Uggi fra Team AltomCykling.dk til Fjordloebet i Randers 2014 © Foto: AltomCykling.dk
Redaktøren fra Team AltomCykling.dk til Fjordloebet i Randers 2014 © Foto: AltomCykling.dk

Fjordløbet i Randers… Brosten, hvem havde sagt noget om brosten?

Der var der da vist ingen der havde advaret imod, inden løbet startede!?

Fat i toppen af styret med rund hånd og så af sted hen over ”de toppede”, det går meget godt, men hvad er nu det – en lang bakke, der har til formål at eliminere enhver af mine forbindelser til forreste gruppe af feltet!

Redaktøren har kørt Fjordløbet i Randers før, så i år er det Jesper Larsen fra Team AoC der beretter fra Thor øllens hjemby Randers

Team AltomCykling var til start med 4 ryttere ved Fjordløbets 100 km rute i Randers. Teamets ”panzerwagen” Peter Holm Nielsen, gæsterytter Per Christensen, som har et fantastisk forår bag sig i licensrækken H50 (er du rykket i H40 Per?), redaktør og holdejer Uggi Kaldan og undertegnede.

Fjordløbet er et motionsløb med elektronisk tidstagning og kåring af en vinder, og der er podie og præmier hos både mænd og kvinder, hvilket indgyder til race, men det er også muligt at køre hygge og motion, eller begge dele på en gang og på forskellige ruter 30, 50 og 100 km. Tidligere startede Fjordløbet med 1 stort felt, men fra sidste år var feltet delt i startgrupper, og i år faktisk endnu flere startgrupper. Det gør at man kan starte efter ambition og niveau. Det er naturligvis ikke alle der i et motionsløb har niveau til at køre efter præmierne, nogen synes det er urimeligt – her på bloggen synes vi bare det er helt i orden.

Der er Start og mål ved Dronningborg Hallen er godt organiseret, men god adgang til bad og toiletter samt et hyggeligt lille ”afterrace” område – som også udgjorde løbets sidste depot. Eneste lille plet var, at det kunne være svært med en reel spurt på opløbet ind mod stregen, når de forskellige ruter og felter blandede sig med hinanden, på en vej der var delt op i to halvdele, og et skarpt sving lige inden mål. Vi ved dog ikke, om det var et problem for de som kørte om podieplaceringerne?

Sødisbakke i Mariager Fjordløbet i Randers © Foto: Climbs.dk
Sødisbakke i Mariager Fjordløbet i Randers © Foto: Climbs.dk

Fed rute med brostenssurprice og sidevind!

På AltomCykling, mener vi det er en yderst attraktiv og sjov rute, lidt op og ned hele tiden, uden de helt vilde bakker (på nær én) og samtidig gode flade åbne stykker hvor sidevinden kan være et element. Brostenene og Sødisbakke i Mariager by kan være et afgørende moment for de raceorienterede og ellers en god udfordring. Sødisbakke starter ved torvet i Mariager. Den er 1,4 km lang med 72 højdemeter og en gennemsnitlig stigningsprocent på 5,1 % og det første stykke er med brosten. Og ja, denne bakke blev altså mit ”waterloo”, her måtte jeg slippe de forreste i min startgruppe – øv. (Redaktøren og Jesper startede i gruppe 2, Peter Holm og Per Christensen i gruppe 1 Red.)

Efter jeg ellers havde siddet fint med, rammer man et langt stykke ude flad vej langs kysten inden Mariager, hvor der i sidevinden blev trådt godt til. Jeg sad med, men som det er typisk i et motionsfelt, så er der ikke nogen der rykker ud for alvor så man kan køre i vifte (i øvrigt heller ikke mig selv…), det betyder at feltet bliver en lang række, hvor alle arbejder… det er hårdt. Der kommer en lille bakke inden man drejer til venstre ind i Mariager by, og så rammer man ellers brostenene, det var et granatchok. Jeg troede at bakken var 600 meter, så da jeg havde kørt 600 meter, så troede jeg sgu bakken sluttede, det var en fejl… de sidste 600 meter blev et helvede, hvor jeg mistede en del placinger, men værst af alt, fronten var forsvundet ud af syne.

Sådan er cykelløb, det er også det der er fedt :)

Supermotionister på podiet, og kontinentalryttere spottet som gratister…

Podiet i cykelløbet hos herrene blev besat tungt af det århusianske supermotionsteam Team Ridley-Briacon også kendt som ”bagerdrengene” AKA Danmarks mest overkvalificerede motionshold, en titel som Team Frederikshøj dog i høj grad forsøger at erobre. Men til Fjordløbet i Randers var det altså TRB der tog point i den strid! I kører sgu stærkt drenge, det er inspirerende!

Knap så inspirerende var det at nogle Designa Køkken Knudsgaard ryttere sluttede sig til forreste gruppe umiddelbart efter start og lå og gav den max gas, hvilket både sprængte frontgruppen, nærmest inden den var kommet ud af startbloggen, men derudover havde de heller ikke betalt for underholdningen og kørte dermed uden nummer… For fanden drenge, vis nu lige jeres hold lidt ære, og lad være med at lave sådanne drengestreger.

Team AltomCykling blev det til følgende resultater:
6: Per Christensen – 2:31:21
40: Peter Holm Nielsen – 2:44:49
49: Uggi Kaldan – 2:45:42
64: Jesper Larsen – 2:48:45

Fjordløbet køres også som 30 km og 50 km ruter. Vi så ingen der kedede sig eller som var kede af det og selv havde vi nogle hyggelige timer i det kronjyske.