003 Velofit Pas Normal 2019
003 Velofit Pas Normal 2019

Pas Normal og Velofit inviterede til plus one i Aarhus

Hyggerul, med afgang fra Café Velofit, ud til en rundstrækning. 6 omganges blodsmag i munden og lungevæv på fortænderne, og så hyggerul hjem igen. Lyder det ikke som en glimrende måde at bruge en Søndag formiddag på? Jo det gør da så, og det var det! 

Tekst og Foto Uggi Kaldan 

Hänsel und Gretel auf Fahrrad

001 Velofit Pas Normal 2019

Det var en småkølig og tåget morgen, der efterlod vejene smattede og fugtige, nærmest ideelt vejr, hvis man er typen der elsker punkteringer. Der er ingen der elsker punkteringer. Men selvfølgelig punkterede gruppen på godt 40 ryttere, der var mødt op hos Velofit, til højre og venstre.

Jeg valgte forholdsvist hurtigt at stoppe og hjælpe en rytter der var punkteret og var udfordret af en slange med for kort ventil. Dermed endte vi bagerst, og var faktisk lidt i tvivl om, hvor vi præcis skulle køre hen. Det viste sig at være en totalt ubegrundet frygt, for vi skulle blot følge rækken af andre ryttere, der var punkterede, og stod i siden af vejen.

Jeg punkterede i øvrigt også, men har jo forsøgt mig med TL set up på landevejsraceren, og det bestod udfordringen. Det eneste jeg bemærkede, i forhold til min “punktering”, var noget lyserødt snask der sivede ud af forhjulet, for en kort bemærkning. Så indtil videre, tommel op til TL!

011 Velofit Pas Normal 2019

I forhold var det i øvrigt ikke værre, end at vi vidste vi skulle til Hårby, så vi kunne jo stoppe og finde ruten på mobilen. Det behøvede vi så ikke, pga. de mange punkteringer. Undervejs fik vores bagtrop i øvrigt samlet en gut ved navn Anthon Charmig op.

Jeg kørte en enkelt bakke med +400 watt, hvor Anthon sad ved siden af. Jeg havde lige råbt, “én ned” til Anthon, 5 minutter forinden, da én i gruppen var faldet af. Nu fik jeg svar på tiltale. Nu er det vist dig der sidder og forhjulslirer, Uggi, er det ikke?

Det havde han jo sådan set ret i, men hvorfor lignede han én der sad og kørte medio, når jeg nu sad kørte syregrænse? Sig mig, var Anthon ikke stoppet med at cykle? Sig mig, har du smugtrænet Anthon?

One plus, tag en ven med til hygge og race!

004 Velofit Pas Normal 2019

Det startede som en lille hyggeting i København som et PNS´ hjemmebane. Invitér en ven med til lidt venskabelig dyst på rammen, i samarbejde med en lokal forhandler. Det fungerede så godt, at Pas Normal nu har besluttet at eksportere idéen.

I dag i Aarhus, i samarbejde med Thomas Bundgaard og Velofit, i sidste måned Madrid og Barcelona. Senere på året, København, Wien, Bruxelles, Luxembourg og mindsandten også Amsterdam. Full gas. Følg med HER, hvis du vil vide mere.

Sådan viser man overskud…

006 Velofit Pas Normal 2019

Ved mødestedet i Hårby var der naturligvis opsamling  og Thomas Bundgaard forklarede reglerne.
2 omgange med master, herefter 6 omgange med blodsmag i munden. Thomas kørte naturligvis i firma farver, og et par hurtige drenge fra Pas Normal, var også mødt op i håb om at gentage kunststykket med at køre først over stregen i henholdsvis Madrid og Barcelona.

Bundgaard satte tempo på første omgang, og lignede en mand i fuld kontrol. En enkelt rytter lignede dog én der synes at der blev kørt alt, alt for langsomt. Første omgang blev også “kun” kørt med 43 km/t. Som det tydeligvis fremgår, var det ikke noget der kunne få pulsen op…

005 Velofit Pas Normal 2019

Men både Bundgaard og Pas Normal måtte sande, at der bliver kørt hurtigt på cykel i Jylland. Særligt når man hedder Anthon Charmig, og tilsyneladende har droppet den selvvalgte cykelpension. Cykelnørder kan nok huske at Anthon for ikke ret mange år siden, blev udråbt til et stort talent.

Men egentlig stoppede Anthon med at køre seriøst på cykel omkring 2017, efter en sæson på Team Virtu Cycling, som blot 19 årig. Jeg har dog mødt ham et par gange på cyklen de seneste 6 måneder, så jeg vidste godt han trænede lidt igen… mere end bare lidt åbenbart.

På 3. omgang besluttede Anthon at han ikke gad følges med Thomas Bundgaard og de andre ellers ret hurtige ryttere mere og så kørte han en omgang og en KOM, i tiden 6.58min, 45,4km/t og 391 watt avg.  Anthon ligner én der der ikke vejer mange gram over 65kg, så kan I selv begynde at regne watt pr. kg. AV!

007 Velofit Pas Normal 2019

En mega sjov dag

Anthon blev aldrig fanget og så kørte han solo i mål. Han holdt i øvrigt et snit på 340 watt avg. de omkring 40 minutter løbet varede, og køre aldrig en omgang med under 42km/t. Det er sgu bare imponerende. Talent fornægter sig ikke, uanset om man cykler for sjov, eller for alvor.

Der blev naturligvis spurtet om placeringerne, helt ned til sidste gruppe, der var langt efter de forreste, i ægte motions ånd, og sådan skal det også være. Alle havde en super sjov dag, og det var sgu et fedt event, som vi kun kan anbefale.

I mål var der sandwich og sodavand, og det hele kostede gratis, whats not to like.

010 Velofit Pas Normal 2019