Grote Prijs 10 i Aarhus… en iskold fest!

Det er 10. gang Grote Prijs løber af stabelen i Aarhus i dag, det kan man vel godt kalde en slags jubilæum, tillykke med det Joachim Parbo! Havde desværre ikke tid til at deltage i hele festen i dag, men meget skal gå galt hvis ikke jeg lige når ud forbi, så det nåede jeg selvfølgelig, selvom det desværre ikke blev til andet end karnevals CX. 

Af Uggi Kaldan | Foto Uggi Kaldan 

De flotteste rammer

Tror jeg har været så original at nævne hvor fedt et sted Aarhus Cyklebane er, i stort set alle andre artikler jeg har skrevet om Grote Prijs og alle andre artikler om arrangementer på den gamle beton bane, men det fortjener en million gentagelser. I en tid hvor det ypperste Aarhus kan præstere af nybyggeri er Aarhus Ø, der mildest talt ikke er ret sexet, så er det fandme fedt at komme ud og se noget rå beton, og opleve hvordan materialet sagtens kan forenes med noget natur, uden at blive goldt og trist.

Hvis Aarhus kommune ellers havde visioner ud over at lade Tækker, De linde og hvad de nu ellers hedder tjene en masse penge ved at bygge op kap nede på havnen… så udviklede de på cykelbanen, for her er i sandhed et sted der kunne blive et ikonisk varemærke for Aarhus, når man nu har forspildt chancen ned mod vandet.  

Fastalavns CX – traditionen tro! 

Dagens program ser ud som herunder. Vi nåede som sagt lige ud til Fastalavscross hvor der køres ca. 45 minutter, mens man fra cyklen slår katten af tønden. Det er et super koncept, efterfulgt af Single Speed og Long John, hvilket også plejer at være ret underholdende. Børnecross plejer også at være et hit, og jeg er ekstra ked af jeg ikke nåede det i år med Siri, der har cyklet med siden hun var 2! Vi satser på hun når efterårsløbet, for 3 år i træk.

Program:
12:00 Musik, åbent i Cafeen og nummerafhentning
13:30 FastelavnsCross – åbent udklædningsløb for alle (Motion MK)
13:31 Særklasser (SS og LongJohn)
14:25 BørneCross (2-12år. OBS – forældre kan gå med rundt)
15:00 Dame Elite, Børn, Ungdom, H50-H100
16:00 Elite incl. junior og H40
17:15 Podie, ild og præmier
18:00 AFTER CROSS – Sæsonafslutningsfest
03:00 Sidste mand lukker festen

Alle de andre “rigtige” CX klasser er selvfølgelig også spændende at følge med i, og i det hele taget er Grote Prijs faktisk bare et fedt arrangement der fortjener en masse opbakning!

Den måske mest originale speaker og DJ i dansk cykling?

En del af den gode stemning til Grote Prijs må tilskrives eventets altid oplagte speaker og DJ, Tommy! God oldschool hip hop har aldrig fejlet noget og suppleret med Tommy originale samplede lydbdider fra TV speakenes uendelige skatkammer, ja så danner det faktisk et ganske originalt lydbillede, som ikke er en kopi af noget som helst, men faktisk bare helt sit eget. 

Derudover er der selvfølgelig organisatøren Joachim Parbo der på subtil vis også viser hvem der formede hans musikalske digitale barndom, direkte fra undergrunden… hvilket også i den grad skinner igennem i hele arrangements “udseende” og feel. Her hvor arrangementet afvikles for 10. gang kan man dog også fornemme en lille smule metaltræthed, og det er synd, for arrangementet fortjener mere! 

Forslag til forbedring?

På en kold dag som i dag er det tydeligt at den lukkede café med udsigt over banen er banens udfordring og fede attraktion, på én og samme tid. Dagene hvor der stod tusindvis af tilskuere på banen er forbi, og kommer nok aldrig igen i samme omfang som tidligere. Det giver lidt en problem når cafeteriet uden problemer rummer 2 – 300 mennesker, og dermed nemt støvsuger ret mange af de fremmødte op.

Det naturligvis meget dejligt at kunne sætte sig indenfor og hænge ud, men det er trods alt ude på banen at det hele foregår. I dag fortrak de fleste ind i varmen, og det er altså lidt ærgeligt. Ved nogle afdelinger har der været forplejning ude i midtercirklen, lad os få det tilbage! Pomfritter i midtercirklen, det må kunne komme på programmet næste år, og evt. noget varm kaffe – the – kakao, til dem der trodser kulden og går ud for at heppe! 

Arrangementet har så mange elementer der er topfede, det er i hvert fald svært ikke at komme i godt humør når man ser et billede som det herunder, er det ikke? Det kan må man kunne udnytte bedre end i dag? 

Hvis man for alvor skal trække flere ud på banen kunne man også overveje at trække i alle de kontakter Joachim har, og forsøge at finde nogle penge, og så invitere én af de større CX stjerner op til dk, til en slags showløb? Ved ikke om det er en god idé, men i hvert fald en tanke. 

Joachim har været RIGTIG god til at invitere gæsteryttere ved tidligere arrangementer, der må findes nogle rockstjerner derude, som man kan lokke til banen, og bruge som “trækplaster” tænker jeg?. 

Når det er sagt – fedt arrangement, igen! Vi ses næste gang! Hvor jeg håber jeg kan blive hele dagen. 

SEEEES