Velotons i Aarhus © Foto Torsten Christensen, Velofit.dk

Velotons – slet ikke tosset!!

Nogle ryttere til Velotons husker stadig da jeg sablede konceptet ned i den spæde opstart i en efterhånden legendarisk artikel, enkelte husker det som om det blot var – “for et par år siden” – men faktum er at det faktisk var helt tilbage i 2016, der er sket en del siden da! I 2022 / 23 har Velotons fællestræningen arrangeret af Velofit, der som navnet antyder tilbyder bikefits mm, nået episke dimensioner med omkring 100 deltagere, flere uger i træk. STÆRKT!  

Af Uggi Kaldan | AltomCykling.dk // Foto Torsten Christensen

Højt niveau – højt humør!

Efter et corona år (2021) hvor jeg ikke fik trænet så meget, og så et år (2022) der var plaget af eftervirkningerne af en voldsom hjernerystelse, har jeg endelig i 2023 fundet noget der ligner motivation til at cykle lidt mere regelmæssigt igen, ikke fordi jeg har nået mange kilometer i år (1500), men i kombination med lidt Padel er jeg faktisk kommet lidt i form, og samtidig er vægten også for første gang i flere år under 90kg, det hjælper alt sammen!

I sidste weekend var jeg i Norge, det var en fantastisk oplevelse, og nu synes jeg kroppen var klar til at genbesøge Velotons, hvor jeg som sagt sidst blev savet midt over – det blev jeg så også igen i går, dagens dårligste mand, men sjovt var det alligevel, for stemningen var helt anderledes end sidst!

Gedigen omgang tæv… med tæv på

Som jeg har for vane gjorde jeg ikke min 2. omgang Velotons lettere for mig selv, end min debut i 2016. Jeg bor i Lystrup og valgte at cykle til starten i Hou (50km) – afsatte dog rigelig tid til turen, så det var ikke fordi jeg var træt på startstregen, men med min begrænsede træning i år, så kan 50km faktisk godt mærkes i stængerne.

Jeg startede jeg i 4. gruppe (dagens langsomste) – tempoet på første omgang var godt 40km/t, og forskellen på gruppe 4 og 3 var ikke enorm. Vi var i hvert fald helt oppe og snuse til gruppen foran på 1. omgang, med omkring 50 meter op. Jeg har ikke trænet ret mange intervaller i år (læs ingen red.) – og nul cykelløb på landevej er det blevet til, det kunne mærkes allerede på 2. omgang.

Jeg synes ellers jeg cyklede utroligt fornuftigt i forhold til hvordan jeg ellers (ofte) har smadret mig selv fra start af ; jeg lå nogenlunde fornuftigt i top 10 den første omgang, og tabte ikke for mange positioner i svingene, dog var teknikken ikke helt på plads, så måtte bremse lige rigeligt i svingene, og synes heller ikke jeg fik taget nogle ret elegante linjer, men det gik vist uden at genere alt for mange medryttere.

Allerede på 2. omgang (ud af 4) – blev jeg dog straffet for manglende træning og løbstimer, elastikken blev for lang i svingene, og jeg var simpelthen for ringe til at lave de accelerationer der skulle til for at blive i gruppen, naturligvis forstærket af at jeg simpelthen var for langsom igennem svingene.

Jeg nåede næsten rundt på 2. omgang, inden det var slut, og rullede så solo 3. omgang, hvor jeg uden at trykke voldsomt rundede 34 i snit, så jeg synes egentlig (som motionist) det går ok, men niveauet til Velotons er bare højt. Jeg må afsted nogle flere gange, nu er missionen at komme med feltet i langsomste gruppe rundt, alle 4 omgange, inden 2023 er slut, det må være muligt!

Der var i øvrigt flere damer med igår, der ligesom mændende gav mig røvfuld, det er altid en fornøjelse at se hurtige kvinder på cyklen, kan kun anbefale jer piger / kvinder derude med lidt “race” i blodet at komme til Velotons, super træning, og mega sjovt!!

Ekstra træning på vej hjemad… og så pøls og bajer!

Nu sprang jeg jo en omgang over fordi jeg ikke kunne følge med i løbet, men på vej hjemad synes jeg egentlig stadig jeg havde lidt kræfter tilbage i benene, så da en eller anden yngre rytter i blomstret trøje satte et friskt tempo foran den lidt større gruppe på vej hjemad tænkte jeg, det hjul hopper jeg på.

Han kørte solidt 40+ km/t og jeg sad på hjul i den fart godt 10km, han blev dog en smule mærket af eget tempo, kunne man se, det blev jeg i øvrigt også (på hjul haha), så da vi overhalede en anden gruppe med et par stærke gutter og han slog ud, tænkte jeg, nu fyrer jeg sgu lige en føring af med full gas, og så lader jeg mig falde tilbage til den store gruppe og sidder på smækken hjem til Bings Bikestore, hvor der venter pølser.

Nu ville skæbnen at vejen på et tidspunkt deler sig (Ajstrup Strand) og her kan man cykle nedenom eller ovenom på vej ind imod Aarhus, og da jeg ikke var blevet hentet endnu måtte jeg ligesom gætte hvilken vej fællesgruppen ville vælge hjem, jeg valgte “forkert” og blev overhalet netop på den sektion, surt show. Nå, så blev det 20km solo til Bings, og godt trætte ben da jeg endelig ramte grillen, men det var jo faktisk også formålet med dagen.

Heldigvis var der stadig pølser, bajer og endda en sodavand (tilkøb) der ventede på mig i mål, (Tak Thomas Bundgaard). Status, jeg formåede at blive sidst til Velotons løbet, og jeg formåede at komme sidst til pølser. Det er åbentbart der niveuet er , så må vi tage den derfra, 120km på rammen i går hjælper helt sikkert. Jeg forsøger at holde kadencen og få godt med kilometer sommeren over, nu er der da et mål at køre efter, det er at gennemføre Velotons!

I september tager jeg også til Toscana for at cykle 6 etapers gravel,  med Gravel-Adventure.dk, de udfordrer med daglige etaper på 100km og i snit 2000hm, så må hellere passe træningen lidt stringent, hvis det skal blive en sjov oplevelse!

Tak til Velofit og Bings Bikestore for et KLASSE event, alle kan være med ud og hjem, de fleste vil blive udfordret på “tonser omgangen” – det er en sjov oplevelse for alle der synes det er sjovt at cykle lidt ræs, hvor stemningen er i top.

De største anbefalinger herfra… næste omgang byder på enkeltstart (??) og nogle seriøse højdemeter, hold øje med Velofits FB side, hvor det bliver annonceret: HER

Tak for en fed dag gutter!