Wassim Hallal AKA vinderen AKA Mr. Frederikshøj
Wassim kan godt slappe af i dag - men han holder aldrig fri og han vil stadig vinde © Photo: Uggi Kaldan

Har bevist dét, men vil stadig vinde, vi har snakket med Wassim Hallal, AKA Mr. Frederikshøj, nu med cykelhold!

Større, hurtigere, bedre, Wassim Hallal dyrker ikke middelmådigheden, så er det sagt!

Sidste år var Team Frederikshøj kongerne, de smashede Team MASH ud af banen, hvilket sådan set var hele deres eksistensberettigelse, at bashe MASH. Det er stadig målsætningen for Team Frederikshøj, sponsoreret af Wassim Hallal, verdenselite kok, knap så verdenselite cykelrytter, men ville nok være det, hvis det var det, der havde været målsætningen. I vores sidste interview inden Marselisløbet har vi taget en snak med team Frederikshøj, det sidste af de “mest markante” motionshold, i Aarhus, anno 2013! – og Wassim havde læst de andre interview. 

The good, the bad, and Team Frederikshøj.

Da jeg mødte den gode Niels Christian Jung på Restaurant MASH, var det til en hyggelig samtale, for Jung er historien omkring cyklingen, narrativet om holdet, sammenholdet, og historien om at man giver noget igen, det bærende, Jung gav en dejlig bøf, og fint tilbehør.

Bagerdrengene behøvede ikke invitere på bøf, de gav et sæt kaffe og en småkage, og snakkede lidt om at køre som hold… eller som de kaldte sig selv, en samling kampæstetikerne. Team Boardman-Briancon er en velsmurt kampmaskine, uden så mange dikkedarer, og hvorfor gøre mere ud af det, når man på forgodtbefindende smadrer de andre.

Wassim Hallal spiste hverken undertegnede af med en kop kaffe eller en bøf… eller jo, jeg fik faktisk en bøf, bare én der var bedre. Men inden jeg nåede så langt, så tog Wassim røven på mig og ventede ved mit dørtrin i sin åbne Audi da jeg trådte ud for at hoppe på en bus ned til byen, hvor vi havde aftalt at interviewet skulle foregå. Det var med en hvis fortrydelse i forhold til mit tøjvalg, at det gik op for mig, at turen ikke gik ned på en Café ved åen, men direkte ud til Frederikshøj, i primetime, med Wassim selv, som en sjælden gæst, i sin egen restaurant… lidt en ære! Fløjlsbukser med en enkelt plet fra min 1 årige datters aftensmad, og sort t-shirt med hvide hundehår på, går måske nok på en café… men føles jævnt akavet på Aarhus´ måske bedste restaurant.

Nå men jeg lignede da en autentisk journalist… Æren var selvfølgelig ikke kun for mig. Wassim vil gerne have at hans hold vinder de løb de stiller op i, men når hans skal interviewes omkring sit hold, så skal han også vinde. 4 retter senere, og et par glas glimrende rødvin (faktisk helt fænomenal rødvin) – var slaget udi gastronomien i hvert fald afgjort, redaktøren følte sig om muligt endnu mere forkælet end han gjorde på MASH, og til gratis kaffe på La Cabra… ud fra et helt egoistisk synskpunkt var idéen til den her artikelserie måske nok den bedste idé redaktøren længe har fået! Tak til alle 3 hold er vist på sin plads.

Atombomben, med et glimt i øjet!

Wassim pakker ikke tingene ind, hans hold skal være de bedste. Hvor Team BB er “begrænsede” af at de er en venneflok der gerne vil køre sammen, og MASH ønsker sig et sammenhold af ryttere, der faktisk bekymrer sig for cykling, så er Wassim hævet over cyklingens æstetik og mange “hemmelige” koder. Wassim vil vinde, hans gutter skal selfølgelig køre i det bedste tøj, og holdet skal da også helst mødes på basen, restauranten, og hygge sig til et glas vin i ny og næ, men når æstetik og hygge til side, for Wassim er det sejrene der tæller, og han er ikke bleg for at “købe” sig til succes.

Han går målrettet efter at hverve ryttere der kan køre hurtigt, tilbyder dem tøj, mad og hvad de ellers skal have for at køre i Frederikshøjs farver, og så forventer han selvfølgelig at de vinder. Ligesom han forventer at hans personale er de bedste, så vil han have det bedste cykelhold! Dejligt befriet for jantelov, undskyldte han at det ikke var hans egen nye åbne Audi han hentede mig i, men blot en lånebil, indtil hans egen (med mere power, større fælge, og dyrere udstyrspakke, selfølgelig) skulle leveres ugen efter! Redaktørens Skoda kan sgu ikke helt måle sig med åben Audi V6 quattro!, men selvom Wassim får fyret af at MASH bare skal smadres, så skal man ikke være i tvivl, Wassim har det mest af alt bare sjovt. Han har bevist at han kan “dét der” med mad, og at drive en restaurant, med alt hvad det indebærer.

DS Janus Lautrup, med til at drømme, og med til at holde det hele nede på jorden, lidt endnu!

Nu sponsorerer han så et cykelhold, “for sjov”, sammen med sin ven Janus Lautrup, holdets sportsdirektør og medstifter, Janus har jeg selv haft æren af at cykle adskillige motionsløb med, og han har altid et smil på læben og er er en fantastisk repræsentant for sit hold, kører godt, altid med overskud til at hilse og klar med et godt råd, inden han sætter en på bakkerne…

Frederikshøj er i år blevet taget lidt på sengen i år af bagerdrengene, og har også rustet op i forhold til det forestående Marselisløb, ligesom MASH har varslet forstærkninger, redaktøren er dog ikke i tvivl efter at have snakket med alle 3 hold om, hvem årets favoritter er – det må være Boardman-Briancon, det er svært at forestille sig hvem der skal ryste dem for alvor, selvom AltomCykling.dk har vist vejen, da vi med Eskil Vammen (kompetent B rytter) og Martin Wang (kompetent C rytter) – som gæsteryttere til Horsens Rundt, fik vredet toppen af podiet fra Team Boardman-Briancon… godt hjulpet af et par punkteringer til de sorte bagerdrenge på de “rigtige” tidspunkter, for os altså. Det er altså ikke umuligt at slå det sorte tog, men vi tror bare ikke på at det bliver år.

Men nu er Wassim ikke én mand der tænker i begrænsninger, det bliver sindsygt spændende at se hvad han og Janus Lautrup har med i godteposen til Marselis, og uanset hvordan de 3 hold ellers pakker deres holdæstetik og “good faith” ind, så kører ingen af dem for at blive nummer 2.

Til alle motionister, der synes det har været svært at følge med de forreste i år, og gerne vil være med hvor det er sjovt (Redaktøren har selv haft det ret svært) – anbefaler vi struktureret vintertræning, lad være med at tage for meget på i julen og hold alkoholforbruget nede. Team MASH og Team Frederikshøj skal nok sørge for at tempoet ikke bliver langsommere næste år, og Team BB kører jo allerede ukristeligt stærkt, så spænd livremmen motionister, GAME ON!

NØJ vi glæder os til Marselis.

Vi ses på lørdag!