Det danske cyklecrosstalent Magnus Skjøth startede bagerst, men kørte sig flot op!

Bad Salzdetfurth – Deutshland Cup 2014

Af: Jonn Tolstrup

Der findes en forrygende perle I Nordtyskland i byen Bad Salzdefurth, hvor der er etableret en cykelpark til Cross og MTB. Her blev der i weekenden afholdt 1. afdeling af – “Deutschland Cup” (det tyske svar på Post Cuppen Red.) på en rute der bød på alt hvad en crossrytter kan ønske sig af udfordringer: – sandstykker, asfalt, trapper, mudder og fedt ræs.

Der over 50 ryttere til start i Elite feltet. Magnus har kørt løbet flere gange og var også denne gang til start i Elite feltet. Magnus startede som sidste rytter og måtte satse og køre sig op gennem rækkerne. Som en yderligere udfordring så gives der i Deutchland cuppen et 30 sekunders forspring til 1. års U23 ryttere som sendes afsted før resten af feltet. Magnus havde en perfekt start, alt lykkedes til perfektion, så allerede første gang pitten blev passeret, var Magnus placeret i top 10.

Herefter var det bare at køre og hente så mange ryttere som muligt. Magnus hentede yderligere nogle ryttere, og efter et løb hvor alt flaskede sig endte han som nr 7 samlet og en 4 plads i U23.

En lille kommentar fra redaktøren – koncentration Magnus, du kan godt!

Den kommende weekend drager Magnus til EM i Cross i den tyske by Lorsch, hvor det danske landshold i Cross også drager ned. Magnus er ikke udtaget, sandsynligvis pga. lidt for flagrende resultater, og så er der naturligvis også økonomiske hensyn. Med det jeg har set Magnus køre, så kan han nu godt gøre sig fortjent til en plads. Jeg krydser fingre for at Magnus får et super løb, og på den måde får vist sig frem, så han i løbet af året, kan få sig kørt ind under landsholdets vinger.

Desværre har man set flere gode danske cyklecross ryttere opgive at fortsætte i Cross, når de logistiske udfordringer blev for store. Senest med vores nuværende danmarksmester Jonas Pedersen, der helt har droppet sporten, efter en træls oplevelse med sponsorer inden sæsonstart. Man må bare håbe cyklecross fortsætter sin udvikling herhjemme, så der både kommer penge, men også mere vilje hele vejen rundt, til at satse mere helhjertet på denne del af cykelsporten.

Stortalent, hjemmebanedreng, og joker!

Selve landsholdet til EM består af 5 danske U19 ryttere:  MTB-verdensmester, Simon Andreassen (Team WeBike-DMK), Andreas Lund Andresen (Team ABC Junior), Rasmus Wulff Nørholm Gøtke (Riwal Cycling – Climacell – Junior), Christian Duus Storgaard (Varde Cykelklub) og Anthon Charmig fra CK Odder. Der er også fundet plads til en enkelt U23 rytter, nemlig Anders Bregnhøj, ligeledes fra Team WeBike-DMK.

Der er naturligvis høje forventninger til Simon Andreassen, han blev dog rimeligt klart slået af Tommy Moberg i weekendens Post Cup, så spørgsmålet er om han endda har nok rutine i Cross til for alvor gøre sig gældende, det er et hårdt felt til EM.

Anton Charmig, Grote Prijs II © photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Anton Charmig, Grote Prijs II © photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

For de opmærksomme er der dog også et andet cykeltalent som er del af u19 truppen, nemlig Anthon Charmig. På landevejen har Charmig vist at talentet er ubestrideligt, cross er nok ikke top prioriteten, men Anton har en kæmpe motor og bestemt ikke uden teknik på en crosscykel, jeg glæder mig personligt meget til at høre hvordan det går ham, han kunne godt være en lille joker, og lave et godt resultat.

Til sidst er der naturligvis Magnus, som vi håber gør det super godt, for han har fysikken og talentet. 2014 / 2015 skal han bare vise han også har stabiliteten og koncentrationen, så bliver det rigtigt sjovt for ham!

Startlisterne til EM i weekenden kan ses HER.