Elin Starup kører 24 timers rekordforsøg på Flyvebanen

Elin Starup, også kendt som Race Mama, startede her til morgen med sit 24 timers rekordforsøg på Værløse Flyvestation, men det er faktisk ikke sådan lige til, at sætte en rekord. Den skal jo verificeres, og det kræver både mandskab og forberedelse. Elin fortæller hvad der skal til.

Af Elin Starup | Elin Starup – Ultramotionist

At køre en rekord…

Da jeg sidste år ville forsøge mig med at køre verdensrekord i World Ultra-Cycling Association (WUCA) regi, tænkte jeg, at det var da bare at vælge en strækning, sætte mig op på min cykel og køre 24 timer. Aflæse resultatet og så få det registreret som rekord…
Jeg blev så meget klogere!

Rekorder er en ærekær ting. De har og skal have en masse regler, for ellers kan man ikke sammenligne to rekordforsøg, og afgøre hvilket der gælder som rekord. I DCU regi, blev der i 1989 sat en 24-timers danmarksrekord på landevej. For mænd. Rekorden er sat af Svend Erik Hansen og lyder på 756,545 km. Den rekord står endnu og vil gøre det, indtil der er en, der vil lægge kræfter i at få stablet et rekordforsøg på benene, og køre rigtig stærkt, for 756,545km kommer man ikke sovende til!

Et rekordforsøg i DCU regi sker, på en af DCU opmålt strækning, med en DCU godkendt tidtagning og med kommissærer fra DCU til stede, til at kontrollere at alt går rigtigt til. Rekordforsøget skal være ansøgt hos og godkendt af DCU et par måneder før forsøget finder sted. Indtil marts måned i år, var det ikke muligt for kvinder at køre en lignende rekord.

Velkommen til år 2021 – nu er det muligt. Som tidligere skrevet, var jeg i kontakt med DCU sidste år i forbindelse med mit verdensrekordforsøg, men for det første var jeg for sent ude i forhold til at ansøge og for det andet, fandtes der ingen regler om kvinder og tidskørsel rekorder på landevej. Det blev indskrevet i DCU’s sportslige regler i 2021 udgaven (efter de fik en venlig reminder fra “nogen”, da det manglede i første udgave).

Danmarksrekord og verdensrekordforsøg

Når jeg så kører på Flyvestation Værløse på lørdag (i dag), er det BÅDE danmarksrekord i DCU regi og verdensrekordforsøg i WUCA regi, hvor jeg skal forsøge at forbedre min egen rekord på 559,79 km. Det betyder der ud over mit team, både er WUCA officials til at verificere, at reglerne bliver overholdt ift. verdensrekorden og der vil være DCU kommissærer, der skal verificere, at alt bliver overholdt ift. danmarksrekorden. I alt ca. 16 mennesker der er i gang i løbet af de 24 timer.

Det har været en stor mundfuld at koordinere, så nu skal jeg snart “bare” cykle og overlade resten til en masse mennesker, som jeg er dybt taknemmelig for stiller op for at hjælpe mig. At køre 24 timer på en strækning som den på flyvestationen, hvor man ikke har pacere, ikke har nogen at “jagte”, ikke har følgebil og bare ser det samme igen og igen og igen – 100% solo – 130-140 runder á 5,09 km, er den vildeste mentale udfordring, og jeg glæder mig til at være i gang.

De sidste intervaller er kørt i dag, så de næste dage bliver bare nogle rulleture, Det er så meget lige om lidt, Så hvis du ikke ved hvad du skal lave mellem lørdag d.12 Juni kl. 10.00 og søndag d.13 juni kl. 10.00, så er du velkommen til at komme forbi og heppe – lav det evt. til en udflugt med familien og nyd omgivelserne på flyvestationen og en kop kaffe og en is iShelter 214!!

Du kan følge med i hvor langt Elin er nået “live” lige HER – GO ELIN!!