001 Grote Prijs 2023 Foto Uggi Kaldan AltomCykling
Sprechstallmeister Joachim Parbo i action til Grote Prijs!! © Foto Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Fotoreportage: Grote Prijs 2023

Sprechstallmeister Joachim Party havde denne weekend igen, igen skabt en unik cykelfest på Aarhus Cyklebane, 2 dages race, krydret med masser af udenlandsk stjernestøv på jagt efter de magiske UCI point der kan give adgang til VM. Joachim har selv tilbragt flere år som nomade på jagt efter den eftertragtede VM plads, det bragte ham til USA, og med hjem bragte han inspiration til festlige CX løb. Giv ham et klap på skulderen, han fortjener det, for stædigt at holde fast i at cykelløb også kan og bør være en fest at deltage i. 

Tekst og foto af Uggi Kaldan | AltomCykling.dk

Landstræneren var ude og kigge på talenter

Det blev en meget kort visit for mit vedkommende, syg ældste datter derhjemme, og den yngste på 7 år med i byen, parkeret med en bakke pomfritter fra Grote Prijs køkkenet der i anledning af Halloween havde skabt en ægte monster menu. Det er de små detaljer der gør dobbeltløbs-weekenden i Aarhus til noget særligt. Jeg nåede Dame elite finale, og herre elite start, så var den bakke fritter konsumeret.

Afsindig tung rute, Femke Gort havde styr på mudderet

Noget af det unikke ved CX løb på banen i Aarhus er at man som publikum kan sidde på overdækket tribune og se store dele af ruten, i tørvejr, og for pokker altså, se lige den udsigt, det ér ganske enkelt fantastisk. Jeg forstår stadig ikke den gamle bane skal rives ned for at give plads til en kønsløs multihal, måske får vi en form for indendørs cykelbane, måske, men forvent ikke samme magi, så nyd den så længe det varer, hvilket kun er ganske kort tid endnu!

Ruten var helt afsindigt tung, landstræneren for det danske landshold i CX Benjamin Justesen, kørte selv med lørdag, og fortalte at flere steder på ruten måtte han køre fuld power i pedalerne, blot for at holde cyklen igang, han berettere også om at ramme de største vandpytter, for på improviseret vis at få skyllet lidt mudder af drivlinen på cyklen, ren rock n roll, det kunne man dog ikke se på vinderen i Dame Elite, Meg de Bruyne der havde fuld smæk på cyklen, helt til stregen!

Shout out til alle der gennemførte, sindsyg rute!

Kan ikke vise billeder af alle, men særlig shout out til Cæcilie Christoffersen for at ære cykelsporten og give fotografen et godt motiv, ved at vælge at køre med 13eren på hovedet, altid en klassiker, og så naturligvis stor stor chapeau til Ann-Dorthe Lisbygd for at komme ind på en stærk, stærk 3. plads!

Time to go home – tak for dig Joachim Parbo, håber på ét mere Grote Prijs på banen!

Tiden gik stærkt, efter at have fanget lidt af pigernes løb, og et hurtigt afviklet podie, var det tid til mændende, jeg havde tid til 2 lokations på ruten, det blev som det blev, ingen finale og slet ikke noget podiefoto, tak for denne gang, det er SÅ fedt at komme ud på banen til fest. Der er én sæson tilbage, som jeg har forstået det, kan kun anbefale ALLE at tage ud og opleve denne lille perle i Aarhus, både til cross og sommerens baneløb, pludselig er betonen brudt op, og magien væk, for altid. Vi ses på betonen.