Lasse Normann Michael Mørkøv vinder 6 dages løbet 2017
Lasse Normann Michael Mørkøv vinder 6 dages løbet 2017

Par nr. 7!

Ballerup den 31. januar 2017

Par nr. 7 triumferede i det 55. københavnske 6-dagesløb

Pressemeddelse

Niveauet for stemning ved et københavnske 6-dagesløb i Ballerup Super Arena nåede mandag aften nye højder. I en cykelarena proppet med et veloplagt publikum triumferede Par nr. 7 bestående af Michael Mørkøv og Lasse Norman mandag aften ved at vinde den 55. udgave af det københavnske 6-dagesløb.

Seks dages imponerende cykelløb på brædderne i Ballerup kulminerede tirsdag aften fra kl. 23 med en jagt over en time. Inden jagten var kampen om de tre podiepladser helt åbent. Par nr. 7, belgierne Moreno De Pauw/Moreno De Pauw og hollænderne Yoeri Havik/Wim Strotinga lå meget tæt i toppen af løbets klassement.

7’erne havde dog en pointfordel, og var dermed ikke tvunget til at køre offensivt. Men Norman og Mørkøv viste, at der ikke var tvivl om, at de var feltets stærkeste par. Hver gang konkurrenterne angreb svarede 7’erne igen, og publikum var begejstret for den danske magtdemonstration. Par nr. 7 vandt med 329 point. Belgierne De Ketele/De Pauw blev nr. to med 220 point, mens hollænderne Havik/Stroetinga blev nr. tre en omgang efter med 167 point.

“Det er fantastisk at vinde her på hjemmebane foran sådan et imponerende publikum. Det er en fornøjelse at køre med Lasse, han viste virkelig styrke”, lød det fra Michael Mørkøv efterfølgende.

Sejren var den anden for Lasse Norman i Ballerup, mens Michael Mørkøv med sin sjette sejr satte rekord som den dansker, der har vundet det københavnske 6-dagesløb fleste gange. “Det havde jeg for blot et par år siden aldrig turde drømme på. Men det er noget, der betyder meget for mig”. Den absolutte rekord for antal sejre i  det københavnske 6-dagesløb indehaves dog af australske Danny Clark med otte af slagsen.

Tidligere på aftenen understregede par nr. 1, Casper Folsach/Frederik Rodenberg Madsen den store rolle, de har spillet i det 55. københavnske 6-dagesløb ved at vinde både Derny-pace finalen og omgang på tid. Parret har givet valuta til publikum ved at slå rekord i både omgang på tid og 500 meter på tid. “Det har været fantastisk at køre for dette publikum. Måske en dag vi kan blive par nr. 7”, understregede Rodenberg Madsen, der blot er 19 år.

Finaleaftenen i det 55. københavnske 6-dagesløb bød desuden på en rørende afsked med den femdobbelte vinder af løbet og firedobbelte verdensmester Alex Rasmussen. Med taler og gaver fra Dennis Ritter og Michael Mørkøv tog den fyldte cykelarena afsked med den populære rytter, der kørte karrierens sidste 6-dagesløb.

Læs mere om 6-dagesløbet på http://6dagesløb.dk. Resultater kan findes på http://6-dages.dammerne.dk. Det københavnske 6-dagesløb vender tilbage i 2018.