Obligatorisk selfie inden afgang med CyclingFreak Bikestore! :)

Nytårstur – Sorte racere og Freaks på mtb

Godt nytår. AltomCykling tog her til formiddag til to af egnens fine nytårsarrangementer. Redaktøren rullede ud med CyclingFreak Bikestore der tog sig af skovturen, mens Søren Kuipers hyggede med Det Sorte Værksted, der diskede op med en tur på smalle dæk. Henholdsvis +100 på brede dæk og over 60 ryttere på smalle dæk var mødt op, det er stærkt fremmøde nytårsaftensdag! 

Af: Uggi Kaldan & Søren Kuipers

Sort kaffe, masser af sort kaffe!

Søren: På værkstedet kunne man allerede fra kl 9.30 forsyne sig med friskbrygget kaffe inden Den Røde Baron, Mads Würtz og Troels Vinther ledte de ca. 60 ryttere ud af Beder. Dagens rute bød på et par lokale stigninger og generelt en hygge-basker af en tur på godt og vel 45km. Alle kunne være med, og de enkelte der led lidt på bakkerne fik en venligt skub, der var god stemning hele vejen rundt! 

Markus (værkstedschefen) havde inden afgang sørget for at briefe om ruten: det var kun Young-Gun, som var i tvivl. Desuden noterede jeg hvorledes eliterytterne punkterede undervejs – mon de havde glemt vinterdækkene :-)

Uggi: Hos CyclingFreak var der ligeledes disket op med sort kaffe, omend maskinen der kun kan lave en kop ad gangen, led noget under presset fra de godt 100 fremmødte MTB ryttere. Det lykkedes nogenlunde at holde et jævnt tempo hvor alle kunne være med hele vejen rundt, men det er svært at undgå lidt elastik når 100 ryttere skal følges ad i skoven, det gik dog, og ALLE kom med hjem! 

Vand, bakker og blæst

Søren: Ruten gik over vandet ved Norsminde, mod Rude, indover Odder og op ad Ballevej, hvor vinden stod skarpt. Tempoet blev holdt anstændigt, og det var en sand fornøjelse af se ryttere på 12-13års alderen køre med de gamle tosser rundt. Nær værkstedet i Beder gik turen fra Fulden igen skarpt opad, og dagens bjergspurt blev kørt. Længe lå jeg lunt, men en teenager fra Odder Cykelklub ville det anderledes. Pyt. Jeg kan til gengæld drikke flere bajere end ham i aften. Feltet kom stort set samlet til værkstedet med godt og vel 28km/t i snit. Det var en god og solid nytårstur.

Uggi: Turen gik i samlet flok ud igennem skoven af brede stier, ud til Norsminde, og ned omkring Moesgaard strand, tænk at noget af danmarks fedeste natur og et af de fedeste MTB spor ligger lige i baghaven, man glemmer det af og til – der er altså flot derude! Turen ud fungerede samtidig som opvarmning til dagens bakkespurt op ad den legendariske Paris-Roubaix bakke. En bakke i flere etaper, underlag og tempi. Selv uden at sprinte synes de fleste den er hård, ja faktisk direkte irriterende. 

Det blev en rytter fra Aarhus MTB der løb med æren, efter et voldsomt drama hvor der blev kørt meget taktisk i på sidste del af bakken. Rulleskøjtekongen AKA Jesper Færch stod igen i år for præmien, en flaske Rosé Piper Heidsieck Brut champagne, mon ikke den bringer lykke på hjemmefronten!?

Stærk afslutning både i Beder og i Højbjerg!

Søren: Hvad vi ikke havde i benene i dag; det kunne vi revanchere ved det nydelige traktement der ventede os i butikken. Chefen havde sørget for både rundstykker, wienerbrød, kringle, kransekage, champagne, sodavand og nytårsløjer, så stemningen blev – om muligt – endnu bedre, da vi kom tilbage til værkstedet: svedige, trætte, tørstige og fuld af optimisme for cykelåret 2017.

Uggi: Efter endt tur i skoven var der disket op med kager, chips, øl og sodavand i rigelige mængder, dog ingen kransekage og champagne – der vinder værkstedet, der må I lige optimere i 2017 CyclingFreak :D – Til gengæld blev afslutningen præget af en super nyhed da Aarhus Trailbuilders, der havde været med til at arrangere turen i dag, modtog et spontant sponsorat på 10.000 kroner fra én af de deltagende ryttere! STÆRKT! 

Fra Aarhus, Beder, Højbjerg og AltomCykling.dk skal der lyde et højt Happy New Year til alle derude.

Vi ses på landevejen eller i skoven i 2017!