Jørgen Leth til Jørgen Leths æresløb i Aarhus 2012
Jørgen Leth til sidste års udgave af æresløbet i hans navn © Photo: Thore Rytter Klitgaard

Jørgen Leths æresløb på Aarhus cyklebane i aften!

Et mini 6dages-løb, kogt ned til 2 timer!

For andet år i træk inviterer CK Aarhus til Æresløb for Jørgen Leth på Aarhus Cyklebane, Aarhus´ måske mest undervurderede rekreative perle, fantastisk at der så småt er ved at komme lidt gang i den igen! Arrangøren Johannes Ollerup Sall deler til fulde AltomCykling.dks fascination af banen, der med sin rå æstestik, er enhver fotografs drøm, det er svært ikke at lade sig påvirke af nostalgien, der uværgeligt hænger over den gamle cyklebane, bygget i rå beton, i ikke helt perfekt stand. Det bliver næppe mere hipt.

I mange år har cykelbanen ligget lidt øde hen, og det var efterhånden kun “de gamle”, der kunne huske dengang 10.000 Aarhusianere, hver onsdag, drog ud på banen for at se cykelløb. Så mange kommer der nok ikke i aften, men hvor der sidste år var linet op med musik, go-cart og diverse andre, ikke cykelrelaterede ting, så er der i år fokuseret på cykelsport, så hvis du vil ud og se noget rigtigt publikumsvenligt cykelløb, så er det i aften du skal afsted!

De klassiske discipliner, med et brøl af et tvist!

For de ikke indviede, så køres et klassisk 6 dages løb i par, det kommer også til at ske i aften, og arrangøren har selvfølgelig sørget for at par nummer 7, er et særligt stærkt par! I de gode gamle dage, så kørtes der 6 dage, non stop, hvor 2 ryttere skiftedes, og dem der havde kørt længst til sidst, vandt! Sådan foregår det ikke helt længere, men parløb er stadig en stor del af et 6dagesløb, og det er stadig imponerende at se hvordan rytterne formår at time skiftet, hvor rytteren i fart, fanger rytteren der skal ind på banen i armen, og “kaster” ham i op i fart… det ser legende let ud, men tro mig, det er det ikke!

Derudover køres der udskilningsløb, hvor for f.eks. hver 2. omgang sorterer bagerste mand fra, der vil være et par discipliner mere, men særligt spændende i aften bliver det klassiske “Derny Pace”, hvor den klassiske motoriserede cykel “Dernyen”, er blevet skiftet ud med 6 Harleyer, det kommer helt sikker til at lave noget larm, og lugte af benzin! For at sige det mildt, det bliver noget af en oplevelse på banen i aften!

Fra klokken 18.00 starter dagens program, hvor der vil være løb for børn og unge ryttere på banen, herefter går eliten på banen klokken 19.00, Leth vil ligesom sidste år være tilstede, så her er en glimrende mulighed for at se og høre en legende indenfor dansk cykling “live”.

Sidste år dukkede ca.500 mennesker op på banen, vi håber det holder tørt i aften, og at se endnu flere ude til klassisk cykelløb – en perfekt måde at starte weekenden på, eller en tur ud i det Aarhusianske natteliv.

Vi ses på Cyklebanen i aften klokken 18.00!

Læs mere om Jørgen Leths Æresløb her => Jørgen Leths Æresløb 2013