Michael Knudsen RAAM 2020
Michael Knudsen RAAM 2020

5000km… på hjemmetræner?

Michael Knudsen den skøre dreng, gør det igen. Går igang med et helt igennem skørt projekt. 5000km på hjemmetræner, og i samme ombæring en lille RAAM udfordring, hvor han også når de 39000 højdemeter, som den amerikanske udfordring byder på, alt sammen på under 240 timer, altså 10 døgn! AV RØV. Vi har stillet Michael Knudsen en håndfuld spørgsmål, lige inden han startede sit sindsyge forsøg, klokken 9.30 i morges, i shoppingcentret Fields! 

Af Uggi Kaldan | Foto Michael Knudsen

Hvor meget har du trænet op til eventet?

– “Fra 1. januar til i dag har jeg kørt + 22.000 km blandet udendørs og Zwift.”

Er der en tidsplan?

“Målet er minimum 500 km pr dag. Så det er mit første udgangspunkt. Kan altid rette til løbende og der vil næsten altid komme uforudsete hændelser, så vil gerne køre +500 km per dag i starten for at “have lidt i banken” 👌🏼😉”

Hvor meget har du tænkt dig at sove.

“Det her er jo -ikke- real RAAM, så vil ikke køre min krop total i smadder og skulle bruge flere måneders restituering. Tænker at sove ca. 4 timer hver nat, men vil løbende lave justeringer alt efter hvordan jeg har det, og hvordan selve tidsplanen ser ud.”

Kostplan? Har du sådan én….

“jeg er overhovedet ikke kræsen, når det kommer til ultracykling. Vil spise traditionel sports nutrition (bar, gels, gums), normal mad fx kylling, pasta osv. Sandwiches, slik, is, cola, NOCCO, riskiks, Nutella mm.”

Kan man undgå siddesår når man skal køre så mange timer på hjemmetræner?

“Lidt ukendt terræn her. Selv med seriøse blæsere så sveder man bare markant mere indenfor, hvor man mangler den naturlige wind cooling, hvilket giver våde bibs og irriteret hud over tid. Under mit 24 timers Alpe d’Huez event sidste vinter skiftede jeg bibs for sjældent og fik lidt udfordringer med siddesår. Vil sørge for rigtig god cooling med en Wahoo headwind, og skifte bibs langt oftere, end hvis det var et udendørs projekt.”

Rock’r plate hvad er det for noget?

“Det er sådan en plade der giver noget bevægelse, når man sidder på sin hjemmetræner, den designet af www.FreeMovement.dk, og giver mig mulighed for at “stå op” normalt på cyklen og vugge lidt for side til side og derved undgå den yderst statiske position, som man normalt har på en hometrainer, da de ikke bevæger sig specielt meget.

Den har 4 bolde, som man selv kan justere hårdheden af og som gør pladen i stand til at rokke fra side til side. Ret smart faktisk!”

Hvilken rute kører du i Zwift?

“Jeg skal ramme 39.000 højdemeter, så kan ikke bare blive i ørkenen i Watopia, som klart ville være hurtigst.
Tror muligvis jeg starter ud de første mange timer på ruten “Tick Tock”, der er ca. 20 km med 60 højdemeter.”

Sindsygt, hav en kanon tur Michael!

– “Tak, tak, det bliver godt, kom og cykel med, du kan finde mig inde på Zwift under brugernavnet “Michael Knudsen [P.O. Auto], kom og kør med, eller kom ud i Fields, her har vi en Zwift Station, så du kan køre med mig herude også”

Vi kommer helt sikkert forbi Michael, du er for vild!