Aarhus MTB på Altomcykling.dk 2015
Sådan ser Aarhus MTB ud i 2015

AltomCykling.dk – nu med MTB på programmet!

AltomCykling.dk har dækket dansk CX gennem Simon Zdrenka her vinteren over og det har været super godt, så vi har brygget lidt videre på at udvide vores dækning af cyklister der elsker mudder… det er blevet til et samarbejde med Aarhus´ ny-fusionerede MTB klub, Aarhus MTB, indtil videre deres Elite afdeling, men vi arbejder også på at finde skribenter der kører motionsløb, helt for sjov! 

Af: Uggi Kaldan

Vi har stillet én af de nye skribenter på bloggen Esben Theibel et par spørgsmål om Aarhus MTB

Hvad er Aarhus MTB?

Aarhus MTB er Aarhus´ nye storklub for MTB og er en sammenslutning af Aarhus1900 MTB og ÅMK. Begge klubber har altid “battlet” om at være den bedste MTB klub i Jylland, og med fusionen kan der ikke længere være tvivl, Aarhus MTB ér den fedeste mountainbike klub I Jylland :)

Hver tirsdag og torsdag mødes klubben kl. 18:00 og søndag kl. 10:00 og dyrker vores fælles passion mountainbike. Aarhus MTB er en klub, hvor der er plads til alle! –  både glade motionister, børn og unge og selv de mest træningsfanatiske licens- og eliteryttere, som mig selv. Alt efter niveau og ambitioner, har man mulighed for at deltage på forskellige hold, hvor der er tilknyttet trænere til at varetage den pågældende træning/fælleskørsel, der primært foregår i Marselisborg og Fløjstrup skovene syd for Aarhus.

Udover de åbenlyse fordele ved at være en del af Aarhus MTB, såsom socialt samvær, fælleskørsel til løb, klubaftenener, samt rabatter hos vores mange passionerede sponsorer, vil jeg personligt fremhæve det stærke sammenhold, som jeg oplever allerede er opstået på tværs af ambitioner, niveau og også mellem de to gamle “rivaliserende” klubber, det er fantastisk.

Hvorfor blev de to klubber slået sammen?

Aarhus MTB blev en realitet d. 2 februar 2015 efter mange måneders hårdt arbejde fra de to tidligere bestyrelser i klubberne ÅMK og Aarhus 1900 MTB. Da man havde et fælles ønske om at skabe fællesfront, for at skabe Jyllands største (og bedste) MTB klub.

De to klubber har været virkelig stærke, men på lidt forskellige fronter, og sammenslutningen er et udtryk for at man gerne vil samle de styrker under et tag, for at give endnu bedre rammer for MTB-sporten i Aarhus.

Hvad er Aarhus MTB elite for en størrelse?

Aarhus MTB’s elitehold formål er at skabe en spydspids for klubben, som kan inspirere andre medlemmer og være med til at hæve det sportslige niveau. Eliteholdet udtages af klubbens licens- og eliteudvalg gældende for et år af gangen. Klubbens elite hold støttes blandt andet af klubbens sponsorerer Bertelsen.nu, Santa Cruz Danmark, High5, Maxxis og CyclingFreak.

Holdet er i år bestående af fem ryttere, som har følgende licens fordeling:
Herre A: Kasper Seiersen, Rasmus Søgaard og Esben Theibel
Herre B: Oliver Friis
Dame A: Camilla Søgaard

Hvad er sæsonmålsætningen for dig – og for holdet?

Min personlige målsætning er først og fremmest forsat at udvikle mig på alle parametre. Derudover står der et stort kryds i kalenderen d. 21 juni, hvor vi som klub skal afvikle DM XCO. Her er målet at forbedre min 21. plads fra sidste års DM ved Bagsværd Sø, med en håndfuld placeringer, selvom det bliver svært da elitefeltet hvert år bliver stærkere.

Holdets overordnede målsætning er at få sat Aarhus MTB på landkortet og få vist bagsiden af vores nye klubtøj til så mange som muligt. Udover at vi deltager i den hjemmelige SRAM Liga, skal eliteholdet i år prøve kræfter med den tyske bundesliga, når vi tager til Neustadt i juli måned, det vil jeg skrive en del mere om når det kommer lidt tættere på.