Matti Breschel CycloCross
Matti Breschel kørte sit første CX løb nogensinde i weekenden © Foto: Flying Monkeez

En weekend i cyklecrossens tegn på Midtsjælland

En weekend i cyklecrossens tegn på Midtsjælland og ny mand i førertrøjen i Cross PostCup.
Lørdag og søndag bød på masser af cyklecross i regn, rusk og masser af mudder. En lækkerbidsken for mange crossryttere.

Af: Alan Lange

I Sorø afvikledes de sjællandske mesterskaber og Heino CrossCup #5 på en ny rute i det sædvanlige område ved Sorøhallen – et område som næsten altid er ensbetydende med masser af mudder, – og heller ikke denne gang slog det fejl. Der var fint besøg og deltagelse i løbet af Matti Breschel, som kørte sit første cross løb overhovedet. Tilmed synes Matti det er rigtig sjovt og ikke mindst hårdt, men hamle op med specialisterne kunne han dog ikke, se en video med Matti der fortæller om sin debut her.

Matti Breschel CycloCross
En koncentreret Matti Breschel i sit første cross løb © Foto: Flying Monkeez

Dagens hurtigste mand var juniorrytteren Andreas Lund Andresen,  Team ABC Junior, som kørte et suverænt sjællandsmesterskab i hus, foran den bare 16-årige Anders Lilliendal fra Cykling Odense. Anders er stadig U17 rytter men er efter indstilling fra landstræner Kim Petersen rykket op i juniorklassen. Resultatet i lørdags viste at beslutningen er rigtig.

Anders Lilliendal... rock on! © Foto: Flying Monkeez
Bunnyhop. Det var der ikke mange der gjorde udover Anders Lilliendal… rock on!
© Foto: Flying Monkeez

I eliteklassen blev det til en lige så suveræn sejr til den regerende danske cross mester Benjamin Justesen, Giant Dealer Team, foran Sebastian Juul – Næstved Bicycle Club og Tobias Mørch Kongstad – Riwal Cycling Team. Se øvrige resultater på HER.

Team Cycling Ringsted var søndag vært ved PostCup #3 og Heino CrossCup #6

En særdeles vindblæst rute i Benløse, satte rytterne på en hård opgave. Ydermere var der heller ikke her ”sparet” på mudderet, så det blev også en travl dag for hjælperne i depotet. I PostCuppen kører A, B og Juniorklassen et fælles løb over ca. 50 minutter, og trods gårsdagens strabadser i Sorø var det 3 unge ryttere som straks fra start lagde afstand til de øvrige ryttere, nemlig Andreas Lund Andresen – Team ABC Junior, Anders Liliendal – Cykling Odense og Carl Sørensen fra CK Kronborg.

Omtrent midtvejs i løbet slap kræfterne dog lidt op for de unge, som normalt ikke kører så længe som eliten. Den danske mester Benjamin Justesen udnyttede herefter sin erfaring og evne for de lidt længere løb, og hentede først Carl Sørensen og herefter også Anders Lilliendal. Men indhente Andreas Lund Andresen kunne han dog ikke og Andreas kunne hermed krone weekenden af med 2 sejre, et sjællandsmesterskab og samtidig overtage den gule PostCup førertrøje fra Kenneth Hansen – Haderslev Starup Cykelklub. De 3 første i cuppen før dagens løb – Kenneth Hansen, Simon Andreassen og Joachim Parbo var alle forhindret i at deltage i dag, hvilket altså var nok til at Andreas kunne overtage trøjen med 52 points.

Stillingen i toppen er herefter:

  • Andreas Lund Andresen, Team ABC Junior 52 point
  • Kenneth Hansen, Haderslev Starup Cykelklub 47 point
  • Simon Andreassen, Specialized Racing 47 point
  • Carl Sørensen, CK Kronborg 46 point
  • Joachim Parbo, Team Challenge Tires (Hammel CK) 40 point

4. afdeling af PostCuppen afvikles næste søndag i Odder, hvor Kenneth Hansen er klar til at forsøge at generobre førertrøjen. Simon Andreassen er i øjeblikket på Tenerife og Parbo i USA.
Med forventet sejr til Kenneth skal Andreas blive nr. 2 for at fastholde trøjen, ikke umuligt hvis ikke Parbo og Andreassen er til start.

Se øvrige resultater fra Ringsted HER:

Du kan også se billeder og masser af kommentarer fra weekendens løb på facebookgruppen DCU Cyklecross.