Sjaelland Rundt 2012
I mål efter 10 timer, med fin medalje på den gamle Giant cykel © Foto: Uggi Kaldan

Sjælland Rundt – alt det som Aarhus-KBH burde have været!

Last updated:

Hvis du er til de lange, så start her.

Det er en klassiker blandt danske motionsløb, og efter at have cyklet den første gang i sommers kan jeg sagtens forstå hvorfor. Sjælland rundt er dog lidt en tilsnigelse, men man kommer da rundt på Sjælland.

Ruten starter fladt, jeg lå bag et par motionister, der netop var hjemvendt fra træning i Italien, det kunne mærkes, de første 100 kilometer blev tilbagelagt på 2 timer og 30 minutter, det står stadig som min bedste tid på 100 kilometer i år, det gik stærkt (for de nysgerrige er det 40 kilometer i timen i snit!).

Cykling er en holdsport!

Efter de første 100 kilometer røg jeg af, og fik en af mine bedste lektioner i cykling i år. Vi var to der måtte slippe det hårde tempo (gruppen vi fulgte endte i øvrigt med at køre i mål som nummer 1 – 4, så det var hurtige folk vi fulgtes med). Efter at have sluppet lå vi og kørte lidt rulleskift, der var lidt vind på dette tidspunkt og vi var egentlig slidte da vi indhenter en ældre tysker der kørte et MEGET adstadigt tempo. Vi ligger lidt på hjul, men han kører ikke meget hurtigere end 25 kilometer i timen og var ikke interesseret i at tage føringer, efter et kort stykke tid kører vi lidt irriterede videre med ca.30, tyskeren er hurtigt ude af syne… i et stykke tid i hvert fald.

Efter ca. en halv time efter bliver vi indhentet af dagens anden hurtige gruppe, og minsandten om ikke tyskeren vi før overhalede lå bagerst i denne gruppe og hyggede sig med +33 kmt… nu blev vi både straffet, både for dagens ALT for hurtige udlæg og den halve time alene, vi måtte lide den tort at blive sat af den “dovne” tysker og den hurtige gruppe to… nedtur!

Vi kom på dagens sidste “hurtige” gruppe og kom med i mål med lidt over 30 i timen i snit, ærgeligt når vi med lidt mere teknisk snilde kunne have kørt i mål med gruppe 2 mindst et par kilometer i timen hurtigere. Moralen må være, lad være med at ligge og kæmpe alene på 300 kilometers løb når der kun er kørt 100 kilometer.

Sjælland rundt ruten

Ruten får desværre ikke helt topkarakter og det skyldes at skiltningen var forsvundet et par steder, og så ruten var ruten et sted lagt gennem en cykelchikane (cykelsti inden en vej) og noget mudder, måske kan det ikke undgåes på så lang en rute, det skal alligevel trække lidt ned. Som jyde får man set rigtigt meget af Sjællands man ikke normalt ser, det er sjovt.

Stoppede på 2 depoter og der var godt udvalg af mad og drikke, og cola! – helt i orden.
Derudover var der lavet holdepladser til cykler, en god detalje. Så forplejningen på ruten var i top.

Starten var velorganiseret, ligesom tilmeldingen på nettet er perfekt.

Dette er heller ikke et af de billigste løb i Danmark, men det er oplevelsen værd hvis man har lyst til at prøve kræfter med en lidt længere distance. Er du ikke til de 300 kilometer, kan man også tilmelde sig de 175 kilometer “køge tours” – har ikke personligt prøvet denne rute, men med den gode organisering jeg oplevede på de 300 kilometer kan det også kun være godt.

Det er faktisk kun enkelte svipsere på ruten der gør at dette løb kun får 4 stjerner, hvis du har mod på at prøve en lang distance, og det skal være i Danmark, så start med Sjælland rundt.

Læs mere HER

Hvad var det så Aarhus-KBH ikke var? Læs mere om den oplevelse her på bloggen snart.