DM Cross 2013 @ Foto: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk
DM Cross 2013 @ Foto: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

I dag køres 2. afdeling af Cross Post Cuppen i Aarhus!

Jeg skal ud og se Cross – og det burde du også!

Ruten i dag er ny, det bliver en hård en af slagsen, 2,5 kilometer på et meget varieret underlag, hvor der både er grus, græs, en smule asfalt og en laaaaang trappe! Området, der nok bedst er kendt for én gang om året at huse North Side Festival, men fra nu af er der fest 2 gange om året, og den 2. fest starter i dag! (2. november 2014). 

Af: Uggi Kaldan

Vejret er faktisk for godt til Cross, det burde jo regne lidt så man kunne se nogle ryttere blive smurt ind i noget mudder, men som publikum er det naturligvis lidt sjovere at troppe op, når det ikke står ned i stænger. Jeg har hørt at der på ruten, blandt andet, er en trappe med 32 trin, hvilket er noget længere end man normalt ser til Cross løb, det lyder sindsygt hårdt!

Cross er en yderst publikumsvenlig sport!

Cross kan noget som landevejsløb ikke kan, måske lige bortset fra de helt korte kriterier. Det begrænsede område, og den korte rute, gør det utroligt underholdende at se Cross, kombineret med at det er en sport i rivende udvikling, og der derfor er masser af ryttere til start i alle felter, gør at der altså er noget at se frem til her når starten går om ca. 1 time. F.eks. er der hele 9 piger til start indtil videre i dameklassen, noget helt uhørt for bare få år siden, det er vanvittigt fedt.

Grote Prijs 2 CK Aarhus 2014 AltomCykling © Photo: Uggi Kaldan
Grote Prijs 2 CK Aarhus 2014 med udklæning, larm og belgiske øl!  AltomCykling © Photo: Uggi Kaldan

JAWEL – det er ikke kun i Belgien!

Jeg var så heldig at “tag along” med den 4 dobbelte danmarksmester Joachim Parbo, da han sidste år kørte Cross World Cup i Valkenburg og Tabor. Løbene i udlandet trækker naturligvis en del flere tilskuere, men stemningen her viser virkeligt potentialet for sporten, det er slet ikke umuligt at Cross også bliver en publikumsbasker i Danmark, i takt med at flere og flere ryttere tager sporten seriøst, og arrangementerne samtidig udvikler sig både sportsligt, men også i forhold til hele “set uppet” omkring løbene.

Succescen med Cross i Kronborg viste at Cross for alvor er på vej op i Danmark, og i Aarhus går Joachim Parbo sine helt egne veje, når han og resten af “Crewet” omkring Onsdags Cross2 gange om året, arrangerer Grote Preijs, en lille stykke belgisk vanvid, direkte på cyklebanen i Aarhus.

I dag står den på Post Cup, og det bliver også vildt spændende at se hvordan det forløber, stemningsrapport senere i dag!

Læs mere om adresse, startstidspunkt også videre på AltomCykling.dks nye kalender: www.cykelkalender.dk