Isadora Apperal baselayer 100% Merino Wool © AltomCykling.dk 2015
Der er 3 varianter af Isadora Apparels "baselayer", kort, lang og ærmeløs © AltomCykling.dk 2015

Svedtrøjer fra Isadore i uld – skulle det nu være smart?

Jeg er som de fleste andre cykelryttere vild med nyt udstyr – cykler, hjelme, sko, tøj osv. Når jeg køber nyt, glæder jeg mig som en lille dreng til at få taget tingene i brug. Især er spændingen stor, hvis der er tale om ting eller produkter, som jeg har hørt meget om, men endnu ikke selv har prøvet… Og det er netop sådan en oplevelse dette indlæg handler om.

Uld er det nye sort

Af: Jeppe Udby

Sportstøj baseret på det gammelkendte materiale, uld, vinder frem – godt nok i et nyt format, der kradser væsentligt mindre end i de dage, hvor jeg sloges med forældreovermagten om, hvorvidt jeg skulle have kradsende strikketrøjer og orange overalls på i børnehave eller ej.

Isadore-trøjer kom med posten

AltomCykling.dk har fået tilsendt en bundle-pakke fra det slovakiske mærke Isadore, som består af en uld trøje uden ærmer (a la Onslow), en med korte ærmer og en med lange ærmer. Pakken kom samtidig med, at det kolde vejr så småt nærmerede sig. Timingen var perfekt. Mine gamle svedtrøjer lugtede efterhånden så meget, at de nye trøjers ankomst også var særdeles populær på hjemmefronten. Ud med de gamle og ind med ulden.

Min første wauw-oplevelse med emballage, nogensinde

Isadora Den flotteste indpakning til uld

Jeg er generelt ikke den store shopper, og jeg lader mig normalt ikke imponere af smart marketing og pæn indpakning. Mine parametre for at vurdere et produkt går mere på pris og kvalitet. Jeg vil godt betale for kvalitet – er det ikke kvalitet, vil jeg have meget for pengene. Der adskiller jeg mig nok ikke fra så mange andre.

Med pakken fra Isadore må jeg dog indrømme, at jeg formentlig kom en smule tættere på min kvindelige side, da jeg rent faktisk fik min første wauw-oplevelse med tøjemballage. En grå og orange papkasse i et fedt retro-agtigt design. Kassen åbnedes og inden i var der en lille hilsen fra Peter og Martin Velits, der står bag produktet.

Et kort, igen i super fedt design med et snært af retro. Min beskrivelse her lever slet ikke op til min oplevelse… og tænk sig, at jeg kalder det at åbne en papkasse for en ”oplevelse”.

 

Cykeltøj skal testes på landevejen

Jeg fik rystet min benovelse over indpakning af mig og mindet mig selv om, at jeg jo ikke lader mig imponere af indpakning og emballage. Nej, cykeltøj skal testes på landevejen og ikke på indpakningens udseende. Jeg hoppede i den langærmerede trøje fra Isadore, fandt mit nye vintersæt fra Marcello Bergamo frem og rullede cyklen ud af skuret.

Temperaturen var under frysepunktet og turen var omkring 60 km, og på intet tidspunkt frøs jeg eller følte mig våd. Til gengæld gik jeg æskekold, da det var den første tur i lang tid. Faktisk var jeg så kvæstet, at jeg måtte have hjælp fra bageren i Beder, der assisterede med en fin fastelavnsbolle af den gammeldaws slags, da de trods alt er nemmest at håndtere, når man ikke har bestik med på turen.

Jeppe Udby kører på Team AoC i 2015 © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk
Cykeltøj skal testes på cyklen, her til DGI Gran Fondo i Vejle © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Om uld

Egenskaberne ved uld, som inderste lag, når man dyrker sport, er rigtige gode. Ulden transporterer sveden væk og holder dig tør og varm på en super behagelig måde. Du risikerer dog heller ikke at overophede, da ulden regulerer kropstemperaturen og holder den konstant. Uld indeholder samtidig lanolin som gør, at den til dels er selvrensende og mange gange kan nøjes med at blive luftet igennem. Luftning som erstatning for vask har jeg dog ikke selv afprøvet, da der jo er tale om deciderede svedtrøjer – og så er det min oplevelse, at uld slet ikke kradser som i gamle dage.

Lidt for kort og man skal lige vænne sig til uld

Skal jeg komme med et enkelt kritikpunkt af trøjen, må det være pasformen. Den sidder fint på skulderene og brystet. Til gengæld kunne jeg godt have tænkt mig, at den var lidt længere, så den kan komme ordentlig ned i bukserne.

Skal jeg fortsætte med kritikken, kan jeg ligeså godt kritisere min egen test. Min længste tur har været 2,5 timer. Jeg kan derfor ikke udtale mig, om trøjens evner på rigtige lange ture. Det var koldt, og jeg var en kylling. Jeg ved, at man siger, at der ikke findes dårligt vejr, men kun forkert påklædning… sådan noget vrøvl☺

Til sidst vil jeg sige at Uld ikke transporterer sved helt så godt som nogle af de mere moderne kunst-svedtrøjer. Man skal lige vænne sig til at man godt kan føle sig lidt “fugtig” med en uldtrøje på, modsat en kunsttrøje, så vedbliver ulden dog med at varme, også selvom det er fugtigt. Det skal man lige vænne sig til, men det virker!

Konklusionen: Kvalitet

Jeg har alt i alt kørt omkring 10 ture i min langærmede svedtrøje, inden jeg skrev dette. På alle turene har min oplevelse med trøjen været god på trods af, at vejret har været strengt. Min oplevelse af trøjerne fra Isadora Apparel har en super kvalitet, men trøjerne er dog lidt til den korte side.

Jeg kan klart anbefale trøjerne som baselayer, både til kolde vinterdage og kølige forårsmorgener, men de bliver for varme om sommeren.

Brødrene bag Isadora hedder Velits, du kender måske navnet?

Peter og Martin Velits er begge professionelle cykelryttere, der til dagligt slår deres folder på pro-touren, med deres engagement i Isadora har de sat i ovnen til livet når prof. karrieren er forbi, det er de sluppet rigtigt godt afsted med. Deres mantra er ”Road is a way of life, Ride!”. Chapeau herfra for et godt produkt og god stil!

Velits Brothers Isadora 2015

 

De 3 trøjer der er blevet testet er venligst blevet sendt til os af Isadora.