Uggi Kaldan TST Langelinie 2012 Alt om Cykling © Photo Ole Thisted
Er det målstrgen jeg kører over? Redaktøren omkring de 80 kilometer, hvor han stadig troede han var tæt på... © Photo: Ole Thisted

TST Langelinieløbet – hov? hvor bliver målstregen af…

Anmeldelse – TST Langelinieløbet 2012

Søndag den 16. juni 2013 kl. 10.00 løber en, vaskeægte aarhusiansk motionsklassiker af stablen, nemlig Langelinieløbet. Løbet kørtes for første gang tilbage i 1982, på en 37 km lang rute. Siden er der sket meget; der er kommet 5 distancer, tidtagning med chip og udstillingsområde ved start/mål. Løbet er på sine 30 leve år, gået hen og er blevet et stort tilløbsstykke for østjyske motionsryttere, således var der over 600 ryttere til start i 2012 udgaven.

Redaktøren kørte løbet for første gang i 2012. Jeg hentede mit startnummer på dagen, hvilket gik hurtigt og let, der var virkeligt mange frivillige! Det er også muligt at komme dagen før ved aftenstid og hente startnummer og chip, så slipper man for at stresse over det på dagen, og kan måske liiiige trykke på snooze en ekstra gang, lækkert.

En kaotisk start, men totalt i orden reaktion fra arrangørerne!

Informationen ved selve starten kunne have været bedre, således var 2012 udgaven præget af forvirring om starten for 105/72 km ruterne, dette bevirkede at mange der skulle have kørt 72km fik forvildet sig med i starten på 105 km ruten. Forvirringen blev ikke mindre af at, der på ruten manglede skilte som skulle indikere at 72km ruten skulle dreje fra 105km ruten på et tidspunkt. Vi har snakket med arrangørerne og de har i år forbedret både skiltning, ligesom det vil blive annonceret mere tydeligt hvornår de forskellige distancer har start, det kan jo ikke være bedre!

Ros skal der også være til arrangørerne bag løbet på selve dagen, da de gav en undskyldning til dem der var endt på den lange rute og de frivillige kom med opmuntrende ord på sidste depot og i mål, god stil! Man blev da også skrevet over på 105km resultatet samme dag, flot klaret. Man kan faktisk ikke rigtigt være sur over fejl, når arrangørerne på denne måde tager ansvar, go´ stil.

Selve ruten er god og går af små og relativt utrafikerende veje, og det er kun få steder der skal krydses veje, hvilket er rart når det nu ikke er en lukket rute der køres på. På den længste rute er der lagt bakkespurt ind og ruten er generelt godt kuperet med et par rigtig fine stigninger. Med sine ca. 700 højdemeter, på den lange rute, ligger TST Langelinieløbet ikke i den høje ende af motionsløb i Østjylland, og det er faktisk dejligt, at der også er løb her i det Østjyske, hvor det hele ikke kun er bakker. Depoterne langs ruten virker godt fyldte, de betjenes af venlige folk og der er ikke kø. Opløbet i 2012 udgaven virkede meget interimistisk, men igen har arrangørerne været cool og har lavet et lukket opløb i 2013 udgaven af løbet!

Redaktøren har måske verdens dårligste stedsans!

Det gik først meget sent op for mig at jeg ikke befandt mig på 72 kilometers ruten, men derimod 105 kilometers ruten, og selvom jeg selvfølgelig var ret irriteret på arrangørerne på dagen, så kan jeg i dag godt grine af mig selv. Da jeg var omkring 67-68 kilometer ude på ruten tænkte jeg, at nu må jeg da være tæt på mål og begyndte at køre godt til. Folk med lidt bedre stedsans end mig selv havde MÅSKE luret at målstregen ikke var lige om hjørnet på det tidspunkt hvilket også begyndte at gå op for mig, da jeg rundede 85 kilometer og et par andre ryttere smågrinende havde luftet muligheden for, at jeg nok var ude på en lidt længere tur, end jeg regnede med.

Jeg havde altså stadig ca.20 kilometer til mål… var rimeligt sur, og nu med tilsyrede ben efter den alt for tidlige “slutspurt”, men i mål kom jeg da, med ca.32 kilometer i timen i snit, vel egentlig ok. Som jeg har sagt før – man lærer noget i alle sine løb, jeg har lært at jeg vist skal overveje snart at investere i en Garmin GPS med mulighed for at uploade kort inden afgang… hehe.

Se redaktørens løbsdata her : STRAVA

Der blev kørt godt til og trods hæderlig snitfart på over 30 endte jeg godt nede i rækkerne (Nr. 68). Min fornemmelse er at mange møder frem i ret skarp form, og der bliver kørt stærkt fra start. Løbet ligger også godt som sidste træning inden sommerferien, hvor turen måske går til en af de store motionsløb syd på.

Karakteren kan ikke blive rigtigt god pga. de fejl vi oplevede, til gengæld trækker det op at arrangørerne virkelig har taget kritikken til sig, så den symbolske karakter er 4 C´er.

Men vi ender på 3 ud af  5 – et hæderligt cykelløb, og glæder os til at køre TST i 2013!

AltoCykling giver 3 Cer


TST Langelinieløbet 2013 - nu med helt ny hjemmeside