24… meget korte timer til Holbike24, av av!

Er du klar til en A4 side fyldt med undskyldninger… så hold fast! Redaktøren var taget til 24 timers arrangement i Holbæk i går. 24 timer på spinningcykel, i en stor sportshal, i dagens anledning omdannet til noget der mest af alt mindede om en halfest i provinsen. Teenagerne var bare skiftet ud med midaldrende mænd og kvinder, i stramt lycra, med andre ord, stort set samme garderobe som dengang i 90erne, nu bare krydret med kondicykler og væsentlig mindre skam over egen svedlugt. 

Af Uggi Kaldan | Foto Frej Elbæk + Uggi Kaldan

Klokken 17 lagde stævnet fra land. Holbike24 er et klassisk velgørenhedsstævne, hvor div. lokale virksomheder kunne “købe” en kondicykel, som de så skal holde kørende i 24 timer, overskuddet fra arrangementet går ubeskåret til den lokale håndboldklub, samt Rynkeby Fonden – der støtter børnecancerfonden, men altså også andre projekter. Mens jeg sad i bilen på vej til Sjælland sendte min makker i vanvidsprojektet Frej Elbæk mig et billede fra hallen… hvad siger du så, vækker det minder!? Lysshow og det hele, stor klasse! 

I vanlig stil… lige i sidste øjeblik

Ja, det det der med at ankomme en time inden eventstart, det er altså ikke noget jeg praktiserer, eventet startede klokken 17, jeg ankom 16:48, og skulle lige klæde om. Klokken 16:59 var tøjet på, cyklen justeret, energien sat på styret og jeg var ready to go, og skal vi så ikke bare få den første undskyldning skudt afsted. Skulle jeg virkelig sidde på en spinningcykel i 24 timer, efter at have ligget syg hele december? Det virkede ikke realistisk, men forsøget skulle da gøres. Mit delmål var dog mere overkommelige 12 timer, og så gik jeg efter 400 kilometer på tælleren, hvilket jeg satsede på kunne nåes hvis kondicyklen var lidt gavmild med farten, og det var den faktisk. 

Frej og jeg lagde meget konservativt fra land, blå zone (zone 2) – 175 watt, og så ellers bare derudaf, selv med de relativt konservative watt gav kondicyklen os en fart på ca.32 km/t, så næsten 100km pr.3 timer, det var jo ganske glimrende, ud fra et målsætningsperspektiv! Det hele startede altså godt! 

Super velorganiseret arrangement, med et par skønhedsfejl. 

OK jeg var virkelig ret skeptisk inden start, så er det jo heller ikke sjovere at sidde på en spinningcykel med “motio saddel” i 24 timer – men her overraskende arrangementet virkelig positivt. Det var nogle top engagerede instruktører der var booket ind på dagen, og de sørgede for et meget varieret program, i hvert fald i de første 6 timer. Ja, jeg kan altså ikke berette fra mere, for det var hvad det blev til på rammen. 
Det vender jeg lige tilbage til. 

Instruktørerne og stemningen i hallen, samt musikken, fungerede rigtigt godt. Desværre var cyklerne ikke indstillet helt optimalt. Hvis man stod af cyklen, så gik der ikke mange minutter for computeren slukkede og derfor nulstillede de kilometer man havde trådt. Det måtte jeg erfare efter 3 timer, hvor mine kilometer blev nulstillet. Det var lidt demotiverende synes jeg faktisk, særligt når man skulle cykle langt, men jo egentlig for alle hold der havde “købt” en cykel. Det kunne være sjovt at se sit samlede kilometer antal for eventet – direkte på cyklen. Kan det ikke lade sig gøre?  

Derudover var det lidt kedeligt at der, da jeg ankom, var en fin grill ude foran hallen hvor man kunne købe franske hotdogs  mv… men allerede klokken 22, da vi fik lyst til noget varmt at spise, var der lukket igen. Her var vi så henvist til sandwich i hal caféen, og så var der lidt frugt. Jeg tænker de fleste deltagere gerne ville bruge lidt ekstra penge i løbet af sådan en nat, så her kunne man måske også opgradere lidt næste år? 

