Årets første dag med rigtigt godt træningsvejr, det © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk
Årets første dag med rigtigt godt træningsvejr, det © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Agri, Agri, Agri, alle veje fører til Agri!

Redaktøren udnyttede årets første dag med rigtigt godt træningsvejr til en fed træningstur på Mols!

Jeg trillede til Mols og kørte lidt intervaller på Agri stigningen, eller rettere Agri stigningerne, for der er mere end blot én.

Til vores “ikke jyske” læsere kan jeg fortælle at Agri er en lille by, der ikke udtales Agri af de lokale, men Auri, der ligger på Mols, i Jylland. Det med navnet er godt at vide hvis man leder efter byen, ingen fatter nemlig hvad du snakker om, hvis du spørger efter Agri på Mols.

Alle veje fører til Agri…

Agri er et lille cykelmekka, der ligger placeret i centrum af Mols bjerge, og af nogle kaldes Mols´ hovedstad. Der er fantastiske grusstier / stigninger, der måske ikke kan måle sig med hvad man ser til Strade Bianche, i Toscana, men de kan i hvert fald give fornemmelsen, stigningerne er kortere, men procenterne på gruset rammer flere steder 18 – 20%. Det er sjovt (-og hårdt).

Gider man ikke grus (- og det gjorde redaktøren ikke lige i søndags) – så er Agri velsignet med ikke mindre end 4 opkørsler på den fineste asfalt, og flere variationer på vej op. Jeg ved ikke hvem der har siddet og arbejdet med lokalplanen her, men det er fornemt at en by med ca.500 indbyggere har formået at samle så mange indfaldsveje! Jeg skal ikke blande mig i spild af penge på for meget asfalt i Jylland, men som redaktør for en cykelblog kan jeg blot glæde mig over, at dette sted i Jylland, giver optimale betingelser for varieret bakketræning!

Det udnyttede jeg og en hel del andre motions (og licens) ryttere i søndags. Jeg tog 3 forskellige veje op på toppen, med dertilhørende udmærkede nedkørsler (så får man også trænet det lidt), og det er bare super fedt!

Selve stigningerne er ca. 1 kilometer lange og er mellem 4 – 5% i snit, med max på omkring ca. 15% , kører man lidt længere ind i Mols bjerge, er det som sagt også muligt at fange nogle rigtigt gode og lange stigninger på grus, hvor stigningerne kommer helt op på 20%, det bider ret godt i lårene!, og det er sjovt at hive folk med ud på lidt grus eventyr, hvis de ellers tør. Der er meget delte meninger omkring det fede i at smide sin fine carbonracer ud på en grussti blandt cykelfolket. Personligt byder jeg variationen velkommen, jeg synes det er sjovt.

Harzen, Mallorca, Mols…

Ja, en træningsweekend på Mols kan sagtens være turen værd, hvis vejret er som det var den her weekend, og man har lyst til at komme et sted hen der lugter lidt af bakker, sommerhuse kan lejes ret billigt på denne årstid.

Anyway – der kommer nok en del flere træningsupdates fra Mols sommeren over, hvor jeg naturligvis skal se om ikke jeg kan slå mine rekorder på ALLE opstigninger. Det fede ved stadig at være begynder / 2. års på cyklen er jo at det hele stadig kun går en vej, og det er fremad og hurtigere :)

Vi ses på landevejen, løbssæsonen nærmer sig, og det gør vores offentliggørelse af løbskalenderen til Rawsnacks Ranglisten også!!

Her ses redaktørens tur på Strava, som endte på ca.105 kilometer, med 3 x Krathusvej med fuld smadder som afslutning.

Agri Strava 2014 AltomCykling.dk

Her er link til turen: Strava