Mols Bjerge Specialized CRUX CX 2018 AltomCykling.dk

First ride Specialized Crux CX1 Elite

Hvis du følger AoC har du nok bemærket at vi har været så heldige at have fået stillet en fed CXer til rådighed fra Specialized, nemlig en Crux CX1 Elite. Der har været temmeligt travlt på hjemmefronten, men nu fik vi endelig cyklen ud på et par prøveture her i weekenden. 

Tekst Uggi Kaldan | Foto Mikkel Würtz – Virtu Travel

To ture er det blevet til i weekenden. En tur på Mols med min ven Mikkel, der også lige skød et frækt billede, og en tur i dag ud til en skov, hvor jeg ville kigge efter nogle lækre grusstier. Der var rigtig fedt terræn. Herefter var det meningen jeg ville lave et loop, og så ramme mit nye hus igen. Jeg kom også utroligt tæt på, men så “valgte” jeg spontant at cykle i den helt gale retning. En 10 kilometers omvej skulle det vise sig. Hold nu op det er dumt. Men det er selvfølgelig også en måde at komme i form på, at køre forkert… 

Kold lørdag startede på Egil´s

Det var en kold lørdag morgen. -3 grader viste min GPS. Heldigvis var Mikkel jeg skulle følges med lidt forsinket, så jeg kunne starte med en kop udmærket kaffe på Egil´s kaffebar. Det er en aparte placering den har, den hippe kaffebar, sådan lidt midt i ingenting. Det er uden tvivl et af de mest autentiske kaffestop du kan lave i Jylland. Midt på landet, med eget kafferisteri i baglokalet. Det er ingen kritik, det er faktisk lidt fantastisk. 5 minutter fra Egil´s er du i én af Danmarks smukkeste naturparker. Her er der helt stille når du cykler. Du hører kun cyklens lyde og din egen vejrtrækning. Alligevel er du altid kun 10 – 20 minutter fra en klasse kop kaffe, og en hjemmebagt hindbærsnitte i ypperste kvalitet. Livskvalitet, det er hvad dét er. 

Det blev til en hurtig tur på ca.1 time, godt med højdemeter og fantastisk udsigt. Mols er “gravel” mekka – simpelthen. Det er bare sindsygt fedt at bevæge sig rundt på sin CXer på de brede stier, der fletter sig på kryds og på tværs i naturparken. Der er virkelig mange muligheder. 

Crux CX1 fra Specialized er en rigtig fin makker på Mols, og så passer den utroligt godt lidt mig. Det eneste jeg har pillet ved er saddelhøjden, “on the fly”, havde simpelthen et multitool med i baglommen til justering. To gange måtte jeg lige ændre lidt på sadlen, så sad den i skabet. Det er en utrolig “fysisk” hukommelse kroppen har. Da jeg målte med målebånd derhjemme efter turen, havde jeg ramt saddelhøjden fra mit bikefit med 0,2millimeters variation. 

Nu skal jeg ud og prøve cyklen til nogle flere forskellige ting, men indtil videre er jeg glad, det er en rigtig lækker cykel, og så er det bare svært ikke at være glad når man cykler på et sted som det I kan se herunder! 

Mols Bjerge Specialized CRUX CX 2018 AltomCykling.dk

Dagen med omvejen

Det var så i dag. Der er knap så meget at berette fra den tur, udover min navigations hjerneblødning, der er ret sjov nu, men damn jeg var irriteret da jeg sad ude på rammen . Det blev til mest kilometer på asfalt, men det var nu også fint nok. Blev bekræftet i at til træningsture om vinteren, der er det helt fint at rulle på en CXer. Det går lidt langsommere, bevares, men faktisk ruller moderne CX dæk med knopper utroligt godt, så man mærker ikke meget til at man cykler på dem, altså udover at det ikke går helt så stærkt. 

Selvom jeg ikke kunne finde hjem, så lykkedes det mig at finde den lille skov – og den havde faktisk en vildt sjov rundstrækning, så nu har jeg fået helt lyst til at arrangere et lille “gravel kriterium” her i udgangen af 2017. Måske når jeg at stable det på benene, så stay tuned. 

God vintertræning derude! 

002 Specialized CRUX 2018 AltomCykling