Torsdagstons med tosserne…

Aarhusianske Velofit inviterer hver torsdag i December på “Torsdagstons”. Da jeg først læste om det tænkte jeg, for helvede det lyder hårdt. Efter at have snakket med et par motionister der grædende fortalte om deres oplevelser til torsdagstons tænkte jeg, det bliver jeg simpelthen nødt til at prøve, så det gjorde jeg her til aften… 

Tekst og foto: Uggi Kaldan

Hvad er torsdagstons?

Lad os starte ned en hurtig introduktion af konceptet. I Aarhus ligger der en bakke kendt som Søsterhøj, den er yndet at køre intervaller på da den er lang, og stiger nogenlunde progressivt – altså ikke så vildt i starten og så stejlere og stejlere. Man er inviteret til 4 omgange, med afsluttende skiltespurt på toppen, hvor der så samles op, så ruller man om til start og kører igen – første omgang er en såkaldt opvarmningsomgang…

AltomCykling Torsdagstons Velofit Uggi Kaldan
De har bedre lygter end mig… en ikke uvæsentlig detalje skulle det vise sig senere…

Lad det være sagt med det samme, jeg forventede det ville blive rimeligt hårdt og at jeg ville blive sat pænt hurtigt. Jeg havde lidt håbet på der måske også var en enkelt anden almindelig motionist til stede, men det håb blev hurtigt gjort til skamme. Da to MTBere dukkede op (to seriøst fitte MTBere) – og proklamerede at de altså kørte MTB i dag, fordi det her torsdagstons var alt for højt niveau til dem, begyndte jeg at overveje om det mon ville blive direkte pinligt?… det blev det!

Det startede ellers rigtig godt.

Da der jo var annonceret opvarmningsomgang satte jeg mig op foran og satte en jævnt tempo på omkring 28 km/t – der sad jeg så i 400 meter og tænkte at det da gik meget godt. Så kom turarrangør Thomas forbi med ca. 40 km/t og jeg kunne fornemme at det blev en hård opvarmning…

Indrømmet det var også dumt at have været i motionscenter tidligere i dag og så tage til en træningssession med navnet “torsdagstons” – men det havde nok ikke gjort det store forskel, om jeg så havde slappet af en uge op til og mødt op med diamanter i benene. Jeg var sgu nok blevet sat alligevel.

Skoven om natten, den er mørk.

Intervallet op til Søsterhøj køres inde i en skov; den var mørk! Jeg må erkende min landevejslampe ikke rigtigt var dimensioneret til nattekørsel i kulsort skov. Da jeg stadig kunne sidde med var det ok, men det blev godt nok mørkt da jeg sad helt alene (efter ca.600 meter…).

Da jeg langt om længe fik kæmpet mig op på toppen, var de andre kørt videre. Surt show at blive sat med +5 minutter på opvarmningsomgangen, det hedder ikke torsdagstons for ingenting, skal jeg love for.

Nå, jeg begav mig mutters ud på omgang 2, men måtte sande at det egentlig ikke er ret sjovt at ligge og køre alene rundt i en helt mørk skov med en lampe der ca. viser vejen 1,5 meter foran dig, så jeg besluttede at 2 omgange måtte være nok.

Karma var på min side i dag.

Ja ja ok – selvom man er langsom kan man godt blive lidt små gnaven når der er meldt opsamling på toppen, og folk så ikke gider at vente, så da jeg kørte ned fra toppen efter min anden omgang, og så at Bundgaard (arrangøren) stod og var flad i vejkanten, så synes jeg faktisk var helt i orden, jeg råbte kækt “god fornøjelse med lapningen” efter ham, drejede cyklen af ruten og hjemad mod mors kødgryder.

Jeg kan anbefale torsdagstons til alle der er i god december form og er klar på nogle knaldhårde intervaller. Hvis du ligesom mig er i almindelig motionist decemberform, så giver det stort set ingen mening at tage ud og køre med Velofit om torsdagen, med mindre du altså synes det er sjovt at blive kørt midtover.

Tak for turen, vi ses ikke igen! :P

** TILFØJELSE **

Er blevet kontaktet af Velofit der synes vi er lidt hårde ved dem, jeg vil gerne lige understrege jeg synes det er et fedt koncept med fællestræning.

Thomas undskylder også der ikke blev ventet på toppen, det skyldes simpelthen en kommunikationsbrist hvor en rytter jeg fulgtes med i starten troede jeg stod af – faktum er at jeg bare røg af… AV IGEN EGO!!!  

Thomas siger også det var en usædvanlig hård gruppe i dag, måske fordi det kun er de helt hårde hunde der gider hård intervaltræning d.22 december, det burde jeg nok have sagt mig selv!

Undskyldning modtaget – jeg møder op næste torsdag, efter julen har jeg sikkert brug for det!

God træning derude.