UFO DRIP NEW FORMULA 2020
FOTO: Uggi Kaldan | AltomCykling.dk

GEAR: UFO DRIP – new formula (finally)

GEAR: “Denne nye og forbedrede formel af CeramicSpeed UFO Drip Chain Coating  er endnu hurtigere og holder længere end den første formel. Kædeovertrækket er udviklet til at understøtte alle discipliner og er baseret på en ikke-giftig, ikke-antændelig og biologisk nedbrydelig formel.

Sådan beskriver danske CeramicSpeed den nye version af “UFO DRIP” – som er Holstebro virksomhedens bud på den ultimative kædesmøring, nu i en “new version”. Opdateringen var tiltrængt, for lad os bare sige det lige ud, den første udgave virkede mere til at at være drevet af laboratorietests, end brug på landevejen og i skoven. Jeg blev i hvert fald aldrig venner med den.

Helt kort, der var en slags opløsningsmiddel i smøringen, der skulle få smøringen til at trænge ekstra dybt ind i kæden, og herefter fordampe, men det trak også den mindste urenhed ud af din kæde, og det spolerede lynhurtigt ethvert forsøg på at smøre kæden fornuftigt. Det betød også at mange brugere fik alt for få kilometer ud af en smøring, ofte under 100km… og så fordampede originalen også i flasken, så indholdet størknede. Surt show når 180ml kostede en mindre formue (525,- kroner.)

Den nye version er bedre, og billigere. Væk er den underlige klumpede masse, af små hvide krystaller, der fordelte sig uforudsigeligt på kæden, og dannede en hvid “grød”, der ofte samlede en masse skidt op. I stedet er her en grå, ret tyktflydende, voksagtig pasta, der stadig er i den dyre ende for smørelse, men trods alt “kun” koster 299,- kroner, for 180ml.

Fra laboratoriet, og ud i den virkelige verden.

Vi var mange der ikke var videre overraskede, da CeramicSpeed ENDELIG annoncerede en ny formel, der adresserede de ovenstående udfordringer ved første udgave af UFO DRIP. Som de selv skriver, den nye formel er mere holdbar, indeholder mindre kemi og er hurtigere. Den sidste påstand har vi ikke mulighed for at efterprøve, her på bloggen, men ja, den ruller umiddelbart godt.

Vi har derimod efterprøvet om den holder længere, og det gør den. Mærkbart længere og alene ved at dufte til denne nye udgave, kan man konstatere at den i hvert fald ikke indeholder “opløsningsmidler”, eller hvad det nu var, i samme omfang som første udgave. Den har dog stadig en tydelig lugt af kemi, men det brænder ikke i næsen.

Endnu vigtigere er dog, at vi forsøgte at påføre den nye UFO DRIP formel, på en kæde, der var rengjort på en meget “almindelig” facon; en hurtig skyller og så en klud (- i vores tilfælde en vådserviet). Her skal det siges at kæden allerede har været smurt op med en moderne voksbaseret smøring fra start, og derfor er lettere at rengøre, end hvis den havde været smurt op med ren oliebaseret smøring.

Sikke en forskel! Denne gang fordelte smøringen sig som forventet. Den “trak” ikke små urenheder op, inde fra kædeledene, så den blev sort og snasket, uden på kæden. I stedet dannede smørelsen en fin coating, og systemet har kørt glimrede, udenfor, på 200 iskolde danske efterårskilometer. Koldt, vådt, klamt, træls – men smøringen virkede!

Der er ingen tvivl om at den (sandsynligvis) ville rulle målbart bedre på en helt pinligt ren kæde, der var blevet behandlet i ultralydskar inden application af smørelse, men for de fleste sikkert ikke mærkbart bedre, og det er altså en kæmpe forbedring. For den tidligere udgave rullede mærkbart dårligere, når den klumpede sammen, fordi man ikke lige havde fået gjort sin kæde perfekt ren, inden påføring.

Innovation FTW!

Jeg er vild med CeramicSpeed. Det er sjovt de konstant forsøger at presse på udviklingen af cykelgrej, og det er endnu mere fedt, at de ALTID går benhårdt efter at skabe de absolut bedste produkter, samtidig med at de ikke er bange for at udfordre konventionerne, og “nærige” cyklisters opfattelse af hvad tingene må koste.

Om det er oversized pulley hjul, verdens bedste keramiske lejer, eller i dette tilfælde, verdens bedste smøring, hvor man har ansat flere specialister, for at nå frem til det bedste resultat, det skal man hylde, og vi bør alle sammen værdsætte, at vi har et dansk firma der formår at innovere i en benhård branche, med danske ansatte, på dansk jord.

Nogle gange rammer man ikke 100% rigtigt i første hug, men hvis man ikke laver nogen fejl, så prøver man sandsynligvis ikke! UFO DRIP New Version er en stor forbedring over første udgave. Var du lidt skræmt over pris, og lidt æv over performance, så vil du få en helt anden oplevelse med den nye. Børnesygdommene er væk.

Det er stadig en absolut premium pris CeramicSpeed tager for UFO DRIP, men vores oplevelse er at den er rigtig god, og så gør det jo ikke noget at man samtidig støtter dansk innovation og danske arbejdspladser, ved at købe produkter fra verdensfirmaet i Holstebro.

Vi anbefaler.

//**  Disclaimer, vi har købt disse 3 vareprøver hos vores lokale cykelbutik, og har ikke modtaget nogen form for betaling for denne anmeldelse.