Michael Reihs Cult Energy Stölting Group Photo © Uggi Kaldan / AltomCykling.dk
Reihs har masser af god energi - så CULT er et godt match til ham © Photo: Uggi Kaldan

Energibundtet Reihs tager en sæson mere på næsthøjeste niveau!

AoC havde i torsdags inviteret Michael Reihs med til et lille MTB ophold på Niels Bugges Hotel – her fik vi en lille snak om fremtiden, og så fik vi kørt på MTB – det kunne Reihs faktisk også godt finde ud af, og der var udfordring nok, både for en prof og en amatør. 

Af: Uggi Kaldan

Manden der bare er der.

Reihs er nok ikke den mest kendte cykelrytter i DK – men der ingen der ikke kender Reihs i den danske A klasse. Han er 36 år gammel og har kørt i A siden nogle af de yngste ryttere stadig gik i børnehave, alene derfor kender alle naturligvis veteranen.

Det betyder jo ikke nødvendigvis at man respekterer manden, men respekt, det har Reihs også. Han er stort set altid i godt humør og fra egen erfaring ved jeg også at han en en glimrende og underholdende træningsmakker, der hellere end gerne lærer lidt fra sig, også til en amatørrytter som mig.

Men det er ikke kun mig der nyder godt af Reihs´ kvaliteter, i løbet af 2015 sæsonen er der én ting over alt andet der har kendetegnet Reihs. Han har ikke haft mange off dage, og på hans hold CULT, har flere ryttere omtalt Reihs som hjælperytteren der har været der, også langt efter sportsdirektørerne egentlig forventede at han kunne sidde med.

Hvad så i 2016 – bliver man ikke træt på et tidspunkt?

Michael Reihs Cult Energy Stölting Group Photo © Uggi Kaldan / AltomCykling.dk
Ligner det her en træt mand? Nej vel :) Photo © Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Det er ingen hemmelighed at CULT Pro Cycling´ indtræden i Pro-Konti rækkerne har været alt andet end let, og det har naturligvis også afspejlet sig på rytternes sæson, ikke mindst ved at sæsonen simpelthen er blevet kortet væsentligt ned. (CULT droppede simpelthen de sidste løb i år, pga. økonomi).

Alligevel har der været en fantastisk god ånd på holdet, helt typisk for Skelde og derfor glæder Reihs sig også til en sæson med en ny partner i Tyskland, afklaret økonomi, og deraf følgende 100% fokus på at køre på cykel i 2016.

Men kan man bevare lysten? Jeg var ret sikker inden jeg tog afsted med Reihs i weekenden, og efter weekeden er jeg 120% sikker. Det bliver nok aldrig lysten til at køre på cykel, der kommer til at forsvinde for Michael Reihs, han synes simpelthen bare det er sjovt at cykle.

Danmarks Jens Voigt – en humørbombe og en god cykelrytter.

Da lysten synes uendelig, så gætter jeg på, at det nok bliver sværere den dag Reihs skal trække sig tilbage, end det bliver at finde lysten til en sæson mere, men det er jo heller ikke et nødvendigvis et problem. Voigt fortsatte jo f.eks. til han var 41, og han kørte hurtigt til den dag han stillede prof-karrieren i garagen ( -han cykler nok stadig) – og det kan man egentlig også godt forestille Reihs gøre, forsætte nogle år endnu, hvorfor ikke?

Reihs selv tager et år ad gangen, og vil ikke afsløre om han fortsætter, eller om dette er hans sidste sæson, så det bliver rent gæt fra redaktørens side. Mit gæt er, at hvis kroppen vil være med, og Reihs har endnu en stabil og flot sæson i 2016, mon ikke han så napper et år mere? Jeg tror det næsten – men det skal nok være pro-konti, en kontrakt tilbage i den danske andedam, det kommer nok ikke til at ske.

Fantastisk at Skelde Cycling lever!

Ja, det hedder naturligvis CULT, som det er skik og brug i cykelsporten fylder sponsorerne meget, men en gang i mellem, må man gerne lige nævne hvem der faktisk står bag, for der står jo stort set altid en person bag et cykelhold, på Cult Energy Pro Cycling, hedder den person Skelde – og det er noget af en kamp han og hans kone har kæmpet i 2015. De fortjener virkelig et fantastisk 2016!

På alle planer bliver det fedt at følge Reihs, Skelde og Cult Energy – Stölting Group i 2016. Fedt fordi der kommer ro på økonomien (forhåbentlig) – fedt fordi holdet ser spændende ud – og så er man jo bare glad for at Skeldes eventyr ikke stoppede, nærmest inden det var kommet i gang, det havde virkeligt været ærgeligt for dansk cykling.

Michael Reihs Cult Energy Stölting Group Photo © Uggi Kaldan / AltomCykling.dk
Vi ses i 2016 Reihs – Good Energy Always Wins : Photo © Uggi Kaldan