Motionscykelløbet Gran Fondo Jennum 2017
Motionscykelløbet Gran Fondo Jennum 2017

Ny forårsklassiker starter tidligt, rigtigt tidligt!

I Aarhus starter sæsonen 2. April til Ronde van Borum, men i Vejle starter sæsonen endnu tidligere, faktisk allerede Lørdag den 25. marts hvor det nye motionsløb Gran Fondo Jennum løber af stabelen. Vi har spurgt løbets arrangør om hvad meningen egentlig er med at arrangere et løb SÅ tidligt? 

Tekst: Uggi Kaldan – Foto: GripGrab

Prø li´ og hør her…

AoC: I laver jo allerede Gran Fondo Munkebjerg. Hvorfor så lave et nyt løb, og så midt om vinteren?

Thure Kjær: Vi laver cykelløb, fordi vi synes, det er skægt. Munkebjerg er blevet et løb, som rigtig mange bruger til at runde deres sæson af, så derfor synes vi at det gav god mening at invitere folk til at åbne sæsonen sammen med os også. Derfor har vi lagt løbet den sidste weekend i marts – før alle forårsløbene kommer… Marts er altså ikke vinter Uggi!

AoC: Ok ok, det er ikke vinter, men er det ikke for tidligt at køre et cykelløb?

TK: Vi har indrettet hele løbet efter at deltagerne kun er ude i elementerne, mens løbet er i gang. Vejle Kommune har været flinke at låne os hallen ved Skibet Skole. Det betyder, at vi kan have indskrivning og morgenkaffe inden døre. Og så snart deltagerne er kommet i mål, er der et varmt bad klar og varm suppe.

AoC: Det lyder meget godt Thure, men der kommer vel nærmest ingen til det løb, man kommer vel til at køre hele turen alene? 

TK: Vi nærmer os 500 tilmeldte, så chancen for at ende med at køre alene er ret lille, hvis man skulle være så uheldig  at ende alene, så har vi sørget for en virkelig fed rute. Det er en rundstrækning på små 20 kilometer, med mange små bakker og en flot udsigt over Fårup Sø, så det bliver lækkert, uanset hvilket tempo man kører. 

AoC: Må man komme på cykel uden skærme?

TK: Jeg kan godt se hvad du mener, nogen vil måske mene det er så tidligt på sæsonen at man stadig bør have skærme på cyklen, men det gælder altså ikke til GF Jennum. Er reglen i øvrigt ikke at 1. Marts piller man skærmene af den gamle træningscykel??

AoC: Jo det er vist rigtigt, apropos gammel og rusten, der går rygter om en retro start…?

TK: Jamen de rygter er sande, vi har en retrostart til Jennum som vi kalder Retro Fondo. Det er for ryttere, der kører på cykler, der er mere end 25 år gamle, så selvom kroppen føles gammel og rusten, så kan man  altså kun stille op på vintage cykel. Vi regner med et felt på omkring 50 og det bliver som altid en fest.  

AoC er overbevist, man kan åbenbart godt køre motionsløb i marts, så vi stiller til start til Gran Fondo Jennum med en håndfuld ryttere, forvent ikke at vi kører stærkt. 

Gran Fondo Jennum 2017:

Dato: Lørdag den 25. Marts
Klokkeslæt: Start fra kl. 9.00
Distance: 20, 40, 60 eller 80 km eller Retro Fondo på 60 km.
Pris: Fra 75 kroner.
Rute og tilmelding: Kan findes på granfondo.nu