Kay Werners mindeløb 2016 på Cyklebanen i Aarhus

Fantastisk vejr lagde rammen om endnu et mega hyggeligt arrangement på Aarhus Cyklebane. Jeg må indrømme at jeg stadig kan have svært ved at følge med i point, stilling og regler, når der er mange ryttere på banen og der bliver kørt stærkt (og folk bliver taget med omgange), men det er blevet meget lettere at følge med! Arrangørerne sørger for udførligt program, og speaker Frederik Muff efterhånden blevet knivskarp til at formidle hvad der sker! – det går fremad på den gamle betonbane. 

Af: Uggi Kaldan // Foto © Uggi Kaldan 

Den gamle bane føles nu slet ikke gammel længere, betonen er måske, men rytterne der kører og det fine tilskuerfremmøde emmer af energi. Det er et langt sejt træk Johannes Ollerup og Michael Berling har gang i. De har efterhånden fået samlet en loyal og trofast skare af tilskuere, der stille og roligt vokser, det er virkeligt imponerende! For bare få år siden var liv på cyklebanen en våd drøm om gamle dage, der synes aldrig at vende tilbage – et skattet minde.

Stemning

I dag kan arrangementerne på Aarhus Cyklebane sagtens sportsligt tåle sammenligning med flere af stævnerne på indendørsbanerne i både Ballerup og Odense. Der er selvfølgelig et stykke op sportsligt og tilskuermæssigt til de helt store stævner a la 6-dagesløbet i Ballerup, men fundamentet er i den grad lagt, og rytterne elsker at komme på Aarhus Cyklebane. Oplevelsen af at køre udendørs på danmarks længste velodrome, der er lidt rå i overfladen og har sine små bump og skævheder, som man lige skal vænne sig til som rytter, den kan hverken Ballerup eller Odense matche, her er Aarhus helt unik.

Spændende aften med fuld knald på

-og der var sørget for både vådt og tørt!

Der var masser af dygtige ryttere til start i går fra toppen af dansk cykling. Stævnet var skruet sammen som et “par-omnium”, altså en konkurrence mellem ryttere der er sat sammen i par, som så dyster i en række forskellige banedyster. På forhånd var par nummer 1 med Nicklas O. Pedersen og Christian Moberg, udråbt til lille favorit, men par nummer 7, med den lokale supersprinter Morten Abel og banespecialisten Elias Helleskov Busk fra Sjælland, ville det anderledes og snuppede den endelige sejr. En fin hyldest til Kay Werner der var med til at udødeliggøre par nummer 7 til de københavnske 6-dagesløb da han var aktiv. Det var første gang at par nummer 7 vandt i Kay Werners mindeløbs 3årige historie!

Herunder er det netop Morten Abel fra par nummer 7, med Christian Moberg på hjul fra par nummer 1.

AbelMoberg001

Det var ikke kun sportsligt det spillede på en super aften hvor det danske vejr, trods noget tvivlsom vejrudsigt, viste sig fra sin allerbedste side! Der var blevet opgraderet på forplejningen til publikum så man nu kunne købe pandekager med fyld (et stort hit blandt de fremmødte) – samt de klassiske pølser med brød. Lækkert med lidt nyt tiltag her også, man kan altså godt gå hen og have lyst til noget andet end pølser med brød når man er ude, så det var klasse med lidt variation på den front.

Fra i år koster det et symbolsk beløb på 20 kroner i forsalg at komme til løb på banen og 40 kroner i døren, det er et røverkøb i forhold til den underholdning man får for pengene. AltomCykling.dk anbefaler ALLE at tage ud omkring banen og se noget cykelløb, det er sjovt for så vel store som små! Næste løb er Jørgen Leths Æresløb, hvor hovedpersonen plejer at være tilstede, det er den 13. August. Køb din billet HER.

Herunder er det arrangør Johannes Ollerup der selv kørte med, på vej mod en flot sejr i spurt!

BaneCover

Løbsreferat lader vi de kompetente mennesker om på Aarhus Cyklebane om –  læs deres beretning HER!

Se flere billeder fra dagen på AoCs Facebook senere i dag.