Peter Sandholt Tour Divide Photo Ryan Le Gerrac HUNT.BEYOND

Peter Sandholt ligner en flot 3er i Tour Divide!!

Tour Divide, 4418km, mest på grus. Nærmer sig sin ende, for danske Peter Sandholt, uden tvivl en af Danmarks sejeste ultraryttere. Det bliver mega spændende at få en snak med ham om løbet når han kommer hjem! 

Tekst Uggi Kaldan | Foto Ryan Le Gerrac / Hunt.Beyond

Fantastisk stabilitet

Peter Sandholt Tour Divide Photo Ryan Le Gerrac HUNT.BEYOND

Det har virkelig været spændende at følge Peter til Tour Divide. Han har haft en meget konservativ tilgang og var på et tidspunkt helt nede omkring nr. 20. Det hele blev dog vendt på hovedet ved et bjergpas, hvor 4 ryttere lige nøjagtigt fik sneget sig over passet, og en helt masse blev fanget bag.

Peter Sandholt var sammen med en gruppe på 4 andre ryttere de første der kom afsted efter stormen, og over passet, herefter lå han et godt stykke tid som nr. 6, indtil den kendte ultrarytter Josh Kato måtte udgå, pga. skader efter et styrt.

Peter Sandholt Tour Divide Photo Ryan Le Gerrac HUNT.BEYOND

The exhaustion game

Efter at have passeret Josh Kato der var taget på hospitalet, kørte Peter en periode parløb med Tony Lesueur, og som “dot watcher” sad man med følelsen af at det var 4.pladsen Peter skulle køre om.

Men man må give manden, han giver ikke op, efter at have hentet og sat Lesueur, gik jagten ind på Steve Halligan på 3. pladsen. En svær opgave, over 100km skulle hentes, og der var “kun” omkring 700km tilbage af løbet, det er altså meget tid, at hente i toppen af en løb som Tour Divide.

Men her til morgen fik Peter kontakt, og status er nu at de to ligger nærmest side om side, med 185km tilbage af Tour Divide. Det er altså spændende!!

Peter Sandholt Tour Divide Photo Ryan Le Gerrac HUNT.BEYOND

Kom så Peter

En 3. plads vil altså være helt vildt sejt af Peter, bag ham ligger unge gutter i 30erne (10 år yngre) der mere eller mindre lever og træner som professionelle, bl.a. Josh Ibbett, der har vundet flere andre store ultraløb.

Det er flot, også selvom Josh måske ikke længere kører fuld pedal, nu hvor en sejr ikke længere er mulig. Nu skal der bare heppes på Peter og hans 3. plads, kender jeg ham ret, så kører han ikke for at blive nr. 4, når en 3. plads er så tæt på.

GO PETER!

Peter Sandholt Tour Divide Photo Ryan Le Gerrac HUNT.BEYOND

Følg med:

Du kan følge løbet gennem deltagere og følgeres updates her:https://www.facebook.com/groups/tourdivide/

Peter kan du følge her, men han opdaterer ikke SÅ tit lige pt, forståeligt nok: https://www.facebook.com/petersandholtultracycling/

På dot watchers kan du se daglige løbsrapporter, i punktform her: https://www.dotwatcher.cc/race/tour-divide-2019

Og så kan du naturligvis se Peters tracker live, lige her: http://trackleaders.com/tourdivide19

Pas på, det er stærkt vanedannende at sidde og følge med!!