Andalucia bike race 2014 © Photo: AltomCykling.dk
Fra høj sol, 23 grader, hurtige og lækre spor på dag et til regn, sne, smattede ler spor på dag 2, Andalucia Bike Race har det hele. © Photo: Percussion Play MTB team

AltomCykling.dk er til Andalucia Bike Race 2014

Kristina fra Team AoC kører Andalucia Bike Race

Influenza har været i vejen på de første etaper, men nu har redaktøren fået det lidt bedre…

Ja det var faktisk meningen der skulle have været en update fra løbet lidt tidligere, men sådan går det nogle gange. I dag blev 4. etape af Andalucia Bike Race kørt. Løbet er et 6 etapers MTB løb, med lidt under 2000 højdemeter pr. etape. Jeg tror bare jeg holder lav profil med at klage mig over influenza, så er det trods alt heller ikke hårdere at ligge på sofaen.  Jeg fik en hurtig snak med Kristina i går, om løbet i Andalusien (Sydspanien Red.), hvordan hun kom med, og hvordan det er gået indtil videre.

Det bliver i familien.

Hvordan fandt du ud af du skulle køre Andalucia Bike Race Kristina?

Vi er fire afsted, dvs. to hold. Det ene hold bestående af Lars og Bo, havde allerede besluttet sig for at køre løbet for et års tid siden, så de har trænet det meste af efteråret. Lars har en ven, Lars, som har en søn, Jacob. Jacob ville også gerne køre løbet, men manglede en makker. Lars og Bo mente, at det var lige noget for mig, så de begyndte i november at lokke mig med, men først i december blev jeg overbevist. Jacobs far ville gerne være Teamchef for os, så hans firma sponserer os – deraf Percussion Play MTB Team. 

Andalucia Bike Race 2014 Team Percussion Play
Kristina og Jacob til start på 4. etape © Photo: Percussion Play MTB team

Hvad er jeres målsætning?

Vores målsætning er at gøre det så godt som muligt. Vi kendte ikke niveauet på forhånd, så en konkret målsætning var svær at sætte. Jeg stiller dog primært op for at få en fantastisk oplevelse, køre nogle fede spor, forbedre mig og få en lille ferie fra hverdagen. 

Hvordan er det gået indtil videre?

Jeg synes bestemt at vi lever op til vores, eller i hvert fald mine forventninger. Faktisk ligger Jacob og jeg bedre end jeg havde turdet håbe på. Vi kom ind som nr. 9 på første etape og denne placering har vi holdt, trods en, rent ud sagt, lorte dag fra min side på dag 2. Jacob er en fantastisk makker, og det super fedt at han forbliver positiv mens jeg bander og svovler. 

Har dine forberedelser været gode, ville du have ændret noget?

Jeg har trænet rigtig meget op til løbet, dog havde det været optimalt, hvis jeg havde vidst det inden december måned og jeg ikke havde to eksaminer. Det har gjort at jeg først for alvor kom igang i midten af januar. Derudover kunne jeg også godt lige ha smidt lidt på sidebenene, men det er ret svært, synes jeg, når man træner forholdsvist hårdt næsten hver dag. Min træning har primært bestået af landevejscykling og spinning pga. det danske vintervejr – det er super træning, men jeg mangler helt klart nogle timer på min mtb.

Hvordan er din oplevelse af selve løbet?

Løbet har et kæmpe setup, så det er ret fedt! Gode depoter med frugt, cola og energidrik. Vejene er spæret af for bilister (vi krydser sommetider nogle veje, og andre gang har vi nogle mindre stræk på landevejen). Vi har tilkøbt spisebilletter, så når vi er væltet i mål, vælter vi over og får mad. I målområdet er der i øvrigt også masse af energi når stregen er krydset. Der udover stande fra diverse cykelfirmaer – det ser meget professionelt ud!

Tak til Kristina for at tage sig tid til lige at svare på hurtige spørgsmål, på holdets Facbookside: Percussion Play MTB Team, kan du følge med i hvordan det går holdet på de sidste etaper af løbet. I dag oplevede Kristina både at kaste op næsten uafbrudt de første 20 kilometer, og derefter styrte… men genneførte alligevel og holdt placeringen.

Andalucia Bike Race 2014 Chrash