Daniel blev måske sat ud af spillet - men Jesper Bjerring fra AoC var med - han var dog svær for fotografen af få i fokus...

Haderslev Næs Løbet 2016 – vigtigere end post cup!

Haderslev Næs Løbet
Søndag 5. juni 2016

Af: Daniel Vestergaard

Lørdag aften var brugt på at pakke og klargøre alt det grej man nu engang slæber med til cykelløb, og det er efterhånden længe siden jeg har været så omhyggelig med det som jeg var denne lørdag aften. Den følgende dag bød nemlig på et af årets absolutte højdepunkter; Haderslev Næs Løbet, 117 km i området mellem Haderslev og Åbenrå, med passage af bl.a. bakkerne ved Kalvø, Dyrhave-bakken ved Aabæk, Dimen i Åbenrå og Hoptrub Næsvej ved Hoptrup.

Jeg ankom til Staruphallerne en god halv time før start, fik udleveret nummer og klædt om. Alt spillede; Race Marshalls var klar, Formand Jeppe informerede om vejarbejde og ruteændringer inden start, solen skinnede og der var stort set ingen vind, så de højde fælge kunne komme ud og suse lidt. Starten gik kl 9:00 og jeg havde store planer om at hægte mig på Jeppe Tolbøll, Michael Damm og dagens store stjerne. Morten Gadgaard fra Christina Jewelry. Det siger lidt om hvor vigtigt Haderslev Næs er, når et tysk Continental hold dropper Post Cup for at stille til start her ;-)

Efter ca. 6-7 km skete der så det at min at min venstre pedalarm knækkede af. Det gode humør blev straks erstattet af desillusion, jeg kunne med ét forstå hvordan Tolbøll har oplevet det i Nyborg april 2016. Nå…heldigvis var der ikke så langt hjem til start og vel ankommet til Kolding blev jeg modtaget med trøstende ord og Fars Dags gave (flødeboller) fra børnene. Så må jeg se at få fikset cyklen inden Langelinie i Århus næste søndag.

Efterfølgende har jeg erfaret at Jeppe Tolbøll kørte så stærkt på dagen at udenlandsproffen valgte at ’lave en Sandstød’ frem for at prøve kræfter med Jeppe i spurten ;-) Med Haderslev Næs ’overstået’ må jeg i stedet træne og se frem til årets anden store begivenhed, Agerskovs vidt berømte Gadeløb i august, samt måske Munkebjerg Classic.

Yes sir :)