Èt sted på 3. etape af Tour de France 2022

Endelig nåede jeg ud og se Touren i Danmark! Først i bil til Riis, lidt udenfor Herning, og så på cykel godt 20 kilometer til Jelling, hvor jeg havde udset mig et sted, der i hvert fald på Google Maps, fremstod som et godt sted at fange et enkelt billede af feltet og det udbrud der sikkert ville være kommet afsted. . Det var det jeg havde tid til – ét sted, 5 minutters action, og det var alt hvad jeg havde håbet på. 

Af Uggi Kaldan | AltomCykling.dk

Ferie, familie, tid og Tour

Jeg er egentlig på ferie, så aftalen med fruen blev en cykeltur med kamera på ryggen, billeder af Touren, som jeg ikke nåede i KBH fredag, hvilket jeg ellers havde håbet, og så retur til sommerhuset. Jeg kan ret godt lide at holde ferie med min familie, så det var en god aftale, ingen klager her. Jeg havde selvfølgelig håbet og troet at jeg skulle nå at se mere af Touren i DK “live”, og tage mange flere billeder – men nu var jeg også lige i Frankrig for en uge siden og cykle, man kan ikke nå det hele, ganske enkelt.

Mange havde taget hele familien med, hvilket jeg også forsøgte at overtale mine piger til, men det gad de altså ikke, de ville hellere på stranden, og på en måde synes jeg selvfølgelig at min cykel-indoktrinering har fejlet ret meget, når de prioriterer på den måde, og samtidig er der jo ikke noget galt i at 3 tøser vælger en strandtur i solskin, fremfor 1 time i bil 2 timers venten, 5 minutters cykelløb, 2 timers kø i bil på vej hjem, ja ja, det er jo fair nok! Når det er sagt, så gik de altså glip af en meget fin oplevelse, og det gør man nogle gange, når man vælger, og det bliver man jo nødt til, ganske ofte faktisk.

Cort for faen!!

Jeg nåede desværre ikke enkeltstarten i KBH, med alle de flotte udstillinger jeg var inviteret til, for WOW cykelmærkerne var gået all in i KBH, med butikker, boder stande, osv. osv. der var ikke sparet på noget, og jeg ville gerne have været forbi dem alle, og flere af mine venner der inviterede på rulletur, champagne, croissanter, og hvad ved jeg snart ikke, dem ville jeg også gerne have været forbi.

Det nåede jeg ikke, men så  lavede Cort heldigvis et kæmpe nummer, og kørte i prikkerne på 2. etape, og grundet tidstab på samme, måtte han så afsted på togt igen på 3. etape for at være sikker på bjergtrøjen, mit held! Efter at have set hvordan Magnus fik både Cyril Barthe og Pierre Rolland til at ligne statister i udbruddet på 2. etape, så var der ingen der gad med Cort, men så han kørte da bare solo, som en ægte Rouleur, det var ganske enkelt smukt.

Tak for det, så fik jeg muligheden for et par gode solo skud af manden i prikker, hvor er han bare vild ham Cort, det er på ingen måder alle der “bare lige” laver sådan et nummer, og sikke en opbakning han fik, det sker aldrig igen, sagde Cort efter løbet til TV2s reporter, måske har han ret, men sådan en oplevelse kræver også mod, tro på at man har evnerne, og ikke mindst viljen til at gå målrettet efter drømmen, det er dét der er fundamentet for store oplevelser.

Det tager 5 minutter at se Tour, på en flad etape

Det er lidt sjovt / skørt at se Tour de France på en flad etape, som man jo må kalde dem i Danmark, trods at par knolde hist og pist. Skabelonen er skåret på forhånd, et udbrud får lov at køre, der ikke er så stærke at de ikke kan hentes ind igen, de får sjældent mere end 5 minutter (Cort havde 3,5 minut), dem ser man som de første, og hepper helt vildt, og håber helt ned i maven, at i dag snyder de feltet, og så swusssh, den lange pølse af ryttere stryger forbi, og det var så den dag, med mindre man altså racer afsted i sin bil, for at fange hele cirkusset et nyt sted.

Alt det hyggelige sker inden, optakten, mobiler der ikke har noget signal, fordi alle forsøger at streame live på samme tid, sammenstimling bag den ene heldige, hvis telefon får lov at komme igennem til sendemasten, øl og røverhistorier.

Masser af mennesker der intet ved om cykelsport, “hvornår kommer de?”, “hvad betyder det røde rygnummer egentlig?”, “Han har fået 4 minutter på kun 20 kilometer, hvis han har 16 minutter efter 80, kan han så ikke vinde etapen?”, “Flot cykel  du kører på…er du prof? Kigger ned på ens mave, ej ok, det er du nok ikke, vil du have en øl, eller en sodavand måske?” – God stemning!

Man gad godt have set mere, meget mere, det må blive i Frankrig et andet år, og resten af årets Tour i TV. Sikke en oplevelse hele Danmark fik, wow altså, det er noget af det største jeg kan huske på dansk jord. Tak til Alex Pedersen og Joachim Andersen, der fandt på det, turde at drømme stort og havde viljen til at få det til at ske!.