Kenneth og Simon på Møllebakken ved DM i Kalundborg © Foto: Ole Agerbaek // AGERBAEK-FOTO

Seks danskere er klar til VM i cyklecross

Den 30. og 31. januar køres 2016-verdensmesterskaberne i cyklecross i Heusden-Zolder, Belgien. Arrangørerne forventer op mod 80.000 tilskuere til mesterskabet, der har seks danskere på startlisten.

Af: Uggi Kaldan

Truppen består af i alt tre U19-ryttere, to U23-ryttere og én Elite-rytter, udtaler Danmarks Cykle Unions cyklecross-landstræner, Kim Petersen:

“Jeg er rigtig godt tilfreds med truppen. De tre U19-ryttere, har alle truffet nogle tidlige sæsonmæssige valg frem mod at præstere på cross’en, og at jeg her sidst på sæsonen kan belønne dem med en VM-billet, er en stor fornøjelse.”

”Selvfølgelig ville jeg gerne have fyldt ryttere ind på flere pladser, specielt i U23-Herre og Dame-klassen, men jeg må også sande, at der internationalt køres meget stærkt i disse klasser, og at vi, heriblandt mig selv, nationalt skal arbejde med at udvikle dame og U23 mere bredt, med ryttere der vil og kan og satser på cyklecross.”

”Vi skal sikre, at VM giver god mening i rytternes udviklingsforløb, så rytterne kommer hjem med en god sportslig oplevelse. Det er jeg også sikker på at vi gør, med de seks ryttere der skal køre i rødt og hvidt om to uger.”

Truppen til VM-løbene, der køres i Østflandern, i det cykelgale Belgien, består af: Andreas Lund Andresen, Christian Duus Storgaard, Carl Erik Sørensen, Caroline Bohé, Simon Andreassen og Kenneth Hansen.

Nedenfor følger en kort præsentation af de seks ryttere, ved landstræner Kim Petersen.

U19
Andreas Lund Andresen: ”Andreas er sæsonens bedste danske U19-rytter. Han blev nummer 22 i World Cuppen i Zolder, den 26.december, på selvsamme rute som VM afholdes på. Andreas har været en del af U19-landsholdstruppen hele sæsonen. Han har fundet et nyt niveau frem, og trukket de øvrige U19-ryttere med. Andreas kan køre sig i top-20 ved VM, såfremt alt flasker sig.”

Christian Duus Storgaard: ”Christian er teknisk dygtig og fysisk stærk. Han vandt DM meget sikkert, på trods af et formdyk midt i cyklecross-sæsonen. Christian skal ved VM finde samme mentale tilgang frem, som ved DM, hvor han kørte sin chance. Christian er et oplagt bud er i top-30.”

Carl Erik Sørensen: ”Carl har udviklet sig flot og har kørt en flot sæson, hvor han oftest kun er blevet slået af Andreas. Carl blev nummer to ved DM i Kalundborg, hvor han kæmper hele vejen og holder sig mentalt i det rette gear og fighter til målstregen. Carl har endnu et godt internationalt resultat til gode, hvilket forhåbentligt kan hives op af hatten til VM. Resultatmæssigt ligger han tæt på Christian og Andreas.”

Det skal i ovenstående trup bemærkes, at også den yderst talentfulde U19-rytter, Anthon Charmig, blev udtaget, men at han af sportsligt velbegrundede overvejelser og målsætninger har takket nej til VM-billetten.

U23-Dame
Caroline Bohé: ”Caroline er den unge komet. Hun kører med hovedet og med hjertet, og så er der fart på. Hun har lige vundet DM i Dame Elite, og er i bedre form end ved EM. Her kørte hun sig virkelig ud, men måtte også sande, at der i international cyklecross er fart på. Da U23-klassen for damer endnu er ny, og at Caroline har mange år endnu i denne klasse, så er forventningerne, at hun kommer igennem i samme stil som ved EM.”

U23-Herre
Simon Andreassen: “Simon behøves efterhånden ikke den lange præstation, grundet hans store succes på knopdækkene, uanset cykeltypen. Simon er i god form, har præsteret godt i den seneste World Cup, hvor han bliver nummer ni. Han vandt desuden Elite DM, som et bær på toppen af kagen. Det er Simons første sæson i U23, og konkurrencen er meget tættere end i U19-klassen. Forventningerne til VM er, at han dels har et præstationsfokus mod top-10, men også at han høster erfaringen i en ny klasse, mod fremtidens sværere konkurrencer.”

Elite-Herre
Kenneth Hansen: ”Kenneth er, på trods af en endnu ung alder, erfaren i det internationale cyklecross-game. Ved sidste års VM viste han ny klasse, og den har han arbejdet for at holde fast i. Kenneth kørte godt ved sidste World Cup, og kombineret med et godt DM under svære forhold, så er det udtryk for, at form og teknik i top. Kenneth står over for at skulle ramme VM som sidste år, og det bliver svært, men også spændende at se, vi håber på en top-30.”