Chris Anker Sørensen DM 2015 © Photo Uggi Kaldan
Chris Anker Sørensen DM 2015 © Photo Uggi Kaldan

Chris Anker Sørensen er død

MINDEORD

Af Lars B Jørgensen / Journalist og Redaktør, Souplesse Cycling Podcast

Chris Anker Sørensen var på mange måder en drøm af en cykelrytter. Opofrende, hårdtarbejdende og altid velforberedt. Og dygtig, selvfølgelig. Men han var mere end det. Han var mest af alt et menneske af kød og blod. En rytter, enhver kunne identificere sig med. Og ikke mindst en varm og vedkommende personlighed, man instinktivt havde lyst til at lære nærmere at kende, fordi han altid talte rent og lige ud af posen. Ofte garneret med den humor og selvironi, han også gjorde til sit adelsmærke efter sin aktive karriere.

Jeg havde fornøjelsen af at tilbringe fire dage alene med ham på Sicilien, mens han som regerende dansk mester forberedte det, der skulle blive hans sidste Tour de France i 2016. Han fortalte åbent og ærligt – som altid – om sig selv, om sin elskede familie, sine interesser for historie og om sine bestræbelser på at kunne yde sit bedste. Det skulle aldrig mangle.

I en cykelsport, der ofte hylder hårdhed og vindermentalitet som kernepunkter, ragede han op som en profil med andre kvaliteter, ingen kunne komme udenom. Chris Anker var et Mensch. Og det førte han med sig ind i sit job som kommentator. Det er et ufatteligt tab og allerede nu et ubegribeligt savn.

Alle de bedste tanker til familien og de nærmeste kolleger på TV2 Sport.