Red Bull Content Pool // For editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Photographer Credit: Pavel Sukhorukov / Red Bull Content Pool

Oprejsning inden 4 vilde etaper – TSE 5. etape

Efter at have været helt nede i sækken, og tilmed sat ved et “dick move” fra Pierre Bischoff, kom Michael Knudsen igen, på en etape der mere eller mindre blev brugt på lige at få gemytterne til at falde lidt til ro, efter en vild 4. etape. Der var også  brug for at rulle benene igennem inden de næste 4 etaper, der er ret sindsyge. Nu starter løbet rigtigt! 

Af Uggi Kaldan | Foto Red Bull Trans Siberia Extreme

5.etape var en forholdvis let etape der gik fra Ekaterinburg til Tyumen, 314km og 1513 højdemeter. Stemningen var lidt presset til at starte med, men der kom hurtigt ro på gemytterne. Bischoff fik givet sin version af historien, og som Peter Sandholt nævner i sin video update fra i går, så er det faktisk utroligt hektisk når der f.eks. aftales tissepause. Life goes on, Trans Siberia Extreme goes on.

 

5. etape in brief. #formthotics #specializeddanmark #redbull #middelfartsparekasse #eniig #trimtex #KIA #jual #powerbar #ceramicspeed #thoraxtrainer #bygma #redbulltranssiberianextreme #petersandholtultracycling

Slået op af Peter Sandholt Ultra Cycling i Søndag den 23. juli 2017

Gode ben, glade miner, full gas!

Deltagerne fulgtes ad et godt stykke af vejen, indtil de forreste igen trak fra. Det mest interessante der skete på etapen var da Bischoff punkterede og russeren Shchebelin råbte “attack, attack” til Knudsen, i et forsøg på at få ham til at køre. Heldigvis faldt Knudsen ikke for russerens trick. Det havde været en perfekt undskyldning for Shchebelin (Der pt. ligner løbets stærkeste rytter), hvis Michael havde angrebet, for så havde Shchebelin også kunne angribe, og bagefter kunne undskylde sig med at det jo ikke var ham der startede.

I stedet blev der kørt jævnt (men hurtigt) – ca.280 kilometer, hvorefter Pierre så forsøgte at komme afsted. Han blev dog hurtigt kørt ind, hvorefter Aske Søby kørte kontra. De 3 førende ryttere (Sandholt, Bischoff og Shchebelin) kørte taktisk og ville ikke lukke, og så huggede Michael til den og kørte op til Aske. Den fik fuld gashåndtag de sidste 20km ind til mål, med næsten 47km/t (i frisk medvind). Det var lige sådan en etape Knudsen havde brug for, som mentalt comeback!

De gik dog ikke i stå nede bagved hvor Sandholt, Shchebelin og Bischoff faktisk ikke endte med at tabe mere end 2 minutter til Søby og Knudsen. De 2 valgte i øvrigt at køre fælles over stregen, er det mon en ny alliance?

Hvem skulle have troet det inden afgang hjemme fra DK (hvor de to har haft travlt med at drille hinanden online). De har nok fundet ud af at samarbejde vil være en rigtig god idé, hvis de skal avancere i klassementet. Nød lærer nøgen kvinde at spinde, som man siger!

Hvad med pigerne i løbet?

Der var 2. Thursday Gervais og Shangrila G. Rendon. Nu er der én! efter at amerikaneren Thursday valgte at forlade løbet efter 3. etape. Hun er ellers én af de deltagere der har brugt sin deltagelse mest aktivt, bl.a. til at samle næsten 100.000 dollars ind til “National Kidney Foundation”. En super god historie! Måske skulle  Thursday dog i stedet have husket at træne lidt. Officielt forlod hun løbet fordi det var for farligt, men der er ret bred enighed blandt de andre deltagere om at hun simpelthen var i ALT for dårlig form.

I skærende kontrast til Thursday står filippineren Shangrila G. Rendon, også kendt under kælenavnet “Feisty Fox“. Hun er en kendt skikkelse på ultrascenen, og selvom hun OGSÅ er blevet udfordret i den grad i Rusland, så er hun af en helt anden støbning en Thursday var, og ikke mindst væsentligt bedre forberedt. Af meritter kan nævnes at hun bl.a. har gennemført 5 ironmans på 5 dage, og hun slog også Thursday med mere end 2 timer på hver af løbets 2 første etaper.

Overordnet set har løbet  dog vist sig at være meget hårdt for pigerne. Derfor har Shangrila fået lidt hjælp fra arrangørernes side, således at hun får lov at starte nogle kilometer inde på etaperne. Shangrila får i øvrigt ros fra alle danske deltagere for at være en hård nyser og i imponerende godt humør, til trods for at hun indtil videre har kørt, og også har udsigt til at skulle køre, størstedelen af alle etaperne solo.

Hendes udfordringer har i øvrigt betydet at etapernes tidsgrænser er blevet ændret, således at der man nu må tabe 1 time pr. 100km etape. Tidsgrænsen på dagens 600km etape er altså 6 timer, og så videre. – og det gælder altså også for mændende. På nogle etaper er det næsten en fordobling af den tid man har til at nå i mål efter forreste rytter. De nye regler gælder i øvrigt også for mændende.

TILFØJELSE: De nye regler er så blevet lavet om – IGEN – så man tidsgrænsen nu igen er 5 – 6 eller 7 timer – hvilket annonceret når vinderen er kørt i mål (vist noget med længde på etapen, og hvor hurtigt der er kørt i front)…

4 lede etaper inden hviledagen

Hvor det i går var lidt hygge, så er det tilbage i ilden i dag. Dagens 6.etapen går fra Tyumen til Omsk og er 614km og 1990hm. – og så bliver det ellers alvor. Næste etape er 610km, så 804km og så dagen inden hviledagen 1000km og 9500hm!! Så er gutterne nok også klar til en slapper.

Tidsplanen ser nogenlunde således ud:

24. Juli –
Dag 7:
 Tyumen – Тюмень (614km)
Dag 8: 
Dag 8: Start klokken 20:00 – Omsk – Омск (610km)
Dag 9:
Dag 10: Novosibirsk – Новосиби́рск (804 km)
Dag 11: 
Dag 12: Krasnoyarsk – Красноя́рск (1053 km)
Dag 13: 
Dag 14: (HVILEDAG)

Vi kommer selvfølgelig med updates efter hver etape, samt kommentarer fra rytterne.

Følg med!

Du kan selv følge på TSEs APP – men bemærk trackerne sidder i følgebilerne, og er afhængige af mobilnet, så derfor er rytternes placering mildest talt upræcis! 

Du kan finde live trackeren ved at downloade APPen – Red Bull – Trans Siberia Extreme til din iPhone eller Android.

Følg også de 2 andre danske rytteres facebooksider!

Peter Sandholt – Ultra Cycling
Aske Søby – Ultra Cycling
Michael Knudsen – Level up Life