Jeppe Tolbøll beretter om Dansk cykel licensløb i Esbjerg Odder cykelblog cykel blog AltomCykling.dk
Jeppe Tolbøll beretter om Dansk cykel licensløb i Esbjerg Odder cykelblog cykel blog AltomCykling.dk

Forventninger til Esbjerg og Odder

I weekenden skal der køres løb i Esbjerg og i Odder.

Sidste år kørte jeg verden bedste løb i Esbjerg

Specielt Esbjerg-løbet er et løb som jeg har set meget frem til. Havde man spurgt mig for 2-3 måneder siden, så ville jeg havde sagt, at “Esbjerg-løbet? Der vinder jeg sgu!”

Men som tiden er gået, og som sæson har artet sig, så må jeg nok erkende at det nok næppe bliver sådan det ender, med mindre jeg for alvor rammer dagen, krydret med en ret stor potion held.

Sidste år kørte jeg måske et af de bedste løb jeg har nogensinde har kørt i netop Esbjerg. Jeg havde dog taget hjælper-kasketten på denne dag, med formål at hjælpe Nicolai Jørgensen, nu Jutlander, til at sikre sig de sidste 3 point (minimum en Top 5), så han kunne indløse billetten til A-klassen.

Det gjorde at jeg måtte tage en hav af føringer i det afgørende udbrud, hver gang den var ved at få i stå, da feltet jagtede os med 30 sekunder til 1 minuts forspring stort set hele sidste halvdel af løbet.

Nico sluttede i 4’er, mens jeg blev 5. Slået af Nikolaj Henning, Niels Munk Asmussen (begge Middelfart) Nicolai, og vinderen Simon Gaál, Næstved. Alle A-ryttere i dag.

Hele løbet igennem var jeg, blandt mange, aggressivt kørende, hvilket lønnede sig i sidste ende, da det afgørende udbrud blev skabt.

Jeg føler mig den dag i dag, stadig sikker på at jeg kunne have vundet hvis jeg havde kørt bedre taktisk og desponeret bedre med mine kræfter. Men som sagt så var målet ikke at køre om sejren selv, men om at sikre Nicolai oprykning.

Så ud fra dette var Esbjerg løbet hvor jeg i år ville tage revanchen og gøre det som ikke blev gjort sidste år. Dog har sæsonen, som flere gange nævnt, ikke flasket sig som jeg havde forventet, hvilket også må smitte af på de forventninger jeg har til de resterende løb.

Jeg ser ikke mig selv som en mulig vinder af løbet, og er nok mere end tilfreds såfremt det skulle lykkedes mig at tage point.

Ruten i Esbjerg er flad. Fladere end Vejen, som havde 2 små knolde. Det gør det selvfølgelig nemmere for mig at sidde med, og drømme scenariet ville være et samlet feltet, til spurt om sejren. Men det kommer nok næppe til at ske. Jeg har ingen taktisk plan for løbet og tager det hen af vejen, som det kommer.

Favoritter i Esbjerg: 

Jeg synes det er svært at udråbe en favorit til Esbjerg, da feltet ser rigtig jævnt ud, men skulle jeg pege på et par stykker, så ville August Poulsen, Team Jutlander, måske være en kandidat – specielt efter han vandt søndagens løb i B-klassen på Sjælland.

Jes Steengaard, fra Aarhus CK har vist stor styrke siden oprykning til B-klassen og han kunne være en kandidat, sammen med klubkammeraten Frederik Muff, der også altid er glad for offensiv kørsel.

Sidste kandidat er Jannik Hansen, Tønder, der besidder en god spurt, og kommer han med hjem så er han måske favoritten!

Odder er sku lidt knoldet – men nu er den pludselig flad… eller er den?

Søndag hedder ruten Odder, og i år er ruten blevet ændret. Og til det bedre. Jeg havde faktisk afskrevet at køre Odder, da ruten ikke passede mig. Men lidt heldigt fik jeg at vide at ruten var ændret, og folk kaldte den pludselig flad. Dog kan jeg se at ruten indeholder omkring 200 højdemeter pr. omgang, hvilket nok indikerer at den ikke er heeeelt så flad som folk gør den til. Men løbet er et “gratis” løb for mig. Ingen forventninger om noget, og det ligger heldigvis dagen efter Esbjerg. Havde løbene lagt omvendt i weekenden, havde jeg nok ikke kørt Odder.

Ruten indeholder vist én træls stigning, mens resten ligner knolde, ud fra ruteprofilen.

Hvis deltagelse i Odder-løbet lige kan hjælpe med at rive formen det aller, allersidste nøk op inden Tønder og Bov, så er det også værd at tage med.

Favoritter i Odder:

Favoritterne her er igen svære at finde, men August slipper man igen ikke udenom. Lasse Panduro, Silkeborg, Nicolai Sprenger, Hjørring og Nikolaj Høyen Gudiksen, Nr. Søby kunne være udfordrere også.