Peter Holm AltomCykling 2014 © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk
Peter Holm på målstregen til dagens løb © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Løbsberetning: Aarhus Rundt Elite: Kongeetapen!

Aarhus Rundt Elite-Motions Cup 2014 – 2 afd.

Peter Holm Nielsen fra team AltomCykling.dk kørte i dag 2.afdeling af CK Aarhus´s nye motionssatsning “Aarhus Rundt Elite Motions Cup”, her er hans beretning fra løbet.

Der var ca. 50 elite-motionister til start ved dagens afdeling af CK Aarhus´ Elite Motions Cup, det var kongevejr, et konge “set up” og et konge felt med ikke så få “konger af motion” i, så Kongeetape var det helt rigtige navn! Det hører til sjældenhederne at sikkerheden er så god til et motionscykelløb, og jeg har i hvert fald ikke oplevet det siden hedengangne “Østjylland rundt” – som Østjyllands Politi var primus motor for. Forskellen var, at i dag var det Race-Marshalls og ikke de lokale sheriffer, der kørte på motorcykler foran feltet.

Det gjorde nu ingen forskel, for de gjorde et super arbejde med at sikre feltets sikkerhed rundt på ruten. Der skal lyde masser af roser herfra til de dygtige motorcyklister. Endvidere kunne holdene stille med deres egen følgebil, eller man kunne få hjul med i den neutral service bil, samtidig var det også muligt at få vand med, det føltes virkelig som at køre rigtigt cykelløb. Men det var nu ikke bare rammerne der skabte den følelse, fra første kilometer stort set, blev der også kørt taktisk klogt og benhårdt cykelløb.

Vinderne kom afsted i første hug!

Selve løbet blev kørt hårdt, kæden var stram konstant, hvad snittet på +41 km/t for de forreste da også antyder. Efter start gik der ikke lang tid før en gruppe på ca. 9 mand fik et hul. Her sad Eskil Wammen (Frederikshøj), Martin Wang (Frederikshøj), Morten Lambert (Ridley-Briancon), Frederik Muff (CK Aarhus). Mikkel Black (Odder CK), Jesper Kael (Ridley-Briancon) + et par stykker andre, og de holdt hjem, med Eskil Wammen som sejrherre over Jesper Kael og Morten Lambert som 3er samt Fredrik Muff på 4. pladsen.

Nede i feltet jagtede vi de forreste benhårdt, men uden held. Det var en kvalitetsgruppe der var kommet afsted, med ryttere fra alle de gode hold, så de ryttere der måske for alvor kunne have gjort en forskel og have lukket hullet, blev holdt i stram snor. Thomas Bundgaard (Frederikshøj) blev således mandsopdækket af Jesper Lausten (Ridley-Briancon) og omvendt – på den måde var det på alle måder et rigtigt cykelløb der blev kørt.

Det betyder jo ikke at der ikke blev kørt stærkt, og specielt på PØTTEN blev feltet sprængt og en gruppen på ca. 20 mand kommer væk fra resten.  Farten blev holdt oppe et godt stykke efter Pøt Mølle, men faldt så efterfølgende da hovedvejen skulle passeres, her var vi par lykkeriddere der øjnede chancen for at komme væk fra det låste felt – Per Christensen (Bloggens gæsterytter fra DKs Højeste, til daglig H50 i Odder CK), undertegnede, plus nogle stykker andre kom afsted. Det fik ikke lang levetid, Frederikshøj / Ridley Briancon toget sugede os ind, før vi rigtigt kom afsted, men nu havde vi været ude og få vind på næsen.

Vi skulle ikke “bare” dø en langsom død…

Lidt senere kom vi henover knolden i Skiveholme og her prøvede flere ryttere at stikke, der kom samling på det – men ikke ro, for omkring Borum fik Kaare Aagaard (Frederikshøj), Thomas Bank (Ridley Briancon) og Claus Fod Nielsen(Team BoShop) pludselig lov til at køre. Da feltet drejer ind på Langelinie og mod Herskind rykker jeg op til dem, vi begynder at køre rundt og nærmer os Skovby. Her kommer feltet meget tæt på, men i et højresving får vi igen et pænt hul, et par ryttere kommer dog op. Det er Laurits Jacobsen (Ck Aarhus), Jeppe Norup (Ck Aarhus) og igen Per Christensen (CK Odder).

Nu får vi gang i hjulene og jeg er næsten sikker på at den vi kan holde hjem og få gode placeringer i top 10, dog begynder det er gøre ondt på folk da vi nærmere os Messing. Forude venter Stilling, her ligger den sidste hårde bakke, så folk er måske nervøse for at blive smidt – men vi kommer alle over. På vej mod Solbjerg passerer vi Mikkel Black (CK Odder), han var færdig og tømt for energi, dog hænger han på et stykke tid. Vi nærmer os Tisted og har ca. 20 km hjem – vi har været i udbrud i 50 km, vi begynder desværre også at løbe tør for energi.

De små fisk blev hevet i land, i et dygtigt kontrolleret cykelløb, respekt for det.

Vi begynder at kunne ane toget i baggrunden, der som et andet prof felt bare har ladet os køre lidt væk, kun for at hale os ind igen, tæt på mål. De kom med høj fart bagfra, så da vi ramte Hørning, eksploderer løbet i et inferno af Team Frederikshøj og Team Ridley Briancon ryttere, der har kørt sig op til os. Uheldig vis laver Race-Marshalls på dette tidspunkt den eneste fejl denne søndag, de overser et venstre skilt – derfor kommer der samling på feltet igennem Hørning.

Fra Hørning går den vilde jagt ind mod Stavtrup, og på et tidspunkt slipper 3 ryttere fri, Morten Høegh Abel Jensen (Frederikshøj), Rasmus Fjordside (Ridley-Briancon) og Jeppe Norup Dahl (CK Aarhus), de holder lige feltet bag sig – der kommer buldrende bagved mod mål. Min egen motor går lidt død i spurten opad bakken til sidst, men jeg formår dog at holde en 23. plads, hvilket jeg er tilfreds med, og vi gjorde hvad vi kunne derude i dag, men jeg må tage hatten af for Team Frederikshøj og Team Ridley-Briancon, de kørte rigtigt cykelløb, og virkede til at have fuld kontrol.

Nogle af os “gamle” manglede dog ikke meget for at kunne drille de unge – så vi klør på! Jeg mangler kun en ting i dette løb, som ellers har alt. Da dette er en cup, kunne det være fedt med et par mellemtider ude på ruten, evt. kunne der stå folk på strategisk steder f.eks. på Pøtten og ved Stilling eller man kunne bruge Race-marshalls til dette. Betragt det som et lille ønske til det bedste løb jeg har kørt siden, Østjylland rundt.

Jeg er at finde på startlinjen næste år, det er sikkert og vist.

Næste afdeling af Elite Cuppen er en enkeltart i August, og man er velkommen til at melde sig til kun til enkeltstarten, hvis man har lyst til det.

Se resultater fra dagens løb her:  RESULTATER: CK Aarhus Elite Motions Cup 2014

Læs meget mere om hele Cuppen her: CK Aarhus Elite Motions Cup