Cort og Wurtz kører som motorcykler!

Det har været en sjov dag at være dansk cykelfan på i dag. Cort vinder en etape i cykelløbet Volta a la Comunitat Valenciana. Mads Würtz snuppede også lige en 2.plads på dagens etape i Etoile de Bessèges, og ligger samlet 2er! AoC plejer egentlig ikke at bruge en masse energi på at skrive nyheder fra World Touren, men holder os til at nævne når danskerne klarer sig godt. Det kan godt ligne vi får travlt på den front i år, nøj hvor har vi mange gode danskere der kører på cykel på World Tour niveau i år, det er HELT VILDT! 

Af: Uggi Kaldan

Würtz med muligheder! 

 I etapeløbet Etoile de Bessèges tog Mads Würtz Schmidt i dag andenpladsen på 3. etape og ligger nu sammenlagt nummer 2! 

Mads Würtz var med i et langt udbrud på dagens 153 kilometer lange etape, der havde både start og mål i Bessèges.

Franske Lilian Calmejane (Direct) vandt med syv sekunder ned til Mads Würtz, der kørte fra de resterende ryttere udefra i et klassisk “Mads Attack”, det gav 2. pladsen. 

Mads Wurtz Katusha 2017

Med andenpladsen avancerede Mads Würtz også til andenpladsen i det samlede klassement, hvor han er 17 sekunder efter Lilian Calmejane. Det er næsten synd han kører så flot et resultatet ind på en dag hvor Cort går hen og vinder en etape, og dermed stjæler lidt af rampelyset – som medie kan vi dog kun glæde os over at vi har så mange sindsygt gode danskere der kører Pro Tour den her sæson. 

Der resterer to etaper af løbet. Lørdag skal rytterne ud på en kuperet rute, inden en enkeltstart, hvor Würtz har store kompetencer, runder løbet af søndag.

Belgier etapeprofil og enkeltstart med mål på toppen. 

Som det ses på ruteprofilen for i morgen ser den ganske underholdende ud med 2 store omgange over noget der ligner en “overkommelig” stigning. Den lidt kortere men stejle stigning der køres 4 gange i sidste halvdel af løbet kan dog godt ligne en udfordring for Würtz, der tidligere har haft det hårdt på f.eks. de små omgange i Vejle til PDR. 


Vi håber og krydser ben, arme og fingre for at Mads har gode ben i morgen, og forsvarer sin 2. plads, for så er der virkelig noget at køre for på løbets afsluttende enkeltstart! Enkeltstarten er dog ikke helt flad, men til gengæld kort, lad os håbe Mads har noget at køre for på Søndag, for så har vi da en rigtig sjov cykelweekend i sigte! 

Cort med næse for sejr og verdensklasse hjælpearbejde fra Juul!

Magnus Cort Win 2017 Orica-Scott Volta a la Comunitat Valencian

I en mega flot spurt kørte Magnus Cort (Orica-Scott) sig helt op på toppen af podiet og vandt 3. etape af

Etapen var 161 kilometer fra Canals til Riba-roja de Túria og blev afgjort i en massespurt, hvor danskeren åbnede tidligt og slog klasseryttere som Franske Nacer Bouhanni (FDJ) der ellers satte en stærk spurt ind på de afsluttende meter, og Bryan Coquard (Direct Énergie), men Cort formåede lige netop at holde Bouhanni bag sig på andenpladsen, mens Bryan Coquard lignede én der stod stille da Cort fyrede kanonen af! 

Se den flotte afslutning HER!

En stærk start af Cort på 2017. Cort blev afleveret godt i spurten blandt andet takket være landsmanden Christopher Juul-Jensen, der tog en tørn i arbejdet med at køre Cort frem til en god position, som sagt, nøj hvor har vi bare mange gode danskere derude!!