Specialized Turbo Levo SL HT Kids First Ride

Far og datter til cykelløb på Turbo Levo SL kids!

Da mailen ramte min indbakke med nyheden om at Specialized ville smide en Turbo Levo kids på markedet, skrev jeg retur til dem med det samme – den der – den har jeg en 11 årig der vil DØ for at få lov til at cykle en masse kilometer på, og i sidste uge landede monstret så. Den er SINDSYGT fed, og et instant hit hos min ældste datter! 

Af Uggi Kaldan | AltomCykling.dk

Cykle med far, når man egentlig mest er til gymnastik!?

Specialized Turbo Levo SL HT Kids First Ride

Min datter og jeg har flere gode oplevelser sammen på cykel, vi har cyklet 15 kilometer hen til en middagsaftale, og adskillige gange har vi cyklet Hinnerupsporet på MTB, hvilket vi har hygget os med totalt. Men grænsen går ved omkring en time, så synes min datter det er nok, og benene og energien er som regel ikke til mere. Jeg synes jo ikke 1 time på cyklen er alverden, faktisk har jeg i et par år forsøgt at lokke hende med på lidt længere ture, men interessen har simpelthen ikke helt været der, indtil nu!

E-biken er en del af et forældre eksperiment der tjener to formål, ét at det kunne være sjovt hvis det kunne give lidt interesse for at cykle lidt længere, og skabe basis for nogle fede ture far og datter, og to, hun har 15 kilometer til skole, og synes busturen ind til skolen på 45 minutter er drønkedelig. 15 kilometer til og fra skole er temmelig langt for en 11 årig, i hvert fald min 11 årige… kunne hun måske cykle i skole, hvis hun nu havde en e-bike? Det skal vi prøve i næste uge, hvor skolen starter.

Siden cyklen landede på matriklen for en lille uge siden har datteren cyklet +40 kilometer, hun er helt hooked og hopper konstant ud og ruller en lille tur, “skal jeg købe ind far?“, “Nej nej, I skal ikke køre mig til legeaftale, jeg cykler“. Lysten til at cykle er lige blevet 4 doblet, og så slår hun endda ofte motoren fra… den ruller jo fint på flad vej, uden power, siger hun. Hun har altid haft god power i stængerne den unge dame.

Specialized Turbo Levo SL HT Kids First Ride

Hey det spiller da hva’, vil du med til rigtigt motionscykelløb?

Jeg kunne lynhurtigt se at det var en succes, der er hul igennem, pludselig er lysten der til at cykle, og indtil videre er der ingen grænser (måske finder vi den i dag), alt er sjovt på en e-bike. Næste uge skal vi naturligvis på Hinnerupsporet, men hvad med en tur på landevej, til et klassisk motionscykelløb på landevej? 40km – din længste tur nogensinde på cykel? Jeg er klar far, lets go!

Så i aften har vi meldt os til en vaske ægte motionsklassiker, DØB – Det Østjyske Bakkeløb. Der kan køres 64 eller 40km og vi har altså meldt os til 40, og selvom Levo’en snildt ville kunne hjælpe min datter gennem den lange rute – så er det altid bedst at starte med en succesoplevelse. 2 timer på cyklen er faktisk en del, når man er 11 år, og ikke decideret cykeltræner, så 40km er det rigtige sted at starte, her er jeg sikker på vi får en sjov far og datter tur, uden stress, og jeg har også sørget for farmor fejeblad, hvis nu…

Carsten P. der står for DØB har godkendt datteren kommer på e-bike, men der er ikke noget podie til hende, når hun kører på sådan e-bike (hvis hun altså kommer i mål til det), det er 100% ok, vi cykler ikke for at komme på noget podie, vi skal bare ud og have en god oplevelse!!

Fuld beretning fra løbet i morgen! – vi ses i aften til Det Østjyske Bakkeløb!

Specialized Turbo Levo SL HT Kids First Ride

Grejet

Datteren kører på en Specialized LEVO SL HT KIDS

Hun rocker Flatpadels med et par semi slidte Tommy Hilfiger sneakers,
Solbriller fra Salling, og en AltomCykling Jersey fra 2013.
En af fars cykelkasketter – og mors træningsbukser.

Faren cruiser på en Specialized CRUX PRO

XTR pedaler, S-Works Recon Lace sko.
Roval Rapide CL II hjulsæt  monteret med S-WORKS Turbo T2/t5 30mm 2-Bliss, & Stans No-tubes Race sealant.
Et par gamle Assos trails shorts, en cykelcap fra Belgien, sammen med –
en hipster jakke / skjorte fra Specialized x Fjellræven, der (synes jeg) er monster fed!