Assos Convention 2018 Italy

Med Assos i Italien

Assos har inviteret på en lille smuttur til Italien hvor de vil præsentere nogle 2019 nyheder, både til landevej, og til MTB. Det er en smuttur på 3 dage. Landede i går. 

Af Uggi Kaldan | Foto Uggi Kaldan 

I går var ren rejsedag, men da vi allerede var på hotellet klokken 12:30, forhørte jeg mig om ikke der var en cykel man kunne låne. Med bjerge lige i baghaven gider man jo ikke sidde og kukkelure på et hotel. 

Det havde de heldigvis, en fin Carrera, med letvægts carbonhjul. Jeg havde planlagt en frisk tur hjemmefra (lidt for frisk skulle det vise sig) – men det var rart at have en rute klar, så man bare kunne sætte sig på cyklen og rulle afsted.

Overmod og hedeslag

Ruten førte mig direkte hen til nærmeste stigning, der var en hård sag med flere passager på +20%. Heldigvis var den ikke så lang. (700højdemeter). Det er stadig noget mere end vi har hjemme i flade Danmark. 

De første 5 kilometer lavede jeg alle “førstedags fejlene”. Kørte for hurtigt, glemte at drikke og i for tungt gear. Midt på stigningen kunne jeg pludselig ikke få pulsen ned, og måtte sande at jeg havde kørt over evne. 

Jeg blev nødt til at stå af og tage en puster i skyggen. 5 minutter efter var jeg dog klar igen, og fik nu besejret den lille knold uden yderligere pauser. Jeg skulle ikke nå noget, så det eneste der tog skade var mit ego hehe. 

Jeg fandt også overskud til en lille afstikker på en grusvej, og det var faktisk ret sjovt, indtil stien blev noget ufremkommelig, og jeg måtte vende om, tror ellers der var en fin top og udsigt ikke langt fra hvor billedet er taget herunder. 

Men som det ses var det svært komme videre på 23mm dæk…

Herefter var planen at rulle hen og tage endnu en stigning der så sjov ud, men tiden løb lidt fra mig, og jeg må erkende at benene sgu også var lidt trætte efter den første stigning.

Så i stedet for at køre mig selv helt i hegnet vendte jeg om lidt oppe på stigning nr. 2 og cyklede hjemad. Der er jo også en dag i dag, og i morgen, så masser af tid til mange flere højdemeter. 

Du kan se turen på Strava HER

Assos nyheder

I dag skal jeg så faktisk arbejde lidt for føden, Assos præsenterer nogle nye produkter, som jeg lige fangede et glimt af i en pose i går. Glæder mig til at se sagerne, og ikke mindst komme ud og prøve at cykle i dem. 
 Assos Convention 2018 Italy

Det er et par nye landevejsbibs, som dog ikke umiddelbart ligner noget banebrydende nyt. Til MTB har Assos dog en helt ny linie klar, de kalder XC, det glæder jeg mig meget til at tjekke ud. 

Lige om lidt skal vi ned og høre lidt mere om netop de produkter, og så ud og rulle en tur på MTB, naturligvis i prototyper af de nye produkter. De har nemlig ikke kollektionsvarer klar endnu, hvilket også betyder vi nok ikke får noget tøj med hjem… satans :) 

Assos Convention 2018 Italy

Svært ikke at nyde 5 stjerner

Tøj eller ej, det er en fantastisk hotel de har indlogeret os på, Palazzo Arzarga. Det er egentlig et golf resort, så hvis man spillede golf, havde man nok snuppet 18 huller på den Nicklaus designede og yderst velholdte golfbane, det må blive en anden gang. Man får dog helt lyst til at spille når banen er så lækker som her. 

I stedet drak jeg øl og Aqua Frizzante med de andre Assos hoveder, en skøn forening af journalister og forhandlere, mens vi nød udsigten udover golfbanen, klasse. 

Nu vil jeg tjekke lidt produkter ud, og så kan du læse lidt om dem i aften, hvis der ikke er embargo på, vi får se. 

Assos Convention 2018 Italy