Team Aura Energi CK Aarhus Post Danmark Rundt
Team Aura Energi CK Aarhus Post Danmark Rundt

3 lokale lyn fra Aarhus udtaget til PDR “landsholdet”

De har mildest talt delt vandende med deres farverige uniform, men de har også bevist at uanset hvor mange farver du har på din uniform, så kan du godt cykle hurtigt alligevel. Det er naturligvis Team Aura Energi – CK Aarhus jeg taler om. 

Af Uggi Kaldan | Foto Toke Hage

Sidste år havde de to ryttere med, i år har de hele 3 ryttere med – man må i den grad sige det lille elitehold fra Aarhus har succes med at ruge ryttere ud som landtræneren Anders Lund får øje på, og udtager til det sammensatte hold af talentfulde ryttere der hvert år får lov at stille op til Postnord Danmark Rundt.

De 3 ryttere fra Aura Energi – CK Aarhus er Jacob Gye, Frederik Muff og August Mors Poulsen. Det er første gang for alle 3 ryttere at de er udtaget til den danske rundtur, og helt særligt fedt må det være for Jacob Gye der har kørt på danske kontinentalhold siden 2010 uden at lande en startplads til PDR, men det var altså et skifte til et hold på niveauet under, der endelig har sikret ham adgang!

Kæmpe tillykke til alle de ryttere der er blevet udtaget!

DEN 27. UDGAVE AF POSTNORD DANMARK RUNDT BYDER PÅ FEM DAGES ETAPELØB

Traditionen tro på byder ruten på en blanding af større og mindre veje, kombineret med mange af landets hårdeste stigninger.
Ruten er i anledning af, at Aarhus er europæisk kulturhovedstad 2017, vendt rundt, så der startes på Frederiksberg og sluttes med finale i Aarhus. De første tre etaper afsluttes med tre omgange på rundstrækningen i opløbsbyen. På sidste etape I Aarhus køres syv omgange.

Otterup er med på rutekortet for første gang. Alle øvrige byer har været start- eller målby to eller flere gange. Det er første gang at Frederiksberg lægger asfalt til løbets start.

ETAPERNE

Tirsdag 12. september: 1. etape: Frederiksberg – Kalundborg 176,6 km

Onsdag 13. september: 2. etape: Svendborg – Odense 183,8 km

Torsdag 14. september: 3. etape: Otterup – Vejle 183,6 km

Fredag 15. september: 4. etape: Randers 17,8 km enkeltstart

Lørdag 16. september: 5. etape: Ebeltoft – Aarhus 198,0 km

Samlet distance i PostNord Danmark Rundt 2017: 759,8 km