjælper med at holde varmen, heller ikke tykke uldstrømper.

Fingers Crossed Merino 2019 AltomCykling.dk

Strømperne har en kæk lille refleksstreg indvævet, og den virker faktisk. Generelt kan man jo ikke få reflekser nok, hvis man cykler ude om vinteren, så det er fint de har tilføjet en reflekstråd. Vi har vasket strømperne 4 – 5 gange, og den virker endnu.

Min personlige erfaring med de her lidt “fancy” refleksløsninger er dog, at hvis refleksen ikke er forseglet (som på de der reflekser, der har en lidt grim, klar, gummibeskyttelse, så ryger refleksen ret hurtigt. Det vil jeg også forvente sker med løsningen her. Så længe det virker, er det dog fint.

Alt i alt, et par rigtig fine vinterstrømper, der holder dine fødder varme, hvis altså dine sko er store nok.

De er set til 185 kroner på producentens egen hjemmeside, hvis du skal have gratis porto skal du købe 2 par!
Men der er også flere forhandlere her i DK, hvis du gerne vil støtte din lokale cykelbutik, og det kan jo altid anbefales!!

Strømperne fåes i 3 farver, klassisk sort, “jagt grøn” og en neon gul! :)

Vi godt anbefaler, det er et glimrende par strømper, dog ikke ligefrem billige.

Fingers Crossed Merino 2019 AltomCykling.dk

Power couple bag trendy cykelstrømper

Susanne Haller er kommunikationsdesigner og har arbejdet indenfor mange områder som produktdesigner.
Patrick Lay arbejdede oprindeligt i en cykelvirksomhed, og senere modebranchen, efter at have afsluttet sine studier. Begge har en fælles kærlighed for at cykle, hvilket førte dem til at stifte Fingers Crossed, hvor de kunne kombinere deres tekniske færdigheder med deres hobby, perfekt.

**DISCLAIMER: AoC er ikke blevet betalt for denne anmeldelse, men har modtaget 2 par strømper UB.