Foto Uggi Kaldan | AltomCykling.dk

Drømmen brast på Mallorca

Fra den 14. til 20. november var Mads Rahbek på Mallorca for at køre sin chance om for en pro-kontrakt med Team Alpecin Fenix, Mads mente chancen var god, men en dårlig dag, på Zwift, sendte ham hjem, inden det for alvor blev sjovt. Hatten af for at nå finalen, og give drømmen et skud.

Af Uggi Kaldan | AltomCykling.dk 

Det startede faktisk meget godt…

Vinderen af konkurrencen afsløres i sidste afsnit i en serie på 5 episoder, hvor den 4. episode sendes i dag (Lørdag d.18. december 2021). I første afsnit følger vi rytterne da de ankommer på Mallorca, og hvordan de bliver sat til at køre nogle fysiske tests, det går rimeligt godt for Mads.

Allerede på det her tidspunkt fortæller Mads dog at han er overrasket over hele det mediecirkus der følger med, for deltagere i finalen af dette års Zwift Academy, hvor 150.000 ryttere startede tidligere i 2021, de er nu barberet til de sidste 5, og danske Mads er én af dem.

Der er byttet lidt rundt på rækkefølgen af episoder der publiceres på GCN, for de startede faktisk med 2 dage online, og så på 3. dagen kører de udenfor. Her vidste Mads godt han var bagud på point, og han satser derfor benhårdt på at slå feltets stærkeste rytter, Sam Hill i Hill Rep udfordringen, han kommer tæt på, men det lykkedes desværre ikke.

Satans også, elimineret som den første

Jeg mødte Mads i går, hos Aarhusianske Buhl Cykler, der lånte os deres lokaler til at lave et lille interview, tak for det!! – på det tidspunkt var det dog ikke afsløret at Mads var røget ud som den første rytter.

Jeg må sige at Mads havde et godt pokerfjæs, jeg var sikker på han mindst var gået videre, ja faktisk løb rygterne løbsk online, om at han havde vundet det hele, da hans nuværende hold, BHS – PL Beton, d.15. december annoncerede, at de havde signet Sebastian Ryttersgaard. Desværre hang det ikke sådan sammen.

Mads er lidt fåmælt da jeg snakker med ham efterfølgende, han havde en dårlig dag i pointløbet, det blev afgørende, selvom han synes han kom godt igen, på den sidste dag, inden han blev sorteret fra.

Han vil helst ikke lyde som en dårlig taber, da alle 5 ryttere virkelig viste højt niveau, men nævner dog alligevel at marginalerne heller ikke var på hans side, bl.a. drillede hans computer da de skulle køre tests og kameramotorcyklen på den sidste dag, var også lidt uheldig at bremse han lidt i et hårnåle sving.

Det skal man også kunne håndtere, og Mads er klar i spyttet om at det ikke nødvendigvis var det der afgjorde det, men hans fornemmelse var at konkurrencen var ekstremt tæt, og han manglede måske lige lidt afgørende held, sådan er det desværre nogle gange.

Mega fan af at han har grebet chancen

Det kan naturligvis ikke bruges til ret meget, når målet var en pro-kontrakt, at GCN roser alle 5 ryttere der nåede finalen til skyerne, eller at jeg for den sags skyld synes det er flot af Mads at køre sin chance, i et lidt atypisk format, som Zwift Academy.

Det er ikke mange år siden danske A ryttere ikke regnede træning på Zwift for noget som helst, og det er unægteligt en anderledes vej mod en pro-kontrakt, at satse på Zwift Academy, jeg har altid respekt for dem der tør prøve – og man skal i hvert fald aldrig skamme sig, når man har nået finalen, men at være ærgerlig over ikke at vinde, er naturligvis en naturlov, når man er elitesportsmand.

Forhåbentlig har Mads vist vejen for andre danske talenter, der måske ikke lige synes de har fået chancen for at bevise de kan køre med på det højeste niveau, hvorfor ikke prøve chancen i Zwift Academy, Mads har, selvom han ikke vandt i år, vist at det ikke er umuligt.

Finalen kan ses i morgen, lige her, tak til Mads for at stille op, også i nederlagets stund, og til Buhl Cykler for at lægge lokaler til interview.

God vintertræning derude, måske er det dig næste år, der når langt i Zwift Academy.