AKA Boardman–Briançon, AKA bagerdrengene, AKA Danmarks mest overkvalificerede motionshold…

I Jylland har de uden sammenligning vundet flest motionsløb i denne sæson, og har efterladt ambitiøse motionshold som Team MASH og Team Frederikshøj i lidt af en identitetskrise, men hvad vil Boardman-Briancon egentlig, udover at drikke masser af kaffe og spise høje snegle? – hvad ligger der bag deres succes, og ikke mindst vinder de Marselis? Interviewet er 2. del af en serie på 3 interview, hvor AltomCykling.dk har mødt de 3 mest markante motionshold fra Aarhus pt.

AltomCykling.dk mødte team BB på deres yndligscafé, Geden også kaldet La Cabra, en klasse kaffebar i Aarhus C. Seriøse intervaller, starter med seriøse mængder kaffe.

Ikke nok med at Boardman-Briancon er det nyeste hold på scenen, de er også de yngste, alligevel kører de i ens sort tøj, sorte Boardman cykler, høje Envy Carbon hjul osv. Stilen er gennemført i orden!

De er kommet ind fra højre, og har taget alt æren fra de mere etablerede hold som team MASH og team Frederikshøj. “Det Sorte Tog” har på kun én sæson, formået at gøre sig bemærket og berygtede, de er holdet der skal slåes. Det er dem man lægger sig på hjul af, hvis man skal være med fremme, og selvom man ligger og springer føringerne over, så bliver man alligevel sat til sidst. De fleste er fulde af beundring, enkelte er sure, men sådan vil det være, når nogen pludselig hæver barren, og kører stærkere end man er vant til, det er altid træls at gå fra at være med fremme, til at blive plantet… som et træ i Harzen.

Her vil vi gerne indskyde en lille bemærkning, som er absolut irrelevant for dette interview – velkommen tilbage i æteren Jørgen Mader.

Som det er tilfældet med MASH, har et par af drengene en fortid på Principia cykelholdet, der i øvrigt stadig kører, omend ikke helt så stærkt og markant som tidligere. Flere på Team BB havde dog lyst til at lave deres helt eget hold, en mere lukket klub. Kernen af medlemmerne på Team Boardman-Briancon har en fortid, helt tilbage som ungdomsryttere, hvor de kender hinanden på kryds og på tværs, og har kørt mod hinanden og for hinanden i forskellige konstellationer.

Det hele startede faktisk bare med at et par af rytterne havde lyst til at lave et sæt trøjer som de kunne køre motionsløb i, men BBs finisheur og drengerøv, pr. excellence, (i ordets bedste forstand) – Morten Lambert, synes ikke at en trøje kunne gøre det, og pludselig havde konceptet grebet betydeligt om sig, med sponsorer, fuld uniform, ens cykler, hele møllen, det hele var halvt drengerøv, halvt ambition. Idéen var et caféhold, en kammeratsskabsklub, men inspirationen var prof cykling.

Opfør dig pænt – kør godt!

Der er ingen åbne pladser på team Boardman, og hvis der var, ville du ikke høre om det, man kan ikke søge om at komme på holdet, man kan blive inviteret, synes du alligevel du har en ubønhørlig trang til at forsøge dig, så skal du nok ikke råbe og skrige alt for meget ude til de motionsløb, hvor du prøver at gøre dig bemærket, team BB er kampæstetikere, så opfør dig pænt og lad benene tale, hvis du vil gøre dig positivt bemærket. Hvis du ikke drikker kaffe, så glem det.

Med en stor portion selvironi har team BB forsøgt at kopiere diverse prof hold så godt så muligt, pas på derude med at tage det alt for seriøst, der er seriøs chance for et overbærende smil, hvis du begynder at kloge dig med alt for mange smarte cykeltermer. Men Boardman er ikke kun for sjov, de er gode, og de VIL vinde!

Den store force er holdet.

Mand for mand, mener Boardman ikke at de to store konkurrencer er sønderligt bagud på point, både team Frederikshøj og team MASH, har klasseryttere til rådighed, men de mangler holdånden, forståelsen af hinanden, som man kun får når man har cyklet, og cyklet sammen i mange år… i dag kræver det kun et blik, en bevægelse med armen,  så ved de andre hvad der skal ske, her er de andre hold ikke helt med endnu.

Flere har spurgt hvorfor Boardman ikke kører licens, men for det første ville de ikke kunne få lov at stille op i samme række, da holdet rummer både ikke licens, C og B ryttere, for det andet har de flest af rytterne prøvet det der med at gøre alvor af ambitionerne og virkelig træne til at klare sig godt i licens, de har være dér. Der hvor man bruger hele ugen og hele året på cykling, ja rigtigt meget af døgnets vågne timer faktisk, og når den ambition er prøvet af, så skal man enten virkelig ville tilbage til toppen… ellers så skal man “bare” køre motion, Boardman har valgt det sidste.

Det er tydeligt at det sociale er ekstremt vigtigt på team Boardman-Briancon, og at der bliver hygget i den grad, der bliver da også drukket en del kaffe mens denne snak fandt sted… selvom redaktøren har snydt lidt… og sat en enkelt ekstra kop (eller to) ind på billedet, men det er ligeså meget for at understrege at nok er BB seriøse, men det er altså kun for sjov!

Boardman vinder!

Hvis ikke Team MASH eller Frederikshøj har nogle helt fantastisk overraskelser med til Marselisløbet, så er Team BB helt klart favoritterne, team AltomCykling.dk stiller selvfølgelig også med et hold, men vi er altså lige en liga under de bedste… det bliver sjovt under alle omstændigheder.

I morgen kan i læse om Team Frederikshøj… vi fik os en snak med Wassim, på hans hjemmebane – og selvfølgelig handler det også her, om at have det sjovt – men Danmarks bedste kok, han sætter ikke sit navn på et cykelhold, hvis ikke det er for at vinde!

Læs også vores interview med Team MASH