Klar til undskyldninger? – her kommer de! 

NÅ – men jeg nåede altså ikke målsætningen. 6 timer blev det til, hvoraf de 5 var på rammen, det var meget mindre end målsætningen, og HÅBLØST meget mindre end 24 timer. Jeg havde som sagt mine tvivl om jeg ville holde alle 24 timer fra start af, men havde klart forventet mere end blot 6 timer og 165 kilometer. Vi startede rigtig godt, og cyklede de første 4 timer, nogenlunde uafbrudt. Jeg synes jeg havde fine ben, og følte vi fulgte planen ret godt. Vi havde egentlig aftalt en pause efter 2 timer, men valgte at cykle de første 4 timer, fordi det faktisk bare rullede derudaf. 

Det føltes også helt naturligt at følges af tempomæssigt, så det tyder jo ret godt for vores Race Around Denmark deltagelse på 800km til Maj. Jeg må indrømme at de første 2 timer synes jeg var ret hårde mentalt, det er sgu lidt kedeligt at sidde og kigge på på en scene og bare træde helt jævnt og ikke lave en eneste forcering i 2 timer. Men instruktørerne gjorde virkelig deres for på forskellig vis at holde humøret højt, og lidt efter lidt fandt jeg en form for mental tilstand frem, der ville lege med. 

Efter 4 timer var det tid til en lille tissepause, og noget mad, men her skete der så noget ærgeligt, begge mine fødder gjorde simpelthen sindsygt ondt! Som om der var konstant krampe på yderdelen af fodsålerne, jeg kunne næsten ikke gå over til min taske for at skifte tøj, og jeg plejer altså godt at kunne rulle 4 timer, uden problemer. Jeg fik kigget ned i mine sko, og opdagede at der lå nogle andre indlægssåler i end dem jeg plejer at bruge, jeg har åbenbart fået byttet rundt på dem her i efteråret, og har glemt alt om det. Jeg tænker at det er hovedårsagen til problemet, men nye klamper (Look DELTA) der blev installeret lige inden start, samt en anden cykel, kan naturligvis også have været forstærende faktorer. Det er sgu for dumt!

Nå men for at lyde 100% som en deltager fra Alene i Vildmarken, så var benene faktisk gode, men fødderne gjorde sgu desværre så naller at jeg valgte at stå af. Jeg forsøgte faktisk med 2 piller og en times pause, og tog så en time mere på cyklen, men smerterne var næsten uforandrede, så klokken 23 valgte jeg definitivt at stå af. Her til morgen har jeg stadig ondt i fodsålerne dog aftagende, men tror det var den rigtige beslutning, selvom det selvfølgelig er ærgeligt, og det nok skal afstedkomme lidt drillerier. 

Den klare vinder – Frej Elbæk! 

Det har uden tvivl smittet af på Frej at jeg måtte forlade skuden så tidligt, men man må sige at han bed tænderne sammen og alligevel formåede at nå ret langt på cyklen, næsten 14 timer fik han fyret af, det er godkendt, når man sidder helt mutters alene. Jeg ved ikke hvor mange kilometer han fik sin kondicykel op på, stærkt Frej.

Hvis vi vender tilbage til Holbæk, og det gør vi måske, da jeg synes vi har en lille revanche til gode, så bliver det ikke på én cykel hver, så tænker jeg vi deles om en cykel, og det skulle vi nok også have gjort i går. Så tror jeg faktisk godt vi kunne have cykler 24 timer, uden de HELT store problemer. Det må vi se om vi ikke kan næste år! 

Stillingen efter første omgang 24 timers event for Frej og Uggi…. 

Holbike24: 1 point     
Frej Elbæk & Uggi Kaldan: 0 point