Peter Holm, Team AltomCykling, Tjele Langsø Rundt 2014
Peter Holm klar til start på Tjele Langsø Rundt 2014. Photo © AltomCykling.dk

Tjele Langså rundt 2014 – Næsten alt hvad en glad motionist kan ønske sig!

Tjele langsø rundt 2014

Lørdag kørte Peter Holm fra Team Altomcykling, Tjele langsø rundt, og vi kan hurtigt slå fast at løbet har (næsten) alt, hvad en glad motionist kan ønske sig!

Tjele Langsø rundt er en del af byfesten i Ørum, det betyder at der er mulighed for lidt efterfest, kører du løbet næste år, så afsæt en ekstra time på at hygge sammen med vennerne efter løbet i der store telt på pladsen – det er der plads til, og det er top hyggeligt! 

Tjele Langsø Rundt 2014 - fest på pladsen

Fed rute! – men fællesstart og manglende tidstagning er lidt for hygge, hygge.

Arrangørerne har lave en god og varieret rute, der skal gennemkøres enten én, to eller tre gange, alt efter hvor mange kilometer man vil køre. Kører man 3 omgange, som jeg gjorde, så bliver det til 100 kilometer. Der var meget vind, og pga. rutens beliggenhed var der enten modvind eller sidevind og et meget lille stykke med medvind.

Rundstrækningen gav som sagt mulighed for 3 distancer, og arrangørende havde valgt at lave samlet start for alle distancer, men det var desværre umuligt at se hvem der kørte hvad. Det var ikke helt optimalt, når man nu gerne vil køre lidt ræs, og det vil vi jo gerne her på bloggen. Helt generelt er det ofte også sådan, at dem der kører de lange distancer kører hurtigt, og dem der ikke kører så langt, kører lidt langsommere – man burde havde ladet 100 km feltet starte først, og så med 5 minutter imellem de 3 “felter” – det havde nok givet den bedste oplevelse for alle.

Jeg oplevede et enkelt sted hvor der ikke var flagvagt, det var i et T-kryds hvor der skulle svinges til højre ud på Hobro vejen. Ellers havde arrangørende sikret alle farlige steder, så det var lidt ærgeligt at der lige manglede en hjælper der, så havde ruten bare været tip top. Efter løbet var der mulighed for et varmt bad, problemer var bare lige at finde omklædningsrummet, men med hjælp fra en bekendt gik det – her kunne man også godt lige have brugt et par skilte!

Der er ingen tidstagning eller nogen der noterer placeringer for rytterne, det er ellers noget de fleste går  lidt op i efterhånden, det er selvfølgelig en udskrivning hvis der skal være elektronisk tidstagning, men ønsker man at løbet skal udvikle sig og blive større, så kommer man nok ikke udenom at kigge lidt på den del. Andre løb benytter stadig “notar” ved målstregen, og det kan man også få til at fungere, men det kræver trænede folk.

Der var licensryttere til start… igen… og hvad så?

I startområdet blev der snakket om, at der var en del B-ryttere der stillede til start, jeg kiggede lidt rundt på rytterne og kunne godt se at der var en rød chip på nogles cykler. Så flere licensrytter havde altså valgt at køre Tjele Langsø Rundt incl mig selv, nu der ikke var licensløb i denne weekend. Vi kører måske lidt hurtigere end gennemsnittet, men så kan man jo heldigvis sidde på hjul, en del af charmen ved cykling er jo netop at man kan konkurrere på tværs af mange niveauer.

Vi blev sendt afsted i samletflok med master bil i front, men da den forlod fronten blev tempoet sat i vejret. Jeg selv hoppede med på vognen og begyndte at lægge kræfter i allerede fra start – måske nok et dårlig valg, eftersom jeg ikke kendte ruten, og vi nåede da heller ikke andet til lidt før Lindum Bakke før, Simon som jeg kender fra CK Aarhus kom op på siden af mig og sagde jeg skulle slappe lidt af, for nu kom Lindum Bakke. Kom godt ind på bakken, men kom til at sidde lidt for langt tilbage, da en rytter foran mig slog et slag med sin cykel, så jeg mistede trådet, kom det til at koste, der blev hul, og jeg fik det ikke lukket inden toppen.

Nu sad jeg så med 4 ryttere, og forsøgte at komme op, men desværre var jeg ikke stærk nok og fronten var for hurtig. Allerede inden vi nåede ud på anden omgang var fronten forsvundet af syne. Her var en af rytterne fra min gruppe allerede faldet fra.

Fældet af kasket og et par drilske solbriller…

Nu var vi 3 ryttere og her fik jeg så lavet dagens anden taktiske brøler, jeg tænkte at lige jeg kunne vende min kasket, men så tabte jeg fandme mine solbriller, de er for dyre til bare at efterlade, så valgte at stoppe op. De 2 andre fra min gruppe havde et pænt hul, men jeg tog det roligt og fik kørt op til dem. Jeg var ikke i tvivl om at jeg var stærkere end dem, men om jeg kunne slog dem i en spurt, var jeg ikke sikker på. Så da jeg ikke ville slæbe nogen hjem, og tabe en spurt, satte jeg de 2 i modvinden ind mod mål.

Jeg kørte den sidste omgang alene, her satte regnen også ind, så det var en noget våd rytter fra Team Altomcykling der kom i mål, men dog alligevel rimeligt tilfreds!

Tiden blev 2.46 og efter en gennemgang med de andre rytter blev vi enige om at jeg blev nr. 7. Det var ikke helt hvad jeg havde håbet på, men pyt når man dummer sig, må man betale for det. I følge de andre deltager blev der kørt stærkt, og forklaringen skal nok findes i licensrytternes deltagelse. Det havde nu også været en fint løb længere nede i feltet synes dem jeg snakkede med, så alt i alt tror jeg alle har haft en super oplevelse.

Arrangement skal have 3 C’er – selve ruten er rigtig fed, men der mangler altså noget tidstagning / notering af placeringer, og så burde man sende de enkelte felter afsted hver for sig.

Tjele langsø Rundt er bestemt et besøg værd, og har man tid så burde man slå et smut forbi Ørum og deltage næste år, det er en fin oplevelse og god træning på en weekend hvor der nu ikke lige bliver kørt licensløb.

Peter Holm Nielsen // AltomCykling.dk