JBL Free AltomCykling.dk
JBL Free AltomCykling.dk

GEAR: JBL FREE, trådløse høretelefoner

Vi har fået tilsendt et par høretelefoner fra JBL, som er blevet testet på hjemmetræneren, i bilen, på cyklen, og i sofaen. De er “ægte” trådløse, så ingen ledninger, og selve høretelefonen virker umiddelbart lidt mere kompakt end andre lignende produkter. 

Tekst & Foto Uggi Kaldan

Unboxing, eller på dansk… udpakning

Høretelefonerne kommer i en fin papæske hvor man kan se produktet gennem en lille transparent plastic åbning i fronten, ikke så meget at komme efter her, det ser lækkert ud. Når man åbner pakken, har de dog valgt en sjov indretning, der gør at man ikke rigtigt kan finde ud af om man åbner pakken, som det er tiltænkt?

JBL Free AltomCykling.dk

Hvordan mon det er meningen pakken skal åbnes?

OK, det er en lille detalje, og ikke noget der påvirker produktet, men alligevel. Det var mest naturligvis for mig, at åbne pakken som på billedet herunder. Hive i den lille flip, og så åbne “låget”. Når man gør sådan, kan man se høretelefonerne, og et stort sort område med skum. 

I nederste hjørne har jeg lavet et hurtigt billede, hvor man kan se hvordan jeg tænker det burde se ud når man åbner pakken. Men sådan er den simpelthen ikke designet. Så enten åbner man den, så man kan se høretelefonerne, eller også åbner man den så man kan se den lille opbevaringsboks der følger med. 

Man kan ikke åbne pakken så man kan se hele indholdet, det er en lidt sjov løsning, men ok, du åbner jo kun pakken én gang, så støre betydning har det selvfølgelig ikke. 

JBL Free AltomCykling.dk

Hvad er der i kassen

Der er naturligvis høretelefonerne, derudover en lille smart opbevaringskasse, som i øvrigt også fungerer som powerbank, forskellige gummidimser, så man kan justere hvordan høretelefonerne sidder, en ledning til opladning, og nogle manualer. 

JBL Free AltomCykling.dk

Der er ingen oplader med, så man skal enten sætte dem til en computer eller en anden USB oplader, for at lade basen op. Det er helt fint. JBL lover i øvrigt 4 timers musik på en opladning, og så kan man lade høretelefonerne op med den medfølgende powerbank (opbevaringsæsken) – 4 gange, så 20 timers musik, hvis man har den med. Det er faktisk meget smart. 

JBL Free AltomCykling.dk

Hvordan føles de i mine ører?

Ja, her kommer vi så til noget der nødvendigvis bliver ret subjektivt. For ører er jo forskellige, hos mig sidder de rimeligt godt fast, men det føles de som om man godt kan ryste dem ud. Det er dog ikke lykkedes for mig, trods ihærdige forsøg. 

Der følger en slags gummiomslutning med, som jeg tænker skulle øge friktionen, så de ikke så let falder ud. Men i mine ører føles høretelefonerne for store, hvis jeg sætter den på, og jeg får sådan en klemmefølelse inden i øret, så dem kan jeg ikke bruge 

Eftersom det ikke er lykkedes mig at ryste dem ud af øret, så kan man godt argumentere for at det heller ikke har nogen betydning, og de sidder fint i mine ører, uden at genere. 

JBL Free AltomCykling.dk

Tilslutning og lyd

Hos mig blev de tilsluttet en Huawei P10 pro, en Macbook, og en Imac og det gik helt gnidningsløst. Du holder knappen inden på JBL enheden for at tænde dem (og du skal altså tænde begge “pods”). Knappen skal holdes inde 5 sekunder, for enten at tænde eller slukke. Det føles som lang tid, men i forhold til at man let kommer til at trykke på knappen, hvis man lige skal justere hovedtelefonens placering i øret, så er det fint at der skal et forholdsvist langt tryk til. 

Personligt kan jeg ikke li at hovedtelefonerne slutter 100% tæt inde i øret, hvilket er en mulighed med dem her. Det giver et undertryk / overtryk, som jeg ikke bryder mig om, og så mister man også fornemmelsen af hvad der sker omkring én. Hvis man vil bruge hovedtelefonerne sammen med et opkald, så er det også irriterende at høre sig selv tale, når ens øregange er lukket til. 

Jeg har derfor valgt de mindste gummidimser der kan sættes på, da det i mine ører gør der ikke sluttes helt tæt, så synes jeg de er mere behagelige at have på. Det går dog ud over mellemtonen og særligt basgengivelsen. Stadig ok, men lyden er meget bedre når de slutter helt tæt, så her må man tage en beslutning. 

Jeg har ikke oplevet problemer med forbindelsen, og lyden synes også tilfredsstillende synkron, når jeg har set film på nettet og brugt hovedtelefonerne. 

Når de slutter tæt er lyden rigtig fin, ikke super prangende, men bestemt fin opløsning og balance. 

Når du modtager opkald har JBL valgt at du kun får lyden i det ene øre, her synes jeg godt de kan mangle lidt volumen, for at man for alvor kan høre hvad folk siger til én (særligt tydeligt hvis man som jeg har valgt en løsning, hvor høretelefonerne ikke sidder helt tæt.)

Jeg synes faktisk man burde kunne vælge om man vil have lyden ud af begge ved opkald, den er meget bedre på den måde, og jeg bruger ofte headset på kontoret, så det virker som en underlig begrænsning. 

JBL Free AltomCykling.dk

Konklusion

Et par fine hovedtelefoner, med glimrende batteritid, god lyd, og flot udseende. Det er meget smart de kommer i en æske med indbygget powerbank. Æsken er dog lidt stor, og man er tvunget til at have den med, da det er eneste mulighed for at oplade høretelefonerne, de kan altså ikke sluttes direkte til et USB kabel for at lade op, man skal bruge æsken. 

JBL Free AltomCykling.dk

Fordi de er helt trådløse, så skal der være plads til mere elektronik og batteri i enhederne, og selvom de er kompakte, så er de ikke så små, som høretelefoner med ledninger. Har du små ører, ville jeg nok forsøge at prøve dem et sted, inden køb. 

Lyden er faktisk ganske god, og den indbyggede mikrofon virker overraskende godt, hvis man bruger dem som headset, men det er undeligt man kun kan få lov at få lyd i den ene høretelefon ved opkald. 

En hurtig google søgning placerer prisen på 999 kroner, det virker som et fornuftigt prisleje, for et par udmærkede hovedtelefoner. 

JBL Free AltomCykling.dk

DISCLAIMER: Hovedtelefonerne er sendt til AOC fra JBL, vi har ikke modtaget betaling for at teste dem.