FOTOREPORTAGE: Veteranen Parbo 3er til DM i CX

På en råkold og grå, mudret, og forblæst bane i Odense, kørte veteranen Joachim Parbo sig i dag ind på en sej 3. plads, foran den evige rival, Tommy Moberg. 1. og 2. pladsen var der aldrig rigtig tvivl om. Sidste års vinder Sebastian Fini kørte en sikker sejr hjem, foran Kenneth Hansen. 

Foto og Tekst Uggi Kaldan

Less is (sometimes) more

Joachim Parbo DM CX 2019

Man kan ikke anklage Joachim for at overgøre tingene. Hvor andre ryttere har biler fyldt med sponsorer på, telte hvor de sidder og varmer op, mekanikere og hjælpere – “en masse”, så stod Joachim helt alene, og samlede sin cykel, da jeg spottede ham, på parkeringspladsen, ved SDU i Odense.

Den fokuserede Parbo, var faktisk lidt irriteret over at jeg tog et billede af ham. Beklager Joachim, jeg var faktisk bare fascineret og imponeret, over at du stod der ene mand, og gjorde dig klar til DM i cross. Mangedobbelt vinder, nu 44 år, stadig i startrække 1.

Start – ready, set, go.

DM CX 2019 START

Løbet skudt igang, kun 5minutter senere end annonceret starttid, og det var favoritterne der fik en god start. Selve starten var forholdsvis smal, , hvilket tilgodeså forreste startrække. Det var ikke lige til, at tage et par placeringer, det synes jeg måske er lidt en fejl i CX regi. Nå men favoritterne kom uanset afsted som forventet. Fini i front, efterfulgt af Kenneth Hansen, Justesen, Parbo og Moberg.

Justesen var uheldig at styrte på en tricky off-camper sektion umiddelbart efter start, det kom desværre til at definere hans løb, han kom på bagkant, og trods flot kørsel kom han aldrig tilbage, til de “sjove” placeringer. Derimod var det Kenneth Hansen og Sebastian Fini, der allerede på første omgang, lagde solid afstand til alle andre.

Fini, Hansen / Moberg, Parbo

Mens det første slag mellem Sebastian og Kenneth, allerede på 3. omgang, så ud til at være afgjort til Finis fordel, så var der anderledes spænding om 3. pladsen mellem Moberg og Parbo.

Moberg kom bedst fra start og havde de 2 omgange et lille hul til Parbo, men på 3. omgang fik Joachim lukket hullet til Moberg, og herefter kørte de så parløb helt indtil 7. eller 8. runde (så vidt jeg lige kunne tælle, mens jeg skød billeder).

Never give up

Jeg sad og forventede Moberg ville dukke op over bakken, men i stedet var det Joachim der var kommet foran. Jeg nåede ikke at fange ham efter løbet, så jeg ved desværre ikke om det var råstyrke, eller en kørefejl fra Moberg, der lukkede Joachim ind i kampen, men da den gamle mester først var kommet foran, så han sig ikke tilbage.

Ud på sidste omgang, og fra et tilskuer synspunkt lignede Parbo én der var ved at være lidt mærket, hvorimod Moberg fløj over stregen, i et sidste forsøg på at nå podiet. Men forspringet var blevet for stort, og Joachim tog den sidste plads på podiet, med klar margin.

Afgørelsen

Fini lavede hul, med Kenneth Hansen på hjul, men allerede på 3. omgang synes han at tingene skulle sættes på plads. Han kørte fra Kenneth, og kørte en klokkeklar sejr hjem. Stort tillykke til Fini, der kørte i front fra start til slut, og viste hvem der var dagens bedste rytter.

Sebastian Fini Vinder DM

Kenneth kørte ikke efter 2. eller 3. pladsen, og så derfor skuffet, men fattet ud på stregen, Joachim så umådeligt tilfreds ud med sin 3. plads. Det er da også bare helt suverænt godt kørt. Bronze forpligter vel til at stille op til næste år DM, og der skal de unge altså se om de kan slå én 45 årig veteran… han giver ikke noget væk frivilligt.

Målgang i næsten mørke

Beklager de sidste billeders kornede kvalitet, jeg havde ingen blitz med, og der var altså stort set mørkt da herrerne kørte i mål, så kameraet skulle presses (lidt for meget).

Der var ikke meget lys at gøre godt med til sidst, som det ses på billederne herunder.

Flere billeder fra DM?

Yes, de kommer. Hold øje med Altomcykling.dk på Facebook, hvor der kommer et større galleri op, i aften. Stort tillykke til Fini med titlen, og hatten af for Parbo, der kørte et podie hjem, igen!!